به گزارش ایرنا، فعال شدن منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر در شهرستان دیلم، مناطق گردشگری جزیره حماد و سواحل، سد دره امیری، سایت 700 هکتاری جدید پرورش میگو، طرح های توسعه راه های منطقه و دیگر طرح های تولیدی و اشتغالزا از جمله شاخص هایی است که نشان می دهد قطار توسعه این شهرستان در مسیر درستی به حرکت افتاده و با سرعت خوبی این راه را طی خواهد کرد.
** زمینه اشتغال 11 هزار نفر در منطقه ویژه اقتصادی شمال بوشهر
سرپرست فرمانداری دیلم در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه این شهرستان گفت: تاکنون 100 میلیارد ریال برای زیرساخت های آب، برق، گاز، مخابرات و جاده دسترسی منطقه ویژه اقتصادی در این شهرستان هزینه شده است.
محمد طاهری افزود: هم اکنون هشت شرکت بزرگ بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر درحوزه این شهرستان اعلام آمادگی و اقدام های لازم از جمله مجوز از مبادی قانونی را اخذ کرده اند.
وی اضافه کرد: این منطقه با قابلیت سرمایه گذاری پایین دستی در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی نقشی مهم در ایجاد اشتغال، توسعه همه جانبه و رونق اقتصادی این شهرستان دارد که دراین ارتباط دولت عنایات و اهتمام ویژه ای داشته است.
منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر با رویکرد تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی به مساحت 2100 هکتار در فاصله 15 کیلومتری جنوب شهر دیلم در شمال استان بوشهر قرار دارد.
ساختار صنعتی منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر با نگاه به ایجاد زنجیره ارزش به گونه ای طرح ریزی شده که مجموعه ای از صنایع مختلف پالایشگاهی، بالادستی، میانی پتروشیمی در یک چرخه با هم کار می کنند.
ازطرف دیگر متمرکز بودن تاسیسات جانبی آب شیرین کن، نیروگاه و تصفیه خانه بهینه کردن هزینه ها را در پی خواهد داشت.
صنایع مستقر در این منطقه قابلیت تولید سالانه 21 میلیون تن محصول را دارد و زمینه اشتغال 11 هزار نفر را بصورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم می کند.
ساختار خدماتی منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر با هدف پشتیبانی از صنایع مستقر در منطقه و فراهم کردن زیرساخت های لازم طرح ریزی شده است.
به منظور بهره مندی منطقه ویژه از حمل و نقل دریایی 10 پست اسکله برای این منطقه پیش بینی شده است که قابلیت پذیرش کشتی های باظرفیت 50 هزارتن را خواهد داشت.
** سد دره امیری آب 15 هزار هکتار اراضی دشت لیراوی را تامین می کند
سرپرست فرمانداری دیلم اظهارداشت: وضعیت این شهرستان درصنایع مرتبط با نفت و گاز به لحاظ همجواری با تاسیسات و چاه های نفتی و موقعیت کشاورزی مطلوب است و باید ازاین ظرفیت ها بخوبی استفاده کرد.
وی گفت: بیش از 43 هزار هکتار از اراضی شهرستان دیلم مستعد و حاصلخیز است که دربرنامه های آبخوان داری و آبخیزداری نیازمند توجه ویژه است.
طاهری ادامه داد: با آغاز عملیات اجرایی طرح سد دره امیری به عنوان یکی از اولویت ها برای توسعه کشاورزی این شهرستان گام اساسی در راستای تامین آب کشاورزی این منطقه برداشته می شود.
وی اضافه کرد: احداث این سد به عنوان یکی از مطالبات مهم شهرستان دیلم می تواند زمینه تامین آب 15 هزار هکتار از اراضی حاصلخیز دشت لیراوی را فراهم کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: شهرستان دیلم به لحاظ آب های زیر زمینی و سطحی با محدودیت مواجه است که در این ارتباط یکی از آرزوهای دیرینه کشاورزان این خطه احداث سد دره امیری است.
سهیل مهاجری افزود: برای این طرح سال گذشته 50 میلیارد ریال اختصاص داده شد که با توجه به دیر مبادله شدن موافقت پیگیری های آن امسال در دست اجراست.
وی اظهار داشت: هم اکنون 55 میلیارد ریال از اعتبارت ملی مصوب شده و از منابع استانی نیز 15 میلیارد ریال برای اجرای سد دره امیری پیش بینی شده است.
مهاجری ادامه داد: اکنون روند برگزاری مناقصه این طرح در دست اجراست و پیش بینی شده در هفته دولت امسال عملیات اجرایی آن آغاز شود.
** ظرفیت های توسعه گردشگری دریایی و پرورش میگو در دیلم
سرپرست فرمانداری دیلم افزود: جزیره حماد و ساحل شهر دیلم از قابلیت های گردشگری این شهرستان است و باتوجه به حضور گردشگران در طول سال بویژه ایام نوروز باید برای توسعه آنها اعتبارات ویژه تخصیص داده شود.
وی اظهارداشت: طرح های مطالعاتی ارتقای گمرک این شهرستان از اداره به مدیریت آماده و توسعه فعالیت های بندری با اجرای لایروبی فازهای بعدی خور انجام می شود.
سرپرست فرمانداری دیلم گفت: این شهرستان با برخورداری از یکهزار هکتار سایت پرورش میگو بویرات و برداشت بیش از 2 هزار و 500 تن درسال رتبه سوم تولید میگوی پرورشی در استان بوشهر را به خود اختصاص داده است.
وی یادآورشد: با احداث سایت جدید 700 هکتاری پرورش میگو در ضلع شمالی شهر دیلم این صنعت بیش از پیش در این شهرستان رونق می گیرد.
** خدمات دولت تدبیر و امید در دیلم
طاهری گفت: افتتاح مخازن 10 میلیون بشکه ای نفت خام با مدیریت شرکت پتروامید آسیا، احداث اتاق عمل، بخش های بستری، زنان و زایمان، رادیولوژی، سونوگرافی، کلینیک تخصصی سی سی یو و آ سی یو، اجرای باند دوم محوردیلم - گناوه، توسعه راه های ارتباطی برون شهری و روستایی و فضاهای ورزشی بخشی از خدمات ارزنده توسط دولت های یازدهم و دوازدهم در این شهرستان است.
طاهری افزود: خیران حوزه سلامت در احداث زیرساخت های این بخش را دیلم آغاز کردند که امیدواریم تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز آن تامین شود.
وی در ارتباط با احداث زیرساخت های جاده ای در شهرستان دیلم اظهار داشت: اجرای باند دوم محور دیلم-گناوه به عنوان یکی از آرزوهای دیرینه مردم این شهراستان است که بخش عمده آن به بهره برداری رسیده و امیدواریم پنج کیلومتر باقیمانده نیز بزودی به بهره برداری برسد.
سرپرست فرماندار دیلم افزود: محور دیلم- بهبهان نیز طرح مطالعات توجیهی، فنی و اقتصادی آن در سال گذشته انجام شده و با همکاری اداره کل راه و شهرسازی از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: برای تا 25 کیلومتر این محور که در شهرستان دیلم واقع شده از منابع شهرستانی تامین اعتبار می شود تا در آینده نزدیک اجرایی شود.
