در ادامه مطلب خلیج فارس: باید دید آیا مسئولان استانی پس از اتفاق پیش آمده، درباره اجرای برنامه های شاد در چارچوب قانون، دست به عصا حرکت خواهند کرد یا آنکه حضور عمومی در برنامه های شاد را همچنان حق مردم می دانند؟ آن هم در کشوری که به استناد آمارهای معتبر، با افسردگی بالایی مواجه است.
خلیج فارس: حواشی رخ داده در جریان آئین جشن نوروزی در شهر کلمه دشتستان و ناتمام ماندن اجرای موسیقی محلی همچنان ادامه دارد.
به گزارش «خلیج فارس»؛ شنبه شب 11 فروردین ماه سالجاری با برنامه ریزی شورا و شهرداری کلمه از توابع بخش بوشکان دشتستان جشنی به مناسبت میلاد حضرت علی (ع) و نوروز در ورزشگاه این شهر برگزار شد و یکی از برنامه ها نیز اجرای گروه موسیقی لیان به سرپرستی محسن شریفیان بود.
این درحالی بود که حجت الاسلام مصلح امام جمعه برازجان روز قبل از این مراسم در خطبه های نمازجمعه برازجان، محسن شریفیان را 'خارج نشین' توصیف کرده و گفته بود: چرا باید به یک خارج نشین مجوز اجرای برنامه و موسیقی بدهیم؟
امام جمعه برازجان با بیان اینکه ایشان در شیراز و بوشهر مجوز نگرفته و برنامه‌اش لغو شده، اما در دشتستان عده ای می خواهند مجوز بدهند. آنهم در گوشه شهرستان ادامه داد: امید است تا فرصت هست نسبت به لغو آن اقدام گردد. در غیر اینصورت افرادی که اصرار بر این برنامه دارند مقصر خواهند بود.
وی در پایان اظهار داشت: جوانان انقلابی شهرستان اجازه برگزاری چنین مراسمی را نخواهند داد.
اما با وجود سنگ اندازی های رخ داده، شورا و شهرداری کلمه دشتستان بر اجرای این برنامه اصرار کرده و فرماندار دشتستان نیز بر مجوز صادره تاکید کرد تا گروه موسیقی لیان شنبه شب برای اجرای برنامه راهی شهر کلمه شوند.
با این حال، قطع برق به صورت غیرعادی در زمان اجرای برنامه گروه لیان ابهاماتی را رقم زد.
در این برنامه که با حضور بیش از ده هزار نفر از اهالی منطقه و مسافران نوروزی برگزار شد، دقایقی پس از اجرای گروه لیان، برق محل برگزاری مراسم قطع شد. با این حال، پس از 20 دقیقه وقفه مجددا برق وصل و برای بار دوم (بلافاصله پس از ورود مجدد محسن شریفیان روی صحنه) برق شهر قطع گردید!
شریفیان: قطع برق عمدی بود
پس از این اتفاقات، محسن شریفیان در پستی اینستاگرامی، دو بار قطع برق آن هم در حین اجرای گروه لیان را عمدی دانسته و ضمن تشکر از شورا و شهرداری کلمه و آنچه شجاعت فرماندار دانسته، خواستار پیگیری قطع برق شد.
واکنش تند کیهان کلهر به قطع عمدی برق در حین اجرای کنسرت
ماجرای عجیب قطع برق شهر کلمه در حین اجرای گروه موسیقی لیان، واکنش های دیگری در پی داشت، از جمله کیهان کلهر نوازنده کشوری که آن را تاسف برانگیز دانست و نوشت:
خبر تاسف باریست که می‌بایست باعث شرمساری کسانی باشد که تحمل شادی مردم صبور و متین این کشور را ندارند، بله، قطعی غیر عادی برق و اینترنت شهر کلمه از توابع استان بوشهر در حین اجرای کنسرت محسن شریفیان و گروه لیان.
او دیشب در دیار خودش به دلیل قطع برقِ تمام شهر به دستور یکی از مقامات این شهرستان از ادامه کنسرت باز ماند و حتی حضور چند هزار نفری مردم علاقمندی که از شهرها و استان‌های مختلف ایران بقصد تماشای کنسرت به این استادیوم آمده بودند نتوانست باعث لغو خواسته ان 'مسئول' شود.
متاسفانه این هنرمند سالهاست که از جانب مسئولان رسانه و مقامات استان بوشهر مورد بی مهری و بی احترامی قرار گرفته بحدی که بردن نام او در رادیو و تلویزیون شهر متبوعش ممنوع است!
با خبر شدم زنان و مردان هنر دوست و علاقمند بدلیل قطع برق در تاریکی و بی نظمی با مشکلات فراوانی در حین جابجایی و بیرون رفتن از محوطه استادیوم مواجه شدند، جای بسی خجالت و سرافکندگی ست برای کسانی که هیچگاه جوابگوی خواست ها و نیازهای این مردم مظلوم و عالیقدر نبوده اند و از قرار قصد شنیدن اعتراضات آنان را نیز ندارند.
