به گزارش ایرنا، استاندار بوشهر در بدو ورود به شهرستان جم در گلزار شهدای این شهر توسط شماری از شهروندان مورد استقبال گرفت و با قرائت فاتحه و اهدای شاخه های گل با آرمان های شهدا تجدید میثاق کرد.
عبدالکریم گراوند در دیدار با خانواده نخستین شهید شهر جم در هشت سال دفاع مقدس با اهدای تابلو فرش منقوش به آیه قرآنی 'ان یکاد...' از پدر شهید 'حسین برومند' تجلیل کرد.
شهرستان جم در طول هشت سال جنگ تحمیلی 70 شهید و 180 جانباز به انقلاب شکوهمند اسلامی ایران تقدیم کرده است.
* بازدید از سه واحد تولیدی شهرستان جم
مدیر گلخانه مهرابی جم که به عنوان نخستین واحد تولیدی مورد بازدید استاندار بوشهر قرار گرفت، گفت: در این مرکز 156 گونه گل و گیاه کم آب تولید می شود که 40 مورد آن را انواع کاکتوس ها شامل می شوند.
حسین مهرابی افزود: این مرکز اکنون یک واحد فعال است و هر چند برخی از شهرداری های استان از جمله بوشهر، عسلویه جم و چند شهر دیگر مشتری این مرکز هستند ولی با این وجود اکنون بازاریابی عمده ترین مشکل این واحد تولیدی است.
وی یادآور شد: براساس بازاریابی اولیه که تاکنون صورت گرفته سلیمانیه عراق برای تهیه برخی از گونه های تولیدی این مرکز اعلام تمایل کرده است.
مهرابی ادامه داد: ظرفیت اشتغال مستقیم این واحد 15 تن و غیرمستقیم آن 50 نفر است.
واحد تولید شن و ماسه رضایی زاده دومین واحدی بود که به عنوان واحد نیمه فعال مورد بازدید استاندار بوشهر قرار گرفت.
مدیر این واحد تولیدی گفت: با سرمایه گذاری 25 میلیارد ریالی در این واحد زمینه اشتغال مستقیم 25 نفر و غیرمستقیم 15 نفر فراهم شده است.
حبیب رضایی زاده ادامه داد: اکنون معدن تامین کننده کارگاه در فاصله چهار کیلومتری این واحد واقع شده که این هزینه حمل و نقل این مرکز تولید شن و ماسه را تا حد زیادی افزایش داده است.
وی ادامه داد: برخورداری تسهیلات برای تجهیز این واحد به دستگاه های حمل و نقل و یا امکان انتقال کارگاه به معدن به عنوان 2 راهکار مهم برای کاهش هزینه های این واحد است.
رضایی زاده یادآور شد: با انتقال کارگاه به محل معدن تولید شن و ماسه هزینه حمل نیز از پیش پای این واحد برداشته خواهد شد
مرکز تعاونی خیاطی گلدوخت نیز که با سرمایه گذاری یک میلیارد ریالی احداث شده سومین واحدی بود که مورد بازدید قرار گرفت.
مدیر این مرکز گفت: مرکز تعاونی خیاطی گلدوزی گلدوخت در مقطعی با 11 نفر فعالیت داشت ولی اکنون به دلیل مشکل بازاریابی نیمی از نیروهای کار این واحد بیکار شدند.
فاطمه جعفری ادامه داد: اکنون تنها مشتریان این مرکز استفاده کنندگان از لباس محلی هستند که با توجه به از رونق افتادن استفاده از چنین لباس هایی مشکل بازاریابی این مرکز بیش از پیش شده است.
وی یادآور شد: در حالی این واحد تولیدی پوشاک با مشکل بازاریابی مواجه شده که از قابلیت تولید لباس های مختلف مدرسه ای، کارگری، درج آرم و اسم روی لباس و طراحی انواع گل روی پارچه برخوردار است.