سرپرست فرمانداری دیلم افزود: محوره دیلم- گوره- گچساران با همکاری وزارتخانه های راه و شهرسازی و نفت در دست اجراست و تامین اعتبار مناسبی برای آن صورت گرفته است.
وی گفت: اجرای مطالعات باند دوم محور سیاه مکان- دیلم که جاده یاد شده (دیلم-گوره-گچساران) را به مرکز شهرستان دیلم متصل می کند در دستور کار قراردارد.
طاهری افزود: امکان بهره مندی از یک خط پروازی فرودگاه بهرگان بندر امام حسن از دیگر مطالبات مردم شهرستان دیلم است که با توجه به همراهی شرکت نفت فلات قاره امیدواریم این مهم بزودی محقق شود.
وی ادامه داد: راه اندازی گمرک بندر امام حسن به عنوان یکی از مصوبه هیات دولت است که انتظار می رود به عنوان مصوبه نشست شورای توسعه و برنامه ریزی شهرستان در دستور کار قرار گیرد.
طاهری اظهار داشت: احداث یک آب شیرین کن پنج هزار مترمکعبی در بندر امام حسن با همراهی شرکت نفت فلات قاره بهرگان از دیگر خواسته های مدنظر شهرستان دیلم است.
** اهتمام ویژه امسال استان بوشهر تکمیل طرح های نیمه تمام است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر گفت: با رویکرد پیش گرفته شده در جریان سفرهای شهرستانی متناسب با نیاز هر شهرستان برای آن تصمیم گیری می شود.
رضا عوض پور افزود: در این راستا طرح های عمرانی براساس 2 بازه زمانی هفته دولت و دهه فجر تقسیم بندی شده و اعتبار مورد نیاز برای تسریع روند عملیات اجرایی آنها اختصاص می یابد.
وی گفت: رویکرد امسال شورای برنامه ریزی استان بوشهر اتمام طرح های عمرانی نیمه تمام در استان بوشهر است که نسبت به تحقق این مهم اهتمام ویژه داریم.
** 400 میلیارد ریال برای تکمیل طرح های دیلم تخصیص یافت
عوض پور یادآور شد: بر اساس برنامهریزی انجام شده در هفته دولت و دهه فجر امسال 30 طرح در شهرستان دیلم افتتاح میشود که در این ارتباط برای تکمیل طرح های آغاز شده و پرداخت مطالبات معوقه پیمانکاران امسال 400 میلیارد ریال اختصاص یافته است.
** شرایط دیلم در نرخ رشد تحولات توسعه ای از میانگین استان بوشهر مناسب تر است
عوضپور با بیان اینکه 6 درصد جمعیت استان بوشهر در دیلم ساکن است اظهار داشت: نرخ رشد جمعیت در دیلم نسبت به متوسط استان پایینتر است.
وی ادامه داد: نرخ باسوادی در دیلم نیز از متوسط نرخ با سوادی استان تبعیت و چیزی در حدود 89.2 درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی در دیلم نسبت به میانگین استانی کاهش دارد گفت: نرخ بیکاری در دیلم بالاتر از میانگین استان بوشهر است که با توجه به ظرفیت بالای اقتصادی این نرخ زیبنده مردم دیلم نیست.
عوضپور با اشاره به وجود 6 درصد اراضی کشاورزی استان بوشهر در دیلم تاکید کرد: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در دیلم برای تامین آب کشاورزی در اولویت قرار دارد که اعتبارات لازم مصوب و تخصیص یافته است.
عوضپور پرورش میگو را از دیگر ظرفیتهای دیلم برشمرد و گفت: طرحهای نفت و گاز از دیگر مزیتهای دیلم است که باید این قابلیت در اقتصاد دیلم بیشتر خودنمایی کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر گفت: در این ارتباط از منابع ملی، استانی و شهرستانی اعتبار مناسب برای احداث زیرساخت های مورد نیاز منطقه ویژه اقتصادی شمال استان پیش بینی شده است.
وی یادآور شد: 2 درصد واحدهای صنعتی و معدنی استان بوشهر در شهرستان دیلم قرار دارد.
عوض پور ادامه داد: دیلم در ارتباط با جاده های برون شهری وضعیت خوبی ندارد و 80 درصد از کل تصادفات اینشهرستان مربوط به راه های ارتباطی این شهرستان است که این موضوع ایجاب می کند توجه ویژه ای در این زمینه صورت گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر یادآور شد: در بخش راه و راهداری از 420 کیلومتر راه موجود در جغرافیاث شهرستان دیلم 24 درصد جاده اصلی و مابقی آن فرعی است.
وی افزود: در شاخص آب72 درصد جمعیت روستایی شهرستان دیلم زیر پوشش شبکه آبرسانی قرار دارند و در این شاخص درصد پوشش شبکه های آبرسانی روستاهای شهرستان از متوسط استانی فراتر است.
عوض پور ادامه داد: نسبت فرسودگی شبکه های آبرسانی دیلم نیز از متوسط استان پایین تر است که این نشان از پایین بودن میزان هدر رفت آب در سطح این شهرستان است.
وی گفت: در ارتباط با حوزه خدمات سلامت با نقش آفرینی بسیار بالای خیران در سطح شهرستان دیلم جا دارد که از آنها تقدیر ویژه داشته باشیم.
عوض پور اظهار داشت: در این بخش با مشارکت موثر خیران حوزه سلامت در تمامی شاخصه های بهداشت و درمان شهرستان دیلم نسبت به متوسط استان شرایط مطلوب تری دارد.
وی گفت: در ارتباط با سرانه ورزشی روستایی و شهری نیز شرایط شهرستان دیلم نسبت به متوسط استان بهتر است.
عوض پور ادامه داد: شهرستان دیلم در حوزه آموزش و پرورش تنها 3 درصد کلاس های تخریبی استان را به خود اختصاص داده که تناسب شمار دانش آموزان و کلاس های شهرستان به نوعی از متوسط استان تبعیت می کند.
عوض پور اظهار داشت: شهرستان دیلم در نرخ رشد تحولات توسعه ای نیز از میانگین استان شرایط مناسب تری دارد که این امر نشان دهنده این است که طی پنج سال گذشته به دلیل عقب ماندگی ها سنوات پیشین اعتبارات شهرستان در چندین مورد ترمیم و تقویت شده است.
** طرح کمربندی دیلم به 30 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر گفت: با بهره برداری محور چهار خطه گناوه تصادفات این مسیر به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
فرزاد رستمی افزود: انتظار می رود با آسفالت پنج کیلومتر باقیمانده این محور این روند کاهشی تصادف در شهرستان دیلم تداوم یابد.
وی ادامه داد: طرح کمربندی شهرستان دیلم نیز اولویت بندی شده و پنج کیلومتر آن که از شهرک صنعتی تا ورودی دیلم تعریف شده برای اجرا نیازمند حداقل 30 میلیارد ریال اعتبار استانی است.