متاسفانه این اولین بار نیست که اعمال سلایق شخصی که زاده خودسری و ملوک الطوایفی در جای‌جای این مملکت است صورت پذیرفته و متاسفانه آخرین بار نیز نخواهد بود.
این بار جامعه هنرمندان کشور نباید در مقابل چنین فجایع اسف باری سکوت کند، از آنجا که موسیقی دانان و هنرمندان ایران تشکل مستقل صنفی ندارند که قائدتا می‌بایست پیگیر چنین مسائلی باشد، نمایندگان استان بوشهر در مجلس و وزیر ارشاد و دیگر مسئولین شهر کلمه باید مستقیماً جوابگوی مردم و جامعه هنری کشور باشند.
امیدواریم که این بار مسئولین خاطی شناسایی و مورد بازخواست قرار گیرند نه اینکه طبق معمول تقصیر متوجه عوامل خارجی و مظنونین همیشگی شود...
واکنش سخنگوی دولت اصلاحات
عبدالله رمضان زاده سخنگوی دولت اصلاحات نیز به این ماجرا واکنش نشان داد و در توئینی، قطع برق شهر برای جلوگیری از کنسرت موسیقی را حماقت دانست.
این اقدام برای خاطیان تبعاتی دارد
در همین خصوص، مدیرکل امور اجتماعی استانداری بوشهر به اتفاق پیش آمده در شهر کلمه واکنش نشان داد و از پیگیری ماجرا خبر داد.
عباس برزگرزاده در اینستاگرامش نوشت: کنسرتی در شهر کلمه با اخذ مجوزهای لازم در حال برگزاری بود که در حین اجرای آن با قطعی برق مواجه گردید. شائبه هایی در این خصوص مطرح شده که نیازمند بررسی دقیق کارشناسی و اظهارنظر قضایی است، لیکن اگر در این مسئله تعمدی در کار باشد ماده 687 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375 نسبت به این فعل مبادرت به جرم انگاری و تعیین مجازات نموده است.
اگر فعل مزبور بدون قصد اخلال در نظم عمومی باشد مرتکب به حبس از سه ماه تا ده سال محکوم می شود و اگر به قصد مقابله با حکومت اسلامی باشد به عنوان محارب شناخته می شود.
حتی مرتکب شروع به جرم مذکور به حبس از یک تا سه سال محکوم می شود.
مواد نود و پنج تا یکصد و سه منشور حقوق شهروندی نیز به حق بهره مندی از آثار فرهنگی توسط مردم را به رسمیت شناخته است.
لازم به ذکر است که پذیرفتن تنوع فرهنگی و عقاید متعدد که بر خلاف مبانی اسلام نباشد مورد پذیرش جمهوری اسلامی ایران است و از آنجاییکه قوانین موضوعه نیز پس از تایید شورای محترم نگهبان لازم الاجرا می شوند پس تطابق با شرع مفروض لحاظ می گردد لذا نقض این قوانین نه شرعا و نه قانونا جایز نمی باشد . لذا تا تعیین تکلیف موضوع توسط دستگاه محترم قضایی محکوم نمودن عده ایی و گروهی ، بر خلاف موازین حقوقی می باشد.
بیانیه امام جمعه برازجان: این برنامه ها باعث نشاط اجتماعی نمی شود، بلکه اندوه و غم در پی دارد
بازتاب اتفاقات پیش آمده در شهر کلمه با بیانیه امام جمعه برازجان مواجه شد که روز قبل از این مراسم با برگزاری آن مخالفت کرده بود.
گزیده بیانیه حجت الاسلام مصلح به شرح زیر است:
بیانیه امام جمعه برازجان درباره حوادث پیش آمده در شهر بوشکان و کلمه: این برنامه ها باعث غم و اندوه و غصه می شود
در خصوص طرح نشاط اجتماعی دولت تدبیر وامید در قالب های کنسرت مطالبی را محضرتان تقدیم می دارم:
1.اسلام دین نشاط و شادی است، تمام برنامه های دین مبین اسلام برای رسیدن به کمال و نشاط و آرامش است .(الا بذکرالله تطمئن القلوب ).
2. تمام گرفتاری ها، رنج ها و مصیبت های بشر بواسطه دوری از یاد خدا و معنویت است. (ومن اعرض عن ذکری فان له معیشه ضنکا)
3. آنچه از احادیث معصومین برداشت می شود موسیقی غنایی و مطرب نه تنها موجب نشاط و ارامش نیست، بلکه شیوع آن موجب بی ایمانی، اضطراب، افسردگی، کوتاهی عمر و بی برکتی می شود که متاسفانه این روزها به شدت هدفمند توسط افراد خاص در حال رواج است.