* ظرفیت های ملی شهرستان جم نیازمند نگاه ویژه است
استاندار بوشهر پس از بازدید از این واحدهای تولیدی در کار گروه رونق و رفع موانع تولید در شهرستان جم گفت: سرمایه گذاری در ظرفیت های مختلف در شهرستان های این استان باید با توجه به آمایش سرزمینی استانی و ملی انجام شود.
عبدالکریم گراوند افزود: توجه به نقشه آمایش سرزمینی برای اجرای طرح های ویژه حائز اهمیت فراوانی است و به توجیه پذیرشدن طرح از لحاظ اقتصادی کمک دوچندان می کند.
وی بیان کرد: در این ارتباط باید ظرفیت های نهفته در هر شهرستان بخوبی شناسایی و برای سوق دادن منابع به سمت آنها تلاش کرد.
* توجه جدی به شیوه های نوین علمی در مدیریت مصرف آب
گراوند اضافه کرد: توجه به شرایط جغرافیایی کشور و بویژه استان بوشهر که با کمبود منابع آبی روبروست در اجرای طرح های مختلف ضروری است و باید بکارگیری شیوه های نوین علمی برای مدیریت مصرف آب مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی اظهار کرد: در ارتباط با کم آبی برخی از واحدهای گلخانه ای استان بوشهر اقدام به تولید گل و گیاه کم آب کرده اند که این نوع محصولات باید مورد توجه شهرداری های استان باشد.
گراوند بیان کرد: با توجه به مشکل کم آبی شرایط ایجاب می کند برای آبخیزداری نیز از گونه کم آب استفاده شود.
* افزایش کیفیت، کاهش قیمت و شناسایی ذائقه مردم نیاز اصلی ورود به بازار
وی در ارتباط با مشکل بازاریابی برخی از واحدهای تولیدی استان بوشهر و بویژه شهرستان جم گفت: واحدهای تولید برای یافتن بازار نباید تنها نگاه خود را به سمت ظرفیت شهرستان محل فعالیت ها معطوف کنند بلکه باید شهرستان های همجوار نیز مورد توجه جدی آنها قرار گیرد.
گراوند تاکید کرد: محصول تولیدی چنانچه از کیفیت، قیمت و شرایط رقابتی مناسبی برخوردار باشد در بازار جایگاه مطلوبی پیدا می کند.
وی اظهار داشت: تلاش برای شناسایی ذائقه و نیاز مردم و هدایت تولید به آن سمت نیز در حل مشکل بازاریابی واحدهای تولیدی نقش بسزایی ایفا می کند.
* طرح ها باید توجیه اقتصادی داشته باشند
استاندار بوشهر اظهار داشت: داشتن توجیه اقتصادی برای یک طرح حائز اهمیت زیادی است و چنانچه یک طرح از این مهم برخوردار نباشد علاوه بر سرمایه گذار، بانک نیز به عنوان پرداخت کننده تسهیلات با مشکل و موانع جدی روبرو می شود.
وی افزود: برای نمونه در شهرستان جم یک واحد تولیدی شن و ماسه با فاصله چهار کیلومتری از معدن موردنیاز احداث شده که چنین فاصله ای باعث چند برابر شدن هزینه این واحد بویژه در بخش حمل و نقل می شود.
گراوند اظهار داشت: در چنین شرایطی است که باید با تامین آب و برق در جوار معدن هزینه این واحد تولید شن و ماسه را با هدف افزایش توجیه پذیری کاهش داد.
* ضرورت استفاده بیشتر واحدهای تولیدی استان از تسهیلات رونق تولید
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری بوشهر گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 83 واحد تولیدی این استان به میزان 320 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید گرفتند.
سعید زرین فر افزود: در سال گذشته نیز 132 مورد تسهیلات رونق تولید به ارزش 870 میلیارد ریال از محل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به واحدهای تولیدی استان بوشهر پرداخت شد.