رستمی افزود: چنانچه منابع موردنیاز طرح تامین شود امکان اجرای فاز نخست کمربندی دیلم در کوتاه ترین زمان ممکن به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: مسیر خروجی دیلم به سمت خوزستان نیز تا سه راهی دیلم- هندیجان در ادوار گذشته چهار خطه شده و باند دوم مسیر دیلم-هندیجان نیز مطالعات آن به طول 13 کیلومتر تا پاسگاه شاه عبدالله انجام شده است.
رستمی ادامه داد: مسیر گناوه - گوره- گچساران با کمک وزارت نفت در دست اجراست که امسال در قانون بودجه ردیف اعتباری ویژه گرفته است.
وی افزود: در برنامه پیش بینی شده در این ارتباط اجرای مشارکتی این طرح با همکاری وزارتخانه های نفت و راه و شهرسازی و استانداری بوشهر است.
رستمی اظهار داشت: پیش از اختصاص ردیف اعتباری برایطرح گناوه- گوره- گچساران تفاهم نامه ای بین استانداری بوشهر با سازمان حمل و نقل راهداری و جاده ای منعقد شده که براساس آن جابه جایی تاسیسات، حق الزحمه مشاور و تملک اراضی این مسیر به استان بوشهر واگذار شده که در این ارتباط نیازمند تامین اعتبار است.
مدیر کل راهداری و حمل نقل جاده ای استان بوشهرگفت: در حوزه راهداری در مواقع بحرانی شهرستان دیلم حتی یک دستگاه ماشین آلات نداشت که در جریان تعاملی که با فرمانداری شهرستان دیلم صورت گرفته یک دستگاه کمر شکن خریداری شده است.
حمید رضا علم افزود: دستگاه کمرشکن خریداری شده بزودی در شهرستان مستقر می شود که در هنگام شرایط بحرانی بویژه زمان وقوع سیل می تواند کمک شایانی به شهرستان دیلم کند.
وی ادامه داد: نوسازی ناوگان راهداری شهرستان دیلم نیز در دستور کار قرار گرفته و این مهم بزودی اجرایی می شود.
وی در ارتباط با مسیر دیلم - بهبهان گفت: مسیر دیلم تا بهبهان 25 کیلومتر است که از این میزان 10 کیلومتر کوهستانی و مابقی آن دشت است.
علم یادآور شد: در قالب تفاهم نامه بین استان بوشهر و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای 35 میلیارد ریال از سازمان راهداری و 15 میلیارد ریال ازمنابع استانی تامین شده تا پنج کیلومتر از 10 کیلومتر کوهستانی مسیر دیلم-بهبهان بهسازی و اصلاح شود.
وی یادآور شد: با انتخاب پیمانکار عملیات بهسازی و اصلاح پنج کیلومتر یاد شده بزودی آغاز می شود.
علم ادامه داد: از 15 کیلومتری که در دشت واقع شده نیز هفت کیلومتر آن چهار خطه شده و چهار خطه شدن هشت کیلومتر باقیمانده حدفاصل گردنه عامری تا دیلم نیز در صورت تامین اعتبار عملیات آن آغاز می شود.
** تحول بخش بهداشت و درمان دیلم
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: از ابتدا اجرای طرح تحول سلامت در استان بوشهر تاکنون شمار تخت های بیمارستان دیلم از 19 به 46 تخت افزایش پیدا کرده است.
ایرج بیژنی افزود: در ارتباط با پزشک نیز شمار پزشکان این مرکز از ابتدای طرح تحول سلامت تاکنون از سه پزشک به 12 پزشک افزایش پیدا کرده که این مهم نقش قابل توجهی در حوزه بهداشت و درمان شهرستان دیلم ایفا کرده است.
وی ادامه داد: اکنون چهار طرح در بیمارستان دیلم در دست اجراست که مهم ترین آنها بخش های آی سی یو، سی سی یو، ان آیی سی یو است که از لحاظ تامین تجهیزات آن مشکلی وجود ندارد.
بیژنی اظهار داشت: در ارتباط با مرکز تصویر برداری که یکی از مهم ترین بخش های دردست احداث بیمارستان دیلم توسط بخش خصوصی است تجهیز آن نیازمند 50 میلیارد ریال اعتبار است.
وی یادآور شد: بیمارستان دیلم در زمیتن آغاز بکار استاندارد نبود ولی در گذر زمان به استاندارد رسیده و برای بهبود این وضعیت استانداردی انتظار می رود اعتبارات مورد نیاز آن تامین شود.
** استقرار گمرک در بندر امام حسن در گرو فعالیت اداره بنادر و دریا نوردی است
سرپرست دفتر نظارت گمرک های استان بوشهر گفت: در صورت استقرار اداره بنادر و دریانوردی در بندر امام حسن این آمادگی برای استقرار گمرک در بندر یاد شده وجود دارد.
منصور بازیار افزود: در صورت تامین زیرساخت های مورد نیاز بزودی گمرک نیز در بندر امام حسن استقرار پیدا می کند.
** بهره برداری از 81 طرح عمرانی در شهرهای استان بشهر
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر گفت: براساس سند و نقشه راه عمرانی این استان در شهرستان دیلم در هفته دولت 13 طرح با اعتبار 130 میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.
مهرداد ستوده افزود: از این میزان اعتبار 65 میلیارد ریال مربوط به شهرداری دیلم و مابقی مربوط به سایر دستگاه های اجرایی است.
وی عنوان کرد: برای هفته دولت امسال با 19 شهرداری استان تکمیل 81 طرح عمرانی با 800 میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی توافق شده و در این ارتباط روند اجرایی آنها روزانه رصد می شود.
ستوده ادامه داد: این برای نخستین بار است که طرح های عمرانی هفته دولت و دهه فجر شهرداری ها بصورت برنامه محور و عملیات اجرایی آنها مستمر مورد رصد قرار گرفته است.
وی افزود: شهرداران استان بوشهر بویژه شهرهای ساحلی باید طرح های حوزه گردشگری را با جدیت دنبال کنند و برنامه های آنها برای نوروز 98 از هم اکنون تدارک ببینند.
ستوده اظهار داشت: تامین نیازهای اولیه مسافران نوروزی حداقل انتظاری است که از شهرهای گردشگر پذیر استان بوشهر در تعطیلات نوروزی داریم.
** بازدید استاندار بوشهر از طرح عمرانی دیلم
استاندار بوشهر در ادامه دور دوم سفرهای های شهرستانی خود با رویکرد عمران و توسعه هفته گذشته به دیلم شمالی ترین شهرستان این استان سفر کرد و از نزدیک در جریان روند طرح های عمرانی این شهرستان قرار گرفت.
عبدالکریم گراوند در بدو ورود به این شهرستان در گلزار شهدا بندر امام حسن با شهدا و آرمان های آنها تجدید میثاق کرد.
در این آیین روند پیشرفت طرح های ساماندهی گلزار شهدای بندر امام حسن و کمربند جنوبی شهر دیلم بازدید و از نزدیک در جریان روند پیشرفت فیزیکی آنها قرار گرفت.
