به گزارش ایرنا ناصر امیرزاده روز شنبه در جمع خبرنگاران افزود: این آثار شامل 2 کشتی رافائل و پرسپولیس، 2 قالیچه دستباف، در و ناقوس کلیسای گریگوری و 15 دست نوشته دوره های مختلف تاریخی است که در شورای ثبت ملی تهران تشکیل شده است.
وی ادامه داد: همچنین پرونده شورای ثبت ملی استانی 15 محوطه تاریخی در شهرستان دشتستان، 10 اثر ملموس و پنج اثر ناملموس نیز در این استان تشکیل شده که باید به تهران ارسال شود.
امیرزاده در باره ثبت آثار تاریخی موجود در استان بوشهر گفت: سال گذشته 9 اثر ملموس و 9 اثر ناملموس و معنوی استان بوشهر ثبت آثار ملی شد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر یادآور شد: در زمان حاضر 53 اثر ناملموس و 294اثر ملموس و 2 شی منقول در استان بوشهر به ثبت ملی رسیده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: تا پایان امسال هشت طرح مرمت بناهای تاریخی این استان شامل عمارت مبارکی، مدرسه گلستان، قلعه زائرخضرخان اهرمی، عمارت علوی (موزه چاپ و نشر بوشهر)، قلعه محمد خان دشتی، بخشی ازقلعه ملک منصور خان شبانکاره، قلعه نصوری کنگان و شهر تاریخی سیراف به بهره برداری می رسد.
امیرزاده گفت: علاوه براین برق رسانی به محوطه های کاخ بردک سیاه و سرپوشیده شدن کاخ چرخاب برازجان از آثار باستانی دوره هخامنشیان در شهرستان دشتستان از جمله دیگر طرح های مهم اداره کل میراث فرهنگی استان بوشهر است که درسال جاری مورد بهره برداری قرار می گیرد.
وی ادامه داد: کاوش های باستان شناسی محوطه های هخامنشی در دشتستان و سیراف از جمله برنامه های مهم این اداره کل درسال جاری است.
مدیرکل، میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان بوشهر گفت: واگذاری بناهای تاریخی در بافت قدیم شهر بوشهر از اولویت های اصلی امسال این اداره کل است و تلاش می شود بیشتر بناهای تاریخی به بخش خصوصی واگذار شود تا هم استفاده اقتصادی بیشتری داشته باشد و هم باعث ایجاد اشتغال شود.
وی تاکید کرد: با واگذاری بناهای تاریخی به بخش خصوصی از مشارکت مردم در احیای این بافت ها بهره بیشتری برده می شود و هزینه های دولتی کاهش می یابد.
امیرزاده یکی از مشکلات بناهای تاریخی استان بوشهر را قرارگرفتن بیشتر آنها در محدوده های بندر، گمرک، دستگاه های نظامی و برخی ادارات دانست و اضافه کرد: برای سرکشی از وضعیت این بناها باید با چنین مجموعه هایی هماهنگ و مجوز صادر شود که این وضعیت و نبود نگهداری مناسب باعث می شود تا وقتی میراث فرهنگی به آنها دسترسی پیدا می کند، برخی از آنها تخریب شده است.
وی افزود: عمارت هفت بنگله در مجموعه سازمانی گمرک در بهمنی بوشهر، بانک شاهی در مجموعه شرکت نفت بوشهر، عمارت ریشهر در محدوده پایگاه هوایی، مدرسه گلستان در اختیار آموزش و پرورش یا عمارت تاریخی حاج رئیس در اداره کل بنادر ودریا نوردی از جمله این موارد است که در نامه نگاری هایی با سازمان مرکزی، خواستار تعیین تکلیف در باره این بناها شده ایم.
امیرزاده اضافه کرد: مالکیت یا بهره برداری چنین بناهایی در اختیار میراث فرهنگی نیست و امکان مرمت و بهسازی آنها برای این اداره کل وجود ندارد.
6047/6043**
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.