وی ادامه داد: 150 واحد تولیدی نیز بصورت مستقیم از بانک های استان تسهیلات رونق تولید دریافت کردند.
زرین فر افزود: میزان تسهیلات مربوط به رونق تولید در کشور 300 هزار میلیارد ریال است که در این ارتباط هر استان بنابر میزان کارکرد خود می تواند از این تسهیلات برخوردار شود.
زرین فر با اشاره به اعتبارات اشتغال زایی 2 هزارو 248 میلیارد ریالی استان بوشهر بیان کرد: میزان سود این تسهیلات 16 درصد است که برای روستائیان تا 14 درصد، مناطق محروم 12 درصد، دانشگاهیان 10درصد و مرزنشینان 8 درصد پیش بینی شده است.
* تسهیلات با نرخ سود 6 درصد در انتظار روستائیان و عشایر
وی یادآور شد: اعتبار ویژه روستائیان و عشایر استان بوشهر نیز 2 هزارو 800 میلیارد ریال است که میانگین سود این تسهیلات 6 درصد است و یک فرصت بسیار مناسبی برای فعالیت های اقتصادی این حوزه است.
زرین فر اضافه کرد: اعتبارات ویژه اشتغال روستائیان و عشایر تاکنون ابلاغ نشده که انتظار می رود با تسریع روند ابلاغ شاهد بهره مند جامعه هدف از این تسهیلات باشیم.
* ایجاد شهرک صنعتی خواسته مهم تولیدکنندگان جم
فرماندار جم گفت:احداث شهرک صنعتی در این شهرستان از خواسته مهم تولیدکنندگان است که نیاز است زمینه ایجاد آن فراهم شود.
فتح الله نوروزی افزود: با توجه به برخی معافیت های چنین شهرک هایی ایجاد شهرک صنعتی جم می تواند گامی بلند در جهت ارتقا تولید و صنعت شهرستان جم باشد.
وی اظهار داشت: بازاریابی نیز از جمله معضل مشترک عمده تولیدی ها و بویژه تولیدهای شهرستان جم است که باید ساز و کار مناسبی برای خروج از این شرایط پیش بینی کرد.
نوروزی افزود: آموزش از جمله فاکتورهای مهم فعالیت های افتصادی در بخش های مختلف است که باید بجد دنبال شود.
وی گفت: در کنار مقوله مهم آموزش پرداخت تسهیلات با شرایط بازپرداخت مناسب از جمله شرایطی است که می تواند به رونق فعالیت های شهرستان جم کمک کند.
* شهرستان جم رکوردار افزایش جمعیت
فرماندار جم گفت: این شهرستان با 70 هزار نفر جمعیت در سال های 90 تا 95 رشد جمعیت 35 درصدی را تجربه کرده و از این حیث در بین شهرستان های رکورددار کشور در شاخص افزایش جمعیت قرار گرفته است.
فتح الله نوروزی افزود: برخورداری از آب و هوای منحصر به فرد و میزبانی از صنعت نفت و گاز شهرستان جم را در ارتباط با ظرفیت های تولید و اشتغال کشاورزی، صنعت و خدمات در موقعیت بسیار ویژه ای قرار داده است.
فرماندار شهرستان جم یادآور شد: نیاز به کارآفرینی در سطح جامعه و بویژه شهرستان جم بخوبی مشخص است و لازمه تحقق این مهم نیز تقویت ارتباط بین دانش و علوم و صنعت و بازار است.
* فعالیت 167 تعاونی در شهرستان جم
وی ادامه داد: تاکنون 167 تعاونی در حوزه کارهای مختلف در سطح شهرستان جم ثبت شده که از این شمار 137 واحد فعال، 35 واحد نیمه فعال و مابقی آن غیر فعال است.
نوروزی یادآور شد: در حوزه کشاورزی نیز 33 واحد تولیدی در بخش های گلخانه، تولید قارچ، بسته بندی عسل و مرغداری در شهرستان جم فعال است که از این شمار 2 واحد گلخانه ای و مرغداری غیرفعال است.