شهردار دیلم در جریان بازدید استاندار بوشهر از طرح کمربند جنوبی گفت: عملیات اجرایی این طرح با یکهزارو 450 متر طول و 60 میلیارد ریال اعتبار در سال 1395 آغاز شد.
فاضل دریانورد افزود: با توجه به باتلاقی بودن این مسیر باید در همه طول آن سنگ و قلوه ریزی شود که این بخش آن تنها 30 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی ادامه داد: کل اعتبار پیش بینی شده برای این طرح 60 میلیارد ریال است که از این میزان تاکنون 12 میلیارد ریال تخصیص پیدا کرده است.
دریانورد افزود: از مزیت های مهم اجرا این طرح می توان به نقش مهم آن در مدیریت ترافیک درون شهری و ایجاد منظری زیبا در جنوب شهر دیلم اشاره کرد.
شهردار بندر امام حسن در بازدید استاندار بوشهر از طرح ساماندهی گلزار شهدای این شهر گفت: عملیات اجرایی این طرح سال 95 در سه بخش المان شهدای گمنام، بوستان و مجتمع فرهنگی شهدا آغاز شد.
فرخ بنه گزی افزود: برای طرح بوستان شهدا70 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده که از این میزان تاکنون 33 میلیارد و 300 میلیون ریال هزینه شده است.
وی ادامه داد: اعتبار این طرح از منابع داخلی شهرداری تامین شده و اکنون 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
بنه گزی ادامه داد: طرح مجتمع فرهنگی شهدا بندر امام حسن نیز با 24 میلیارد ریال اعتبار اجرا می شود که اکنون پیشرفت ساختمان آن 80 درصد است.
وی بیان کرد: تاکنون 16 میلیارد ریال اعتبار برای این طرح هزینه شده که از این میزان 12 میلیارد ریال به پیمانکار پرداخت شده است.
بنه گزی افزود: طرح المان شهدای گمنام نیز با سه میلیارد ریال اعتبار آغاز شده که اکنون پیشرفت فیزیکی 70 درصدی دارد.
** نرخ 20درصدی بیکاری دیلم زیبنده نیست
استاندار بوشهرگفت: نرخ بیکاری 20 درصدی در شهرستان دیلم به رغم ظرفیت های فراوان از جمله گردشگری و دریا قابل قبول نیست.
گراوند درنشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان درشهرستان دیلم افزود: به عنوان کارگزاران نظام وظیفه داریم برای حل مشکل بیکاری و اشتغال مردم گام های اساسی و کارشناسی شده برداریم.
وی با تاکید بر تبیین سند جامع شهرستان دیلم درتمام حوزه ها، افزود: این شهرستان در حوزه شیلات، کشاورزی و گردشگری دارای ظرفیت های بالقوه است.
استاندار بوشهر اظهارداشت:با هدف تسریع درخدمات رسانی به مردم به تمامی پروژه هایی که برای هفته دولت ودهه فجرسالجاری هدف گذاری شده اند اعتبارات لازم تخصیص داده خواهد شد.
وی افزود: دستگاه های اجرایی که پروژه ها را در زمان مشخص شده به اتمام برسانند اعتبارات لازم تزریق خواهد شد ، درغیراین صورت درتخصیص اعتبارات جدید ، تجدید نظر می شود.
گراوند با بیان اینکه اعتماد مردم نسبت به دولت را باید حفظ کرد،افزود: سیاست شورا و کمیته برنامه ریزی استان اتمام پروژه ها تنها در زمان معین شده است.
وی ادامه داد: در این راستا دستگاه های اجرایی باید تمامی ساز و کار مورد نیاز برای اجرا پروژه ها در موعد مقرر بکار گیرند.
گراوند ادامه داد: دستگاه هایی اجرایی باید دقت کافی داشته باشند که در شرایط کنونی رویکرد اصلی تکمیل پروژه های نیمه تمام است و باید از تعریف پروژه های جدید و غیرضرور اجتناب کنند.
استاندار بوشهر گفت: باتوجه به وضعیت خشکسالی کشور و استان بوشهر ، جهت نیاز آب مصرفی شرکت نفت فلات قاره بهرگان و درصورت نیاز به شهرستان دیلم ، مجوز لازم برای احداث آب شیرین کن پنج هزارمترمکعبی در بخش امام حسن با کمک وزارت نیرو و بخش خصوصی صادر خواهد شد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت رونق کشاورزی در شهرستان دیلم اظهار داشت: تحقق این مهم نیازمند تامین شرایط است که در قالب آن در کشاورزان میل و رغبت کافی برای احداث گلخانه ایجاد شود.
استاندار بوشهر ادامه داد: در این راستا تمامی دستگاه های ذیربط به همکاری با کشاورزان هستند.
وی یادآور شد: بهای برق، گاز و آب برای تمامی محصولات کشاورزی، دامی و آبزی پروری براساس نص صریح قانون باید با تعرفه کشاورزی محاسبه شود که این خود به تنهایی یک ظرفیت مناسب برای ایجاد انگیزه در ارتباط با فعالیت فعالان این است.
گراوند ادامه داد: از خیرین شهرستان دیلم به عنوان انسان های مسئولیت شناس که با اقدامات خیرخواهانه درحوزه های مختلف قدم برمی دارند تقدیر می شود و باید از ظرفیت آنان برای اشتغال نیز استفاده شود .
وی در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار داشت: از رویکردهای دشمنان نظام جمهوری اسلامی و در راس آنها آمریکا ایجاد اختلاف بین مردم و مسئولان نظام است که در این راستا ایجاد ابهام پیرامون پول های پرداختی به ایران در قالب توافق برجام را در پیش گرفته اند.
استاندار بوشهر بوشهر افزود: رویکرد دشمنان اکنون در مسیر القا این تفکر به جامعه است که مسئولان جمهوری اسلامی طرح و برنامه برای حل مشکلات اساسی کشور ندارند.
وی افزود: آنها با هدف بقا رژیم اشغالگر قدس سیاست نابودی خاورمیانه را پیش گرفتند که در چنین شرایطی وجود اتحاد، همدلی و انسجام به قشرهای مختلف جامعه بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد.
گراوند تاکید کرد: امروز بزرگ ترین سرمایه نظام جمهوری اسلامی ایران امنیت آن است که در شرایط کنونی بسیاری از کشورهای منطقه آرزوی داشتن چنین امنیتی را دارند.
وی افزود: فساد نظام اداری می تواند عاملی برای سو استفاده دشمنان علیه نظام جمهوری اسلامی شود در این راستا دستگاه های اجرایی باید تمام تمرکز خود را برای گره گشایی از حل مشکلات مردم معطوف کنند.
گراوند اضافه کرد: چنانچه نظام اداری پس از گذشته 40 سال از عمر شکوهمند انقلاب اسلامی نتواند خود را موثر نشان دهد بعنوان نظامی ناکارآمد لقب خواهد گرفت.
7212/6043
** زمینه اشتغال 11 هزار نفر در منطقه ویژه اقتصادی شمال بوشهر
سرپرست فرمانداری دیلم در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه این شهرستان گفت: تاکنون 100 میلیارد ریال برای زیرساخت های آب، برق، گاز، مخابرات و جاده دسترسی منطقه ویژه اقتصادی در این شهرستان هزینه شده است.