4. اینجانب بر حسب وظیفه امر به معروف و نهی از منکر و حوادث پیش آمده در گذشته، در خطبه 10 فروردین سالجاری، مواردی پیرامون موسیقی و آثار منفی آن در اجتماع از نظر شرع مقدس را مطرح نمودم و در مورد اجرای کنسرت در شهرستان تذکرات و هشدارهای لازم را دادم و به طریق حضوری و تلفنی آنچه نیز لازم بود، عرض کردم و حجت را تمام کردم، اما گوش شنوایی از مسئولین نبود.
5. به دنبال طرح موضوع در خطبه عده زیادی از ملت مومن و خداجوی و شهید پرور اعم از معتکفین و غیر معتکفین اعلام آمادگی نمودند که برای مقابله با این منکر واضح و مسلم و سازماندهی شده به مخالفت برخیزند که مراتب اعتراض ایشان به مسئولین امر منعکس شد، اما علی رغم مخالفت اکثریت شورای تامین شهرستان و استان، آقای استاندار و فرماندار اصرار بر اجرای این کنسرت نمودند که ای کاش در رفع مشکلات معیشتی و ازدواج جوانان هم اینقدر پشتکار می نمودند.
لذا جمعی از مردان خداجوی، با ایمان و با تقوای الهی به صورت خودجوش بر آن شدند که با حضور در محل اجرای کنسرت، اعتراض خود را ابراز نمایند که اینجانب بنا به درخواست مدیران امنیتی در جهت جلو گیری از هر حادثه احتمالی و خونریزی، طی پیامی از مومنان انقلابی درخواست نمودم که از رفتن به محل برگزاری و تجمع بپرهیزند و برخورد با عاملان و مسببین به هتک حرمت و عفت عمومی را به قانون بسپارند و آنها اطاعت نمودند و امیدوارم که هر چه سریعتر نسبت به برخورد با عوامل گسترش منکر و برهم زننده نظم عمومی قضیه خاتمه یابد.
اما لازم است به مسئولینی که چنین برنامه هایی را بر خلاف احکام شرعی و ارزش های انقلابی حمایت می کنند متدکر شوم که چنین مراسماتی بر اساس آیات وروایات نه تنها باعث نشاط اجتماعی نمی شود بلکه باعث غم و اندوه و غصه خواهد بود.
بنابراین بهتر است؛ اول، مشکلات اساسی مردم ،اشتغال، ازدواج، حاشیه نشینی، تبعیض، فقر و فساد ودیگرمعضلات اجتماعی فرهنگی اقتصادی را حل کنید.
دوم، اینکه حساسیت ها و دغدغه های فرهنگی و اجتماعی روحانیون متدین و انقلابی را بنا به فرمایشات مقام معظم رهبری درک کرده و جدی بگیرید که در صورت تداوم چنین برنامه هایی اختلافات و دو قطبی ایجاد شده بیشتر خواهد شد و این خوشایند نخواهد بود.
سوم تا دیر نشده مسولین و مدیران دولتی به مسیر اصلی انقلاب و اصول انقلاب، یعنی حاکمیت دین و ارزش های اسلامی انقلاب و اقامه قسط و عدل برگردند و بیش این از اصول و محکمات واهداف وشعارهای انقلاب مقدس اسلامی فاصله نگیرند.
چهارم ،مسئولین و مدیران دولتی بدانند که مردم متدین و مومن انقلابی در مقابل هنجار شکنی هاآرام نخواهند شد و حاضرند برای ارزشهای انقلابی و اسلامی و انحرافهای پدید آمده از اصول اسلامی با تاسی از امام امت که همان خط ولایت هست از هیچ جهادی دریغ نکنند.
تعارضاتی که وجود دارد
به هر روی، اجرای گروه لیان در شهر کلمه دشتستان با قطع شائبه برانگیز برق شهر ناتمام ماند؛ آن هم برنامه ای که از هفت خوان صدور مجوز گذشته بود.
با این حال، انتظار می رود آن دسته از مقامات محلی که با چنین برنامه هایی به مخالفت برمی خیزند، به این پرسش هم پاسخ دهند که قوانین متفاوت درباره برنامه های فرهنگی چه بازخوردی در میان مردم و خصوصا جوانان دارد؟
ضمن اینکه باید دید آیا مسئولان استانی پس از اتفاق پیش آمده، درباره اجرای برنامه های شاد در چارچوب قانون، دست به عصا حرکت خواهند کرد یا آنکه حضور عمومی در برنامه های شاد را همچنان حق مردم می دانند؟ آن هم در کشوری که به استناد آمارهای معتبر، با افسردگی بالایی مواجه است.
6045
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.