وی اظهار داشت: با ظرفیت های موجود در شهرستان جم توجه به بخش کشاورزی و بویژه توسعه سطح زیر کشت گلخانه ای حائز اهمیت ویژه ای است.
نوروزی با اشاره به وجود 2 هزار و 97 واحد صنفی در شهرستان جم اظهار داشت: در این شهرستان 24 واحد صنعتی وجود دارد که از این شمار 21 واحد فعال و مابقی غیرفعال است.
فرماندار جم ادامه داد: در این ارتباط حضور استاندار درشهرستان ها برای برگزاری نشست های کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید اقدامی مهم و ارزشمند برای تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال به عنوان شعار مهم سال است.
وی گفت: این رویکرد پیگیرانه و مسئولانه نوید بخش آینده ای روشن برای واحدهای تولیدی شهرستان جم است و تداوم این رویکرد حائز اهمیت ویژه و نقشی سترگ در بهبود فضای کسب و کار ایجاد می کند.
* بهره برداری از ظرفیت های اقتصادی جم در گرو گره گشایی از مشکلات
نماینده شهرستان های عسلویه، کنگان، جم و دیر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شهرستان جم از ظرفیت های فراوانی برخوردار است که برای بهره وری مناسب از این ظرفیت باید گره از مشکلات بخش های کشاورزی، صنعتی، عمرانی و اقتصادی آن باز شود.
سکینه الماسی ادامه داد: احداث شهرک صنعتی یکی از خواسته های مهم جمی هاست که باید مورد توجه قرار گیرد.
* اجرای طرح های آبخیزداری راهکار نجات جم از بحران کم آبی
وی با اشاره به مشکل کم آبی شهرستان جم گفت: اجرا طرح های آبخیزداری سال گذشته باعث نجات جم از بحران کم آبی شد که انتظار می رود این رویه برای سال جاری نیز تداوم داشته باشد.
الماسی یادآور شد: در این ارتباط احداث سد و سازهای آبی برای جلوگیری از هدایت آب باران به دریا باید مورد توجه مسئولان ذیربط در استان قرار گیرد.
وی در ارتباط با ماده 47 برنامه ششم توسعه مبنی بر بکارگیری پیمانکاران بومی برای پروژه های مختلف اظهار داشت: برای تصویب این مهم در مجلس تلاش های زیادی صورت گرفته که باید از ظرفیت های آن برای بکارگیری نیروی کار بومی تلاش کرد.
الماسی افزود: با تحقق این ماده و جذب پیمانکاران بومی می توان برای افزایش نیروی بومی شاغل در حوزه نفت و گاز در استان بوشهر کمک شایانی کرد.
وی اظهار کرد: چهار شهرستان جنوبی استان بوشهر در موضوع نیروی انسانی نیز از ظرفیت های چشمگیری برخوردار هستند که باید در بخش های مختلف استان بطور ویژه دیده و بکار گرفته شود.
وی ادامه داد: در ارتباط با دانشکده فنی و مهندسی جم نیز انتظار می رود روند احداث این مرکز تسریع شود.
* طرح آمایش سرزمینی استان بوشهر نهایی شود
الماسی با اشاره به اجرای طرح آمایش سرزمینی در استان بوشهر اظهار داشت: تعیین وضعیت طرح آمایش سرزمینی استان بوشهر در مشخص شدن ظرفیتهای مناطق مختلف این استان نقش بسزایی دارد از این رود باید زمینه نهایی شدن این طرح فراهم شود.
وی با اشاره به روند برگزاری نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید اظهار داشت: چند هفته پس از بررسی مشکلات واحدهای تولیدی باید زمینه حضور مجدد مدیران در سطح شهرستان ها فراهم شود تا در صورت برطرف نشدن مشکلات دوباره برای آنها تصمیم گیری شود.