محمد طاهری افزود: هم اکنون هشت شرکت بزرگ بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر درحوزه این شهرستان اعلام آمادگی و اقدام های لازم از جمله مجوز از مبادی قانونی را اخذ کرده اند.
وی اضافه کرد: این منطقه با قابلیت سرمایه گذاری پایین دستی در صنایع نفت و گاز و پتروشیمی نقشی مهم در ایجاد اشتغال، توسعه همه جانبه و رونق اقتصادی این شهرستان دارد که دراین ارتباط دولت عنایات و اهتمام ویژه ای داشته است.
منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر با رویکرد تخصصی نفت، گاز و پتروشیمی به مساحت 2100 هکتار در فاصله 15 کیلومتری جنوب شهر دیلم در شمال استان بوشهر قرار دارد.
ساختار صنعتی منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر با نگاه به ایجاد زنجیره ارزش به گونه ای طرح ریزی شده که مجموعه ای از صنایع مختلف پالایشگاهی، بالادستی، میانی پتروشیمی در یک چرخه با هم کار می کنند.
ازطرف دیگر متمرکز بودن تاسیسات جانبی آب شیرین کن، نیروگاه و تصفیه خانه بهینه کردن هزینه ها را در پی خواهد داشت.
صنایع مستقر در این منطقه قابلیت تولید سالانه 21 میلیون تن محصول را دارد و زمینه اشتغال 11 هزار نفر را بصورت مستقیم و غیرمستقیم فراهم می کند.
ساختار خدماتی منطقه ویژه اقتصادی شمال استان بوشهر با هدف پشتیبانی از صنایع مستقر در منطقه و فراهم کردن زیرساخت های لازم طرح ریزی شده است.
به منظور بهره مندی منطقه ویژه از حمل و نقل دریایی 10 پست اسکله برای این منطقه پیش بینی شده است که قابلیت پذیرش کشتی های باظرفیت 50 هزارتن را خواهد داشت.
** سد دره امیری آب 15 هزار هکتار اراضی دشت لیراوی را تامین می کند
سرپرست فرمانداری دیلم اظهارداشت: وضعیت این شهرستان درصنایع مرتبط با نفت و گاز به لحاظ همجواری با تاسیسات و چاه های نفتی و موقعیت کشاورزی مطلوب است و باید ازاین ظرفیت ها بخوبی استفاده کرد.
وی گفت: بیش از 43 هزار هکتار از اراضی شهرستان دیلم مستعد و حاصلخیز است که دربرنامه های آبخوان داری و آبخیزداری نیازمند توجه ویژه است.
طاهری ادامه داد: با آغاز عملیات اجرایی طرح سد دره امیری به عنوان یکی از اولویت ها برای توسعه کشاورزی این شهرستان گام اساسی در راستای تامین آب کشاورزی این منطقه برداشته می شود.
وی اضافه کرد: احداث این سد به عنوان یکی از مطالبات مهم شهرستان دیلم می تواند زمینه تامین آب 15 هزار هکتار از اراضی حاصلخیز دشت لیراوی را فراهم کند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان بوشهر گفت: شهرستان دیلم به لحاظ آب های زیر زمینی و سطحی با محدودیت مواجه است که در این ارتباط یکی از آرزوهای دیرینه کشاورزان این خطه احداث سد دره امیری است.
سهیل مهاجری افزود: برای این طرح سال گذشته 50 میلیارد ریال اختصاص داده شد که با توجه به دیر مبادله شدن موافقت پیگیری های آن امسال در دست اجراست.
وی اظهار داشت: هم اکنون 55 میلیارد ریال از اعتبارت ملی مصوب شده و از منابع استانی نیز 15 میلیارد ریال برای اجرای سد دره امیری پیش بینی شده است.
مهاجری ادامه داد: اکنون روند برگزاری مناقصه این طرح در دست اجراست و پیش بینی شده در هفته دولت امسال عملیات اجرایی آن آغاز شود.
** ظرفیت های توسعه گردشگری دریایی و پرورش میگو در دیلم
سرپرست فرمانداری دیلم افزود: جزیره حماد و ساحل شهر دیلم از قابلیت های گردشگری این شهرستان است و باتوجه به حضور گردشگران در طول سال بویژه ایام نوروز باید برای توسعه آنها اعتبارات ویژه تخصیص داده شود.
وی اظهارداشت: طرح های مطالعاتی ارتقای گمرک این شهرستان از اداره به مدیریت آماده و توسعه فعالیت های بندری با اجرای لایروبی فازهای بعدی خور انجام می شود.
سرپرست فرمانداری دیلم گفت: این شهرستان با برخورداری از یکهزار هکتار سایت پرورش میگو بویرات و برداشت بیش از 2 هزار و 500 تن درسال رتبه سوم تولید میگوی پرورشی در استان بوشهر را به خود اختصاص داده است.
وی یادآورشد: با احداث سایت جدید 700 هکتاری پرورش میگو در ضلع شمالی شهر دیلم این صنعت بیش از پیش در این شهرستان رونق می گیرد.
** خدمات دولت تدبیر و امید در دیلم
طاهری گفت: افتتاح مخازن 10 میلیون بشکه ای نفت خام با مدیریت شرکت پتروامید آسیا، احداث اتاق عمل، بخش های بستری، زنان و زایمان، رادیولوژی، سونوگرافی، کلینیک تخصصی سی سی یو و آ سی یو، اجرای باند دوم محوردیلم - گناوه، توسعه راه های ارتباطی برون شهری و روستایی و فضاهای ورزشی بخشی از خدمات ارزنده توسط دولت های یازدهم و دوازدهم در این شهرستان است.
طاهری افزود: خیران حوزه سلامت در احداث زیرساخت های این بخش را دیلم آغاز کردند که امیدواریم تجهیزات و نیروی انسانی مورد نیاز آن تامین شود.
وی در ارتباط با احداث زیرساخت های جاده ای در شهرستان دیلم اظهار داشت: اجرای باند دوم محور دیلم-گناوه به عنوان یکی از آرزوهای دیرینه مردم این شهراستان است که بخش عمده آن به بهره برداری رسیده و امیدواریم پنج کیلومتر باقیمانده نیز بزودی به بهره برداری برسد.
سرپرست فرماندار دیلم افزود: محور دیلم- بهبهان نیز طرح مطالعات توجیهی، فنی و اقتصادی آن در سال گذشته انجام شده و با همکاری اداره کل راه و شهرسازی از سال گذشته در دستور کار قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: برای تا 25 کیلومتر این محور که در شهرستان دیلم واقع شده از منابع شهرستانی تامین اعتبار می شود تا در آینده نزدیک اجرایی شود.
سرپرست فرمانداری دیلم افزود: محوره دیلم- گوره- گچساران با همکاری وزارتخانه های راه و شهرسازی و نفت در دست اجراست و تامین اعتبار مناسبی برای آن صورت گرفته است.
