به گزارش ایرنا، روابط عمومی شرکت نفت و گاز پارس روز یکشنبه به نقل از علیرضا عبادی افزود: حمایت از محیط زیست ، کاهش آلاینده های زیست محیطی و گازهای گلخانه ای یکی از اهداف مهم شرکت نفت وگاز پارس است که در این مسیر گام های موثری برداشته است.
وی اضافه کرد: برای نیل به این منظور، تبدیل نیروگاه گازی پارس جنوبی به نیروگاه سیکل ترکیبی در دستور کار مجری طرح های نیروگاهی این شرکت قرار دارد.
مدیرعملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس ادامه داد: در نیروگاه سیکل با استفاده از بویلرهای بازیافت حرارتی، از حرارت موجود در گازهای خروجی از توربین های گاز برای تولید بخار و سپس راه اندازی توربو ژنراتورهای بخاری استفاده و متعاقب آن برق تولید می شود که آلودگی های زیست محیطی آن کاهش و میزان تولید برق آن نیز افزایش می یابد.
عبادی بیان کرد: با این کار علاوه بر کاهش آثار مخرب زیست محیطی، راندمان 25 تا 40 درصدی نیروگاه گازی، به حدود 60 درصد افزایش خواهد یافت.
وی اعلام کرد: در شرایط کنونی نیروگاه متمرکز پارس جنوبی تنها منبع تامین کننده انرژی در تعداد زیادی از فازهای پالایشگاهی پارس جنوبی است.
عبادی گفت: این نیروگاه با ثبت 76 هزار نفر ساعت کار بدون حادثه، به عنوان زیر مجموعه معاونت عملیات و پشتیبانی، از سال 1388 تاکنون درحال بهره برداری است.
مدیرعملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس درباره مشخصات و موقعیت نیروگاه برق گازی متمرکز پارس جنوبی گفت: این نیروگاه مشتمل بر 6 واحد گازی مدل V94.2 در مجموع به ظرفیت نامی 1000 مگاوات به همراه سیستم های جانبی شامل دیزل خانه، ایستگاه تقلیل فشار گاز، کمپرسور خانه، پمپ خانه و ایستگاه آتش نشانی، 2 پست 132 و یک پست 400 کیلو ولت در زمینی به مساحت 28 هکتار در شمال شرقی فازهای 15 و 16 واقع شده است.
عبادی به تشریح جزئیات تولید برق در نیروگاه متمرکز پرداخت و افزود: از ابتدای بهره برداری از این نیروگاه، بیش از 17 میلیون و 700هزار مگاوات برق تولیده شده که از این مقدار برق تولیدی، هفت میلیون و 700 هزار مگاوات ساعت برق به فازهای پالایشگاهی پارس جنوبی و مابقی نیز به شبکه سراسری اختصاص یافته است.
وی اظهار کرد: ماموریت نیروگاه متمرکز پارس جنوبی، تامین برق ایمن و پایدار فازهای پالایشگاهی پارس یک (فازهای 10-9، 16-15، 18-17، 21-20)، فازهای پالایشگاهی پارس 2 (فازهای 12، 13، 19، 24-22) و نیز پشتیبان برق فازهای 1 تا 8، تاسیسات میعانات گازی، آبگیرها، مصارف منطقه ویژه انرژی و صنایع پایین دستی است.
عبادی اضافه کرد: همچنین این نیروگاه به عنوان یک منبع مطمئن درتامین برق شبکه سراسری در مواقع کمبود انرژی مثمر ثمر است.
وی برق رسانی ایمن، پایدار و مستمر به فازهای پالایشگاهی مناطق پارس 1 و2 را ماموریت بسیار مهم نیروگاه متمرکز عنوان کرد و گفت: برهمین اساس و به منظور افزایش پایداری تولید، این نیروگاه در قالب پروژه ای با احداث پست و خطوط 400 کیلو ولت، مهرماه امسال به شبکه سراسری برق متصل شد.
عبادی گفت: با احداث این پست برق، دریافت انرژی از شبکه سراسری امکان پذیر شده و ضمن پایداری واحد های نیروگاه و تامین انرژی فازهای پالایشگاهی در شرایط ایمن و مستمر ، در صورت بروز نارسائی در تولید توان نیروگاه، تأمین انرژی الکتریکی فاز های پالایشگاهی تا حد بسیار زیادی بواسطه اتصال به شبکه سراسری از 2 نقطه (132 و 400 کیلوولت) تضمین خواهدشد.
مدیرعملیات تولید شرکت نفت و گاز پارس به طرح احداث شبکه رینگ پارس 1 به منظور پشتیبانی و تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز فازهای پالایشگاهی 1تا 8 پارس جنوبی اشاره کرد و افزود: با تلاش و حمایت های صورت گرفته، این اقدام مهم برای پالایشگاه های 4 و 5 به پایان رسیده و برای پشتیبانی و تامین انرژی فازهای پالایشگاهی 1 تا 3 نیز بزودی محقق خواهد شد.
میدان گازی پارس جنوبی، بزرگ ترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران قرار دارد؛ مساحت این میدان 9700 کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران 3700 کیلومتر مربع وسعت دارد.
ذخیره گاز این بخش از میدان 14 تریلیون مترمکعب گاز به همراه 18 میلیارد بشکه میعانات گازی است که هشت درصد کل گاز دنیا و نزدیک به نیمی از ذخایر گاز کشور را شامل می شود.
در میدان مشترک گازی پارس جنوبی در بخش ایرانی آن 19 میلیارد بشکه میعانات گازی وجود دارد که 9 میلیارد بشکه قابل برداشت است.
هم اکنون در 18 فاز در حال بهره برداری میدان گازی پارس جنوبی روزانه 810 هزار بشکه میعانات گازی تولید می شود.
طرح توسعه میدان مشترک گازی پارس جنوبی در قالب 24 فاز اجرایی شده که هم اکنون با بهره برداری از 18فاز آن روزانه 570 میلیون متر مکعب گاز تولید می شود.
6047/6043**
خبرنگار: مونا عیدان** انتشار دهنده: خدانظر خواجه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.