* سخنان استاندار بوشهر در نشست با کارآفرینان، فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران جم
استاندار بوشهر گفت: شهرستان های جنوبی این استان از ظرفیت های ملی و ویژه ای برخوردار است که به فراخور این ظرفیت ها به نگاه ویژه نیاز دارند.
عبدالکریم گراوند افزود: برای مسئولان ارشد استان بوشهر همه شهرستان ها دارای جایگاه یکسان هستند و بسته به ظرفیتی که دارند باید به آنها خدمات رسانی کنیم.
وی بیان کرد: جم به عنوان یکی از شهرستان های جنوبی استان بوشهر دارای پیشینه ای فرهنگی در حوزه کارآفرینی است که این ظرفیت می تواند در خدمت رونق اقتصادی این شهرستان قرار گیرد.
* آب و هوا و پوشش گیاهی مناسب، ظرفیت های جم برای ایجاد گلخانه و تولید عسل
گراوند ادامه داد: آب و هوای مساعد از عمده ظرفیت شهرستان جم است که وجود چنین منطقه ای در استان گرمسیری بوشهر ظرفیتی مطلوب تلقی می شود.
وی گفت: شهرستانی با این ظرفیت باید در بخش های مختلف توسعه ای آن تلاش شود که یکی از این بخش ها توسعه گلخانه برای تولید محصولات ارگانیک و سالم است.
گراوند اظهار داشت: با توجه به کمبود آب در شهرستان جم باید منابع به سمتی هدایت شود که از آب موجود در این شهرستان بهره وری لازم صورت گیرد.
وی در ارتباط چاه های کشاورزی که امکان صدور پروانه فعالیت برای آنها وجود ندارد گفت: در این ارتباط در نخستین نشست کارگروه آب و خاک استان بوشهر تصمیم گیری لازم برای آن صورت می گیرد.
استاندار بوشهر در ارتباط با ضرورت تخصیص تسهیلات برای احداث استخر آب در کنار گلخانه های شهرستان جم نیز اظهار داشت: در این ارتباط این آمادگی وجود دارد تا در صورت اجرای موفق طرح پایلوت زمینه ارائه تسهیلات ویژه این بخش را فراهم کنیم.
وی افزود: تولید عسل نیز به عنوان یکی از ظرفیت های اقتصادی شهرستان جم است که با توجه به پوشش گیاهی منطقه به عسل تولیدی منطقه کارکرد درمانی بخشیده ولی با این کارکرد به استفاده مطلوب از این ظرفیت توجه کافی نشده است.
گراوند اظهار داشت: در چنین بخش های تقویت زنجیره واسط بین تولید و بازار مصرف یک امر اجتناب ناپذیر است.
وی گفت: در ارتباط با چنین محصولات با کیفیتی نیاز است که در قالب نمایشگاه ها و برنامه های هفتگی به معرفی آن برای بازارهای هدف تلاش کرد.
* ضرورت مشارکت مردم در ایجاد شهرک صنعتی جم
گراوند در ارتباط با ایجاد شهرک صنعتی در جم استان بوشهر گفت: این مهم به عنوان یکی از خواسته های مهم شهروندان جمی در دستور کار است ولی مردم نیز باید برای تحقق آن همکاری کنند.
وی تاکید کرد: در این ارتباط آنهایی که زمین دارند می توانند در تحقق پروژه ایجاد شهرک صنعتی جم همکاری داشته باشند.
گراوند اظهار کرد: برای ایجاد شهرک صنعتی جم به دنبال زمین ارزان قیمت نیستیم بلکه اعتقاد داریم زمین باید با قیمتی منطقی و معقول برای این مهم تامین شود.
* توجه صنعت نفت و گاز به جذب نیروی بومی در جم
وی در ارتباط با حل مشکل اشتغال نیروهای بومی گفت: در این ارتباط با توجه به ماده 47 برنامه ششم توسعه مبنی بر بکارگیری پیمانکاران بومی برای جذب نیروهای بومی می توان شاهد اقدامات تاثیرگذاری در سطح منطقه بود که انتظار می رود این ملاحظه در حوزه نفت و گاز صورت پذیرد.