وی گفت: اجرای مطالعات باند دوم محور سیاه مکان- دیلم که جاده یاد شده (دیلم-گوره-گچساران) را به مرکز شهرستان دیلم متصل می کند در دستور کار قراردارد.
طاهری افزود: امکان بهره مندی از یک خط پروازی فرودگاه بهرگان بندر امام حسن از دیگر مطالبات مردم شهرستان دیلم است که با توجه به همراهی شرکت نفت فلات قاره امیدواریم این مهم بزودی محقق شود.
وی ادامه داد: راه اندازی گمرک بندر امام حسن به عنوان یکی از مصوبه هیات دولت است که انتظار می رود به عنوان مصوبه نشست شورای توسعه و برنامه ریزی شهرستان در دستور کار قرار گیرد.
طاهری اظهار داشت: احداث یک آب شیرین کن پنج هزار مترمکعبی در بندر امام حسن با همراهی شرکت نفت فلات قاره بهرگان از دیگر خواسته های مدنظر شهرستان دیلم است.
** اهتمام ویژه امسال استان بوشهر تکمیل طرح های نیمه تمام است
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر گفت: با رویکرد پیش گرفته شده در جریان سفرهای شهرستانی متناسب با نیاز هر شهرستان برای آن تصمیم گیری می شود.
رضا عوض پور افزود: در این راستا طرح های عمرانی براساس 2 بازه زمانی هفته دولت و دهه فجر تقسیم بندی شده و اعتبار مورد نیاز برای تسریع روند عملیات اجرایی آنها اختصاص می یابد.
وی گفت: رویکرد امسال شورای برنامه ریزی استان بوشهر اتمام طرح های عمرانی نیمه تمام در استان بوشهر است که نسبت به تحقق این مهم اهتمام ویژه داریم.
** 400 میلیارد ریال برای تکمیل طرح های دیلم تخصیص یافت
عوض پور یادآور شد: بر اساس برنامهریزی انجام شده در هفته دولت و دهه فجر امسال 30 طرح در شهرستان دیلم افتتاح میشود که در این ارتباط برای تکمیل طرح های آغاز شده و پرداخت مطالبات معوقه پیمانکاران امسال 400 میلیارد ریال اختصاص یافته است.
** شرایط دیلم در نرخ رشد تحولات توسعه ای از میانگین استان بوشهر مناسب تر است
عوضپور با بیان اینکه 6 درصد جمعیت استان بوشهر در دیلم ساکن است اظهار داشت: نرخ رشد جمعیت در دیلم نسبت به متوسط استان پایینتر است.
وی ادامه داد: نرخ باسوادی در دیلم نیز از متوسط نرخ با سوادی استان تبعیت و چیزی در حدود 89.2 درصد است.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر با بیان اینکه نرخ مشارکت اقتصادی در دیلم نسبت به میانگین استانی کاهش دارد گفت: نرخ بیکاری در دیلم بالاتر از میانگین استان بوشهر است که با توجه به ظرفیت بالای اقتصادی این نرخ زیبنده مردم دیلم نیست.
عوضپور با اشاره به وجود 6 درصد اراضی کشاورزی استان بوشهر در دیلم تاکید کرد: اجرای طرحهای آبخیزداری و آبخوانداری در دیلم برای تامین آب کشاورزی در اولویت قرار دارد که اعتبارات لازم مصوب و تخصیص یافته است.
عوضپور پرورش میگو را از دیگر ظرفیتهای دیلم برشمرد و گفت: طرحهای نفت و گاز از دیگر مزیتهای دیلم است که باید این قابلیت در اقتصاد دیلم بیشتر خودنمایی کند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر گفت: در این ارتباط از منابع ملی، استانی و شهرستانی اعتبار مناسب برای احداث زیرساخت های مورد نیاز منطقه ویژه اقتصادی شمال استان پیش بینی شده است.
وی یادآور شد: 2 درصد واحدهای صنعتی و معدنی استان بوشهر در شهرستان دیلم قرار دارد.
عوض پور ادامه داد: دیلم در ارتباط با جاده های برون شهری وضعیت خوبی ندارد و 80 درصد از کل تصادفات اینشهرستان مربوط به راه های ارتباطی این شهرستان است که این موضوع ایجاب می کند توجه ویژه ای در این زمینه صورت گیرد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی استان بوشهر یادآور شد: در بخش راه و راهداری از 420 کیلومتر راه موجود در جغرافیاث شهرستان دیلم 24 درصد جاده اصلی و مابقی آن فرعی است.
وی افزود: در شاخص آب72 درصد جمعیت روستایی شهرستان دیلم زیر پوشش شبکه آبرسانی قرار دارند و در این شاخص درصد پوشش شبکه های آبرسانی روستاهای شهرستان از متوسط استانی فراتر است.
عوض پور ادامه داد: نسبت فرسودگی شبکه های آبرسانی دیلم نیز از متوسط استان پایین تر است که این نشان از پایین بودن میزان هدر رفت آب در سطح این شهرستان است.
وی گفت: در ارتباط با حوزه خدمات سلامت با نقش آفرینی بسیار بالای خیران در سطح شهرستان دیلم جا دارد که از آنها تقدیر ویژه داشته باشیم.
عوض پور اظهار داشت: در این بخش با مشارکت موثر خیران حوزه سلامت در تمامی شاخصه های بهداشت و درمان شهرستان دیلم نسبت به متوسط استان شرایط مطلوب تری دارد.
وی گفت: در ارتباط با سرانه ورزشی روستایی و شهری نیز شرایط شهرستان دیلم نسبت به متوسط استان بهتر است.
عوض پور ادامه داد: شهرستان دیلم در حوزه آموزش و پرورش تنها 3 درصد کلاس های تخریبی استان را به خود اختصاص داده که تناسب شمار دانش آموزان و کلاس های شهرستان به نوعی از متوسط استان تبعیت می کند.
عوض پور اظهار داشت: شهرستان دیلم در نرخ رشد تحولات توسعه ای نیز از میانگین استان شرایط مناسب تری دارد که این امر نشان دهنده این است که طی پنج سال گذشته به دلیل عقب ماندگی ها سنوات پیشین اعتبارات شهرستان در چندین مورد ترمیم و تقویت شده است.
** طرح کمربندی دیلم به 30 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد
مدیرکل راه و شهرسازی استان بوشهر گفت: با بهره برداری محور چهار خطه گناوه تصادفات این مسیر به شکل قابل توجهی کاهش پیدا کرده است.
فرزاد رستمی افزود: انتظار می رود با آسفالت پنج کیلومتر باقیمانده این محور این روند کاهشی تصادف در شهرستان دیلم تداوم یابد.
وی ادامه داد: طرح کمربندی شهرستان دیلم نیز اولویت بندی شده و پنج کیلومتر آن که از شهرک صنعتی تا ورودی دیلم تعریف شده برای اجرا نیازمند حداقل 30 میلیارد ریال اعتبار استانی است.
رستمی افزود: چنانچه منابع موردنیاز طرح تامین شود امکان اجرای فاز نخست کمربندی دیلم در کوتاه ترین زمان ممکن به بهره برداری می رسد.
وی ادامه داد: مسیر خروجی دیلم به سمت خوزستان نیز تا سه راهی دیلم- هندیجان در ادوار گذشته چهار خطه شده و باند دوم مسیر دیلم-هندیجان نیز مطالعات آن به طول 13 کیلومتر تا پاسگاه شاه عبدالله انجام شده است.
رستمی ادامه داد: مسیر گناوه - گوره- گچساران با کمک وزارت نفت در دست اجراست که امسال در قانون بودجه ردیف اعتباری ویژه گرفته است.
وی افزود: در برنامه پیش بینی شده در این ارتباط اجرای مشارکتی این طرح با همکاری وزارتخانه های نفت و راه و شهرسازی و استانداری بوشهر است.
رستمی اظهار داشت: پیش از اختصاص ردیف اعتباری برایطرح گناوه- گوره- گچساران تفاهم نامه ای بین استانداری بوشهر با سازمان حمل و نقل راهداری و جاده ای منعقد شده که براساس آن جابه جایی تاسیسات، حق الزحمه مشاور و تملک اراضی این مسیر به استان بوشهر واگذار شده که در این ارتباط نیازمند تامین اعتبار است.
مدیر کل راهداری و حمل نقل جاده ای استان بوشهرگفت: در حوزه راهداری در مواقع بحرانی شهرستان دیلم حتی یک دستگاه ماشین آلات نداشت که در جریان تعاملی که با فرمانداری شهرستان دیلم صورت گرفته یک دستگاه کمر شکن خریداری شده است.
حمید رضا علم افزود: دستگاه کمرشکن خریداری شده بزودی در شهرستان مستقر می شود که در هنگام شرایط بحرانی بویژه زمان وقوع سیل می تواند کمک شایانی به شهرستان دیلم کند.
وی ادامه داد: نوسازی ناوگان راهداری شهرستان دیلم نیز در دستور کار قرار گرفته و این مهم بزودی اجرایی می شود.
وی در ارتباط با مسیر دیلم - بهبهان گفت: مسیر دیلم تا بهبهان 25 کیلومتر است که از این میزان 10 کیلومتر کوهستانی و مابقی آن دشت است.
علم یادآور شد: در قالب تفاهم نامه بین استان بوشهر و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای 35 میلیارد ریال از سازمان راهداری و 15 میلیارد ریال ازمنابع استانی تامین شده تا پنج کیلومتر از 10 کیلومتر کوهستانی مسیر دیلم-بهبهان بهسازی و اصلاح شود.
وی یادآور شد: با انتخاب پیمانکار عملیات بهسازی و اصلاح پنج کیلومتر یاد شده بزودی آغاز می شود.
علم ادامه داد: از 15 کیلومتری که در دشت واقع شده نیز هفت کیلومتر آن چهار خطه شده و چهار خطه شدن هشت کیلومتر باقیمانده حدفاصل گردنه عامری تا دیلم نیز در صورت تامین اعتبار عملیات آن آغاز می شود.
** تحول بخش بهداشت و درمان دیلم
معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: از ابتدا اجرای طرح تحول سلامت در استان بوشهر تاکنون شمار تخت های بیمارستان دیلم از 19 به 46 تخت افزایش پیدا کرده است.
ایرج بیژنی افزود: در ارتباط با پزشک نیز شمار پزشکان این مرکز از ابتدای طرح تحول سلامت تاکنون از سه پزشک به 12 پزشک افزایش پیدا کرده که این مهم نقش قابل توجهی در حوزه بهداشت و درمان شهرستان دیلم ایفا کرده است.
وی ادامه داد: اکنون چهار طرح در بیمارستان دیلم در دست اجراست که مهم ترین آنها بخش های آی سی یو، سی سی یو، ان آیی سی یو است که از لحاظ تامین تجهیزات آن مشکلی وجود ندارد.
بیژنی اظهار داشت: در ارتباط با مرکز تصویر برداری که یکی از مهم ترین بخش های دردست احداث بیمارستان دیلم توسط بخش خصوصی است تجهیز آن نیازمند 50 میلیارد ریال اعتبار است.
وی یادآور شد: بیمارستان دیلم در زمیتن آغاز بکار استاندارد نبود ولی در گذر زمان به استاندارد رسیده و برای بهبود این وضعیت استانداردی انتظار می رود اعتبارات مورد نیاز آن تامین شود.
** استقرار گمرک در بندر امام حسن در گرو فعالیت اداره بنادر و دریا نوردی است
سرپرست دفتر نظارت گمرک های استان بوشهر گفت: در صورت استقرار اداره بنادر و دریانوردی در بندر امام حسن این آمادگی برای استقرار گمرک در بندر یاد شده وجود دارد.
منصور بازیار افزود: در صورت تامین زیرساخت های مورد نیاز بزودی گمرک نیز در بندر امام حسن استقرار پیدا می کند.
** بهره برداری از 81 طرح عمرانی در شهرهای استان بشهر
معاون امور عمرانی استاندار بوشهر گفت: براساس سند و نقشه راه عمرانی این استان در شهرستان دیلم در هفته دولت 13 طرح با اعتبار 130 میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.
مهرداد ستوده افزود: از این میزان اعتبار 65 میلیارد ریال مربوط به شهرداری دیلم و مابقی مربوط به سایر دستگاه های اجرایی است.
وی عنوان کرد: برای هفته دولت امسال با 19 شهرداری استان تکمیل 81 طرح عمرانی با 800 میلیارد ریال اعتبار تملک دارایی توافق شده و در این ارتباط روند اجرایی آنها روزانه رصد می شود.
ستوده ادامه داد: این برای نخستین بار است که طرح های عمرانی هفته دولت و دهه فجر شهرداری ها بصورت برنامه محور و عملیات اجرایی آنها مستمر مورد رصد قرار گرفته است.
وی افزود: شهرداران استان بوشهر بویژه شهرهای ساحلی باید طرح های حوزه گردشگری را با جدیت دنبال کنند و برنامه های آنها برای نوروز 98 از هم اکنون تدارک ببینند.
ستوده اظهار داشت: تامین نیازهای اولیه مسافران نوروزی حداقل انتظاری است که از شهرهای گردشگر پذیر استان بوشهر در تعطیلات نوروزی داریم.
** بازدید استاندار بوشهر از طرح عمرانی دیلم
استاندار بوشهر در ادامه دور دوم سفرهای های شهرستانی خود با رویکرد عمران و توسعه هفته گذشته به دیلم شمالی ترین شهرستان این استان سفر کرد و از نزدیک در جریان روند طرح های عمرانی این شهرستان قرار گرفت.
عبدالکریم گراوند در بدو ورود به این شهرستان در گلزار شهدا بندر امام حسن با شهدا و آرمان های آنها تجدید میثاق کرد.
در این آیین روند پیشرفت طرح های ساماندهی گلزار شهدای بندر امام حسن و کمربند جنوبی شهر دیلم بازدید و از نزدیک در جریان روند پیشرفت فیزیکی آنها قرار گرفت.
شهردار دیلم در جریان بازدید استاندار بوشهر از طرح کمربند جنوبی گفت: عملیات اجرایی این طرح با یکهزارو 450 متر طول و 60 میلیارد ریال اعتبار در سال 1395 آغاز شد.
فاضل دریانورد افزود: با توجه به باتلاقی بودن این مسیر باید در همه طول آن سنگ و قلوه ریزی شود که این بخش آن تنها 30 میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.
وی ادامه داد: کل اعتبار پیش بینی شده برای این طرح 60 میلیارد ریال است که از این میزان تاکنون 12 میلیارد ریال تخصیص پیدا کرده است.
دریانورد افزود: از مزیت های مهم اجرا این طرح می توان به نقش مهم آن در مدیریت ترافیک درون شهری و ایجاد منظری زیبا در جنوب شهر دیلم اشاره کرد.
شهردار بندر امام حسن در بازدید استاندار بوشهر از طرح ساماندهی گلزار شهدای این شهر گفت: عملیات اجرایی این طرح سال 95 در سه بخش المان شهدای گمنام، بوستان و مجتمع فرهنگی شهدا آغاز شد.
فرخ بنه گزی افزود: برای طرح بوستان شهدا70 میلیارد ریال اعتبار پیش بینی شده که از این میزان تاکنون 33 میلیارد و 300 میلیون ریال هزینه شده است.
وی ادامه داد: اعتبار این طرح از منابع داخلی شهرداری تامین شده و اکنون 90 درصد پیشرفت فیزیکی دارد.
بنه گزی ادامه داد: طرح مجتمع فرهنگی شهدا بندر امام حسن نیز با 24 میلیارد ریال اعتبار اجرا می شود که اکنون پیشرفت ساختمان آن 80 درصد است.
وی بیان کرد: تاکنون 16 میلیارد ریال اعتبار برای این طرح هزینه شده که از این میزان 12 میلیارد ریال به پیمانکار پرداخت شده است.
بنه گزی افزود: طرح المان شهدای گمنام نیز با سه میلیارد ریال اعتبار آغاز شده که اکنون پیشرفت فیزیکی 70 درصدی دارد.
** نرخ 20درصدی بیکاری دیلم زیبنده نیست
استاندار بوشهرگفت: نرخ بیکاری 20 درصدی در شهرستان دیلم به رغم ظرفیت های فراوان از جمله گردشگری و دریا قابل قبول نیست.
گراوند درنشست شورای برنامه ریزی و توسعه استان درشهرستان دیلم افزود: به عنوان کارگزاران نظام وظیفه داریم برای حل مشکل بیکاری و اشتغال مردم گام های اساسی و کارشناسی شده برداریم.
وی با تاکید بر تبیین سند جامع شهرستان دیلم درتمام حوزه ها، افزود: این شهرستان در حوزه شیلات، کشاورزی و گردشگری دارای ظرفیت های بالقوه است.
استاندار بوشهر اظهارداشت:با هدف تسریع درخدمات رسانی به مردم به تمامی پروژه هایی که برای هفته دولت ودهه فجرسالجاری هدف گذاری شده اند اعتبارات لازم تخصیص داده خواهد شد.
وی افزود: دستگاه های اجرایی که پروژه ها را در زمان مشخص شده به اتمام برسانند اعتبارات لازم تزریق خواهد شد ، درغیراین صورت درتخصیص اعتبارات جدید ، تجدید نظر می شود.
گراوند با بیان اینکه اعتماد مردم نسبت به دولت را باید حفظ کرد،افزود: سیاست شورا و کمیته برنامه ریزی استان اتمام پروژه ها تنها در زمان معین شده است.
وی ادامه داد: در این راستا دستگاه های اجرایی باید تمامی ساز و کار مورد نیاز برای اجرا پروژه ها در موعد مقرر بکار گیرند.
گراوند ادامه داد: دستگاه هایی اجرایی باید دقت کافی داشته باشند که در شرایط کنونی رویکرد اصلی تکمیل پروژه های نیمه تمام است و باید از تعریف پروژه های جدید و غیرضرور اجتناب کنند.
استاندار بوشهر گفت: باتوجه به وضعیت خشکسالی کشور و استان بوشهر ، جهت نیاز آب مصرفی شرکت نفت فلات قاره بهرگان و درصورت نیاز به شهرستان دیلم ، مجوز لازم برای احداث آب شیرین کن پنج هزارمترمکعبی در بخش امام حسن با کمک وزارت نیرو و بخش خصوصی صادر خواهد شد.
وی همچنین با تاکید بر ضرورت رونق کشاورزی در شهرستان دیلم اظهار داشت: تحقق این مهم نیازمند تامین شرایط است که در قالب آن در کشاورزان میل و رغبت کافی برای احداث گلخانه ایجاد شود.
استاندار بوشهر ادامه داد: در این راستا تمامی دستگاه های ذیربط به همکاری با کشاورزان هستند.
وی یادآور شد: بهای برق، گاز و آب برای تمامی محصولات کشاورزی، دامی و آبزی پروری براساس نص صریح قانون باید با تعرفه کشاورزی محاسبه شود که این خود به تنهایی یک ظرفیت مناسب برای ایجاد انگیزه در ارتباط با فعالیت فعالان این است.
گراوند ادامه داد: از خیرین شهرستان دیلم به عنوان انسان های مسئولیت شناس که با اقدامات خیرخواهانه درحوزه های مختلف قدم برمی دارند تقدیر می شود و باید از ظرفیت آنان برای اشتغال نیز استفاده شود .
وی در بخش دیگری از صحبت های خود اظهار داشت: از رویکردهای دشمنان نظام جمهوری اسلامی و در راس آنها آمریکا ایجاد اختلاف بین مردم و مسئولان نظام است که در این راستا ایجاد ابهام پیرامون پول های پرداختی به ایران در قالب توافق برجام را در پیش گرفته اند.
استاندار بوشهر بوشهر افزود: رویکرد دشمنان اکنون در مسیر القا این تفکر به جامعه است که مسئولان جمهوری اسلامی طرح و برنامه برای حل مشکلات اساسی کشور ندارند.
وی افزود: آنها با هدف بقا رژیم اشغالگر قدس سیاست نابودی خاورمیانه را پیش گرفتند که در چنین شرایطی وجود اتحاد، همدلی و انسجام به قشرهای مختلف جامعه بیش از هر زمان دیگری ضرورت دارد.
گراوند تاکید کرد: امروز بزرگ ترین سرمایه نظام جمهوری اسلامی ایران امنیت آن است که در شرایط کنونی بسیاری از کشورهای منطقه آرزوی داشتن چنین امنیتی را دارند.
وی افزود: فساد نظام اداری می تواند عاملی برای سو استفاده دشمنان علیه نظام جمهوری اسلامی شود در این راستا دستگاه های اجرایی باید تمام تمرکز خود را برای گره گشایی از حل مشکلات مردم معطوف کنند.
گراوند اضافه کرد: چنانچه نظام اداری پس از گذشته 40 سال از عمر شکوهمند انقلاب اسلامی نتواند خود را موثر نشان دهد بعنوان نظامی ناکارآمد لقب خواهد گرفت.
7212/6043
کپی شد