پس از انتشار مقاله ای بینام از یک کارمند دولت آمریکا در نیویورک تایمز علیه ترامپ، رئیس جمهور آمریکا خواستار فاش شدن نام نویسنده شده است. در این میان یک سناتور آمریکایی موضوع برکناری ترامپ را مطرح کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی و خبری جماران، خبرگزاری آلمان گزارش داد: کاخ سفید به دنبال یافتن «عامل نفوذی» در چهار دیواری خودش می گردد.
به گزارش نیویورک تایمز به نقل از یک مشاور دولت آمریکا، در حال حاضر کاخ سفید فهرستی با 12 نام در دست دارد و در میان این اسامی به دنبال یافتن نام کسی است که احتمالا نویسنده میهمان روزنامه یاد شده بوده است.
روزنامه نیویورک تایمز آمریکا در شماره روز چهارشنبه 5 سپتامبر (14 شهریور) خود مقاله ای از یک کارمند دولت آمریکا را بدون ذکر نام نویسنده اش منتشر کرد که با واژه هایی بی پرده و قاطع به قضاوت درباره «دونالد ترامپ» رئیس جمهور این کشور پرداخته بود. به گفته نویسنده ناشناس، گروهی از کارکنان دولت وجود دارند که وظیفه شان شده جلوگیری از اتفاقات بسیار بدی که ممکن است برای ترامپ بیفتد.
پیش از این شمار بسیاری از اعضای دولت مجبور شدند تا ثابت کنند که مقصر نیستند. این موضوع چه در مورد «جف سشنز» دادستان کل که مورد بی مهری واقع شد، و «مایک پومپئو» وزیر خارجه، و چه در مورد «نیکی هیلی» نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد، و «مایک پنس» معاون رئیس جمهور صادق بوده است.
ترامپ از نویسنده مقاله چاپ شده در نیویورک تایمز خواسته که خودش را معرفی کند. او در جریان گردهمایی ای که در رابطه با مبارزات انتخاباتی در شهر «بیلینگز» در ایالت «مونتانا» بر پا بود، گفت که نیویورک تایمز باید به خاطر امنیت ملی نام نویسنده را هر چه سریع تر منتشر کند. ترامپ نویسنده ناشناس را «بزدل» خواند.
نیویورک تایمز هم با انتقاد روبه روست چون برخلاف قواعد روزنامه نگاری نوشته یاد شده را بدون ذکر نام نویسنده منتشر کرده است. این روزنامه از نویسنده به عنوان «کارمند بلندمرتبه» نام برده که می تواند شامل بسیاری از افراد بشود. بنابراین روشن نیست مرتبه اداری نویسنده تا چه حد بالاست. اما آشکار است که این شخص تصویری افتضاح از کاخ سفید ترامپ ارائه داده است.
روزنامه واشنگتن پست نیز سه شنبه 4 سپتامبر جزئیاتی از کتاب جدید «باب وودوارد» برنده جایزه پولیتزر و خبرنگار سابق خود را منتشر کرد. باب وودوارد که تلاش کرده در کتاب «وحشت: ترامپ در کاخ سفید» تصویری از 18 ماه نخست ریاست جمهوری دونالد ترامپ ارائه دهد، حال به دشمن نخست رئیس جمهور آمریکا تبدیل شده است.
وودوارد در کتابش می نویسد که کارمندان کاخ سفید تلاش دارند تا رئیس جمهور را کنترل کنند چون عصبانیت و سوء ظن بیمارگونه اش می تواند تا چند روز کار آنان را مختل کند.
بدین ترتیب ترامپ در عرض چند روز اخیر با دو ضربه روبرو شد. هر دو انتقاد می خواهند بگویند که ترامپ قادر به هدایت و کنترل دولت آمریکا نیست.
رئیس جمهور آمریکا در همان جریان اجتماع هوادارانش در بیلینگز مدعی شد: «من تنها رئیس جمهور تاریخ آمریکا هستم که به رغم آنکه می گویند «چه کارهای مثبتی انجام داده!» اما با این حال قصد دارند استیضاحم کنند.»
دونالد ترامپ در ادامه با زبان بی زبانی از هوادارانش خواست با شرکت در انتخابات اجازه ندهند که دموکرات ها دست بالا را در کنگره از آن خود کنند و به تبع آن جریان استیضاح را به سرانجام برسانند.
وی در این رابطه به هواداران یادآور شد: «شما فقط به یک کاندیدا رای نمی دهید بلکه حزبی را بر می گزینید که کنترل کنگره را در دست می گیرد و این مسئله بسیار مهم است، بسیار مهم.»
کتاب جدید وودوارد که افشاگری هایش در خصوص رسوایی «واترگیت» پیشتر به استعفای «ریچارد نیکسون» رئیس جمهور وقت آمریکا در سال 1974 انجامید، برای ترامپ نیز دردسرساز شده است.
این کتاب که قرار است 11 سپتامبر (20 شهریور) منتشر شود، رئیس جمهور آمریکا را فردی «دمدمی مزاج»، «عصبی»، «بی سواد» و دچار «پارانویا» (ترس و بدگمانی) معرفی کرده که مدام از سوی اطرافیانش تحت کنترل است تا دست به خطایی بزرگ نزند.
درخواست برکناری
در این میان «الیزابت وارن» سناتور دموکرات، با استناد به متمم 25 قانون اساسی آمریکا موضوع برکناری رئیس جمهور ترامپ را مطرح کرده است. متمم 25 قانون اساسی آمریکا به مسائل مربوط به پایان پیش از موعد یک دوره ریاست جمهوری می پردازد.
وارن به سی ان ان گفت: «وقتی کارمندان عالی رتبه دولت عقیده دارند که رئیس جمهور آمریکا در موقعیتی نیست که بتواند کارش را انجام دهد، پس باید متمم 25 قانون اساسی را اعمال کرد.»
وارن که نامزد بالقوه دموکرات ها برای انتخابات ریاست جمهوری سال 2020 به شمار می رود، ابراز نگرانی کرد که کارمندان بلندپایه آمریکا به طور ناشناس انتقادی کشنده علیه رئیس جمهور را مطرح می کنند ولی انتقاد آنها بدون نتیجه و پیامد می ماند.
وارن گفت: «این چه بحرانی است که ما دچار آن هستیم: وقتی کارمندان بلندپایه معتقدند که رئیس جمهور نمی تواند کارش را انجام بدهد، اما در عین حال حاضر نیست قواعدی را که وجود دارد و در قانون اساسی گنجانده شده، به کار ببرد؟» چون هر دو با هم امکان ناپذیر است.
ترامپ در واقع در هر سه مسیر گذشته، حال و آینده در وضعیتی سخت قرار گرفته است. او نگران نتیجه انتخابات و استیلای دمکرات ها بر کنگره است و در زمان حال نیز با چالش های یاد شده دست و پنجه نرم می کند. حتی اگر به گذشته ای نه چندان دور رجوع کند به اعترافات «مایکل کوهن» وکیل سابق خود بر می خورد که تحت قسم فاش کرده که به درخواست موکلش برای جلوگیری از تاثیر منفی بر انتخابات ریاست جمهوری سال 2016 اقدام به پرداخت حق السکوت به یک بازیگر فیلم های مستهجن و یک مدل کرده است.
اگر به همه اینها مسئله دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را نیز اضافه کنیم، به راحتی می توان دریافت که چرا رئیس جمهور آمریکا طی کمتر از یک ماه دوبار به صراحت واژه «استیضاح» را به زبان آورده و آن را تکرار کرده است.