وی اظهار داشت: برای استفاده از ظرفیت ها در مواردی دولت تصویب نامه خاص خود را دارد که سرپیچی از آنها تبعات خاص به همراه دارد.
گراوند گفت: با این حال مدیران باید با ظرفیت خاصی که در تصویب قانون و مقررات بخش های مختلف بکارگرفته شده برای استفاده از ظرفیت های شهرستان تلاش کنند.
وی در ارتباط با تصمیم های گرفته شده برای واحدهای تولیدی در سطح شهرستان ها گفت: این تصمیم ها پس از مدت کوتاهی با حضور کارشناسان حوزه مربوطه در سطح شهرستان ها مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که گره از مشکل واحدی در شهرستان حل نشود در مرکز استان با حضور مدیران مربوط نسبت به آن تصمیم گیری می شود.
گراوند ادامه داد: در ارتباط با افزایش سطح اختیارات تامین اجتماعی در شهرستان جم نیز تلاش می شود تا حد امکان تامین اجتماعی با استفاده از ظرفیت و نیروی انسان خود برای حل مشکلات واحدهای مختلف تلاش کند.
وی در ارتباط با دانشکده فنی و مهندسی جم اظهار داشت: فرماندار باید مشکل تکمیل این طرح را مشخص کند تا نسبت به تصمیم گیری برای این طرح مهم اقدام شود.
* تحقق رونق اقتصاد محلی روستاهای جم با توجه به بوم گردی
میرکل دفتر امور روستایی استان بوشهرگفت: روستاهای شهرستان جم از ظرفیت های گردشگری ویژه ای برخوردار است و رونق اقتصاد محلی این روستاها در گرو تمرکز بر بوم گردی است.
بهرام نکیسا افزود: بوم گردی به عنوان یک صنعت اشتغال زا می تواند به ایجاد فرصت های شغلی در روستاهای شهرستان جم کمک شایانی کند.
وی اظهار داشت: بوم گردی از درآمد خوبی نیز برخوردار است که روستاهای شهرستان جم باید با تمرکز بر این حوزه برای رونق اقتصاد محلی خود تلاش کنند.
نکیسا ادامه داد: با توجه به پیش بینی تسهیلات بانکی مناسب برای این بخش ها امید می رود جوامع محلی توسعه بوم گردی را بجد مورد توجه قرار دهند.
* مشکل تامین آب واحد بسته بندی خرما در جم برطرف شد
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: موضوع تامین آب واحد بسته بندی خرما در شهرستان جم حل شده است.
شاهپور رجایی افزود: در شرایط کنونی ایجاب می کند که در شهرستان جم از رفتن به سمت صنعت آب بر و انتقال واحدهای آب بر مجموعه نفت و گاز به شهرستان جم خودداری شود.
* خرمای خاصویی و عسل جم در مسیر ثبت ملی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: با هدف بهبود بازار خرمای خاصویی و عسل جم پیشنهاد شده تا این 2 محصول ثبت ملی شود که با تحقق این مهم بازار خوبی فراروی این محصول گشوده می شود.
سید حسین حسینی محمدی افزود: برای بهبود بازار یک محصول در کنار بسته بندی و بازاریابی برندسازی به عنوان یک مقوله مهم باید مورد توجه باشد.
در شهرستان جم سالانه هفت هزارتن خرمای خاصویی و 25 تن عسل تولید می شود که به دلیل کیفیت بالا و مرغوب این دو محصول دارای متقاضیان زیادی در داخل کشور است.
* تکمیل پرونده دریافت تسهیلات 35 واحد گلخانه ای درجم با سود تک رقمی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: شهرستان جم با 6 هزار و 600 هکتار اراضی کشاورزی از ظرفیت تولید 70 هزار تن محصول در سال برخوردار است و از لحاظ برخورداری از زمین کشاورزی 2 درصد اراضی کشاورزی و از لحاظ تولید محصول 5 درصد محصولات کشاورزی استان بوشهر را به خود اختصاص داده است.
محمد تقی منوچهری افزود: شهرستان جم برای توسعه کشت گلخانه ای از مستعدترین شهرستان های استان بوشهر است که عمده دلیل آن نیز برخورداری از آب با کیفیت است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان جم در ارتباط با تولید گل و گیاه نیز از مهم شهرستان های استان بوشهر است یادآور شد: بیشترین مشکل تامین آب کشاورزی استان نیز مربوط به شهرستان جم است که برای مقابل با این بحران ساز و کار مناسبی پیش بینی شده است.
منوچهری ادامه داد: با توجه به اینکه امکان انتقال فضای سبز و صیفی شهرستان به محیط گلخانه ای وجود داشت پروژه انتقال کل فضای سبز و صیفی شهرستان با همکاری بانک کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است.
منوچهری عنوان کرد: نرخ سود تسهیلات پیش بینی شده برای این بخش تک رقمی پیش بینی شد که با تدابیر لازم امکان پرداخت آن فراهم شده است.
وی گفت: در این ارتباط شهرستان جم برای 35 هکتار پرونده تکمیل شده برای دریافت تسهیلات دارد که به محض ابلاغ اعتبار، تسهیلات یاد شده پرداخت می شود.
منوچهری ادامه داد: در حوزه کشاورزی از کمیته برنامه ریزی شهرستان های استان انتظار حمایت ویژه برای این بخش داریم.
* افزایش 100درصدی اعتبارات حوزه کشاورزی استان بوشهر
وی افزود: تا سال گذشته بیشترین اعتبارات ملی و استانی کشاورزی این استان 500 میلیارد ریال بود که این میزان در سال جاری با نگاه ویژه استاندار بوشهر این اعتبارات با افزایش بیش از 2 برابری به یکهزار و 100 میلیارد ریال رسید.
منوچهری اظهار داشت: این افزایش اعتبار یک ظرفیت بسیار مناسبی برای شهرستان های استان بوشهر و بویژه جم به عنوان یکی از قطب های کشاورزی استان بوشهر است که انتظار می رود به دنبال آن شاهد تحول خوبی در سطح کشاورزی استان شاهد باشیم.
کوتاه تر شدن فرایند بروکراسی اداری، توجه به توسعه فضای گلخانه ای، فراهم شدن زمینه احداث استخر آب در کنار گلخانه ها برای تامین آب، ایجاد سازه های آبخیزداری، پرداخت منطقی خسارت توسط صندوق بیمه کشاورزی، کاهش میزان وثیقه برای دریافت تسهیلات حوزه کشاورزی، حمایت از توسعه کشت گلخانه ای در جم، تلاش برای راه اندازی صنایع پایین دستی حوزه پتروشیمی، فراهم کردن زیرساخت مناسب برای جذب توریست، بازاریابی خرمای خاصویی جم، راه اندازی واحد بسته بندی خرما، توجه ویژه به مشکلات تولید کنندگان و راه اندازی واحد صنایع تبدیلی عسل، ایجاد شهرک صنعتی و طولانی بودن فرایند صدور مجوز از جمله درخواست های مطرح شده حاضران در نشست استاندار بوشهر با کارآفرینان، سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی شهرستان جم بود.
در حاشیه این نشست از شماری از کارآفرینان برتر شهرستان جم تجلیل شد.
7212/6043**
خبرنگار: عبدالصمد شهریاری** انتشار دهنده: خدانظر خواجه
عبدالکریم گراوند در دیدار با خانواده نخستین شهید شهر جم در هشت سال دفاع مقدس با اهدای تابلو فرش منقوش به آیه قرآنی 'ان یکاد...' از پدر شهید 'حسین برومند' تجلیل کرد.
شهرستان جم در طول هشت سال جنگ تحمیلی 70 شهید و 180 جانباز به انقلاب شکوهمند اسلامی ایران تقدیم کرده است.
* بازدید از سه واحد تولیدی شهرستان جم
مدیر گلخانه مهرابی جم که به عنوان نخستین واحد تولیدی مورد بازدید استاندار بوشهر قرار گرفت، گفت: در این مرکز 156 گونه گل و گیاه کم آب تولید می شود که 40 مورد آن را انواع کاکتوس ها شامل می شوند.
حسین مهرابی افزود: این مرکز اکنون یک واحد فعال است و هر چند برخی از شهرداری های استان از جمله بوشهر، عسلویه جم و چند شهر دیگر مشتری این مرکز هستند ولی با این وجود اکنون بازاریابی عمده ترین مشکل این واحد تولیدی است.
وی یادآور شد: براساس بازاریابی اولیه که تاکنون صورت گرفته سلیمانیه عراق برای تهیه برخی از گونه های تولیدی این مرکز اعلام تمایل کرده است.
مهرابی ادامه داد: ظرفیت اشتغال مستقیم این واحد 15 تن و غیرمستقیم آن 50 نفر است.
واحد تولید شن و ماسه رضایی زاده دومین واحدی بود که به عنوان واحد نیمه فعال مورد بازدید استاندار بوشهر قرار گرفت.
مدیر این واحد تولیدی گفت: با سرمایه گذاری 25 میلیارد ریالی در این واحد زمینه اشتغال مستقیم 25 نفر و غیرمستقیم 15 نفر فراهم شده است.
حبیب رضایی زاده ادامه داد: اکنون معدن تامین کننده کارگاه در فاصله چهار کیلومتری این واحد واقع شده که این هزینه حمل و نقل این مرکز تولید شن و ماسه را تا حد زیادی افزایش داده است.
وی ادامه داد: برخورداری تسهیلات برای تجهیز این واحد به دستگاه های حمل و نقل و یا امکان انتقال کارگاه به معدن به عنوان 2 راهکار مهم برای کاهش هزینه های این واحد است.
رضایی زاده یادآور شد: با انتقال کارگاه به محل معدن تولید شن و ماسه هزینه حمل نیز از پیش پای این واحد برداشته خواهد شد
مرکز تعاونی خیاطی گلدوخت نیز که با سرمایه گذاری یک میلیارد ریالی احداث شده سومین واحدی بود که مورد بازدید قرار گرفت.
مدیر این مرکز گفت: مرکز تعاونی خیاطی گلدوزی گلدوخت در مقطعی با 11 نفر فعالیت داشت ولی اکنون به دلیل مشکل بازاریابی نیمی از نیروهای کار این واحد بیکار شدند.
فاطمه جعفری ادامه داد: اکنون تنها مشتریان این مرکز استفاده کنندگان از لباس محلی هستند که با توجه به از رونق افتادن استفاده از چنین لباس هایی مشکل بازاریابی این مرکز بیش از پیش شده است.
وی یادآور شد: در حالی این واحد تولیدی پوشاک با مشکل بازاریابی مواجه شده که از قابلیت تولید لباس های مختلف مدرسه ای، کارگری، درج آرم و اسم روی لباس و طراحی انواع گل روی پارچه برخوردار است.
* ظرفیت های ملی شهرستان جم نیازمند نگاه ویژه است
استاندار بوشهر پس از بازدید از این واحدهای تولیدی در کار گروه رونق و رفع موانع تولید در شهرستان جم گفت: سرمایه گذاری در ظرفیت های مختلف در شهرستان های این استان باید با توجه به آمایش سرزمینی استانی و ملی انجام شود.
عبدالکریم گراوند افزود: توجه به نقشه آمایش سرزمینی برای اجرای طرح های ویژه حائز اهمیت فراوانی است و به توجیه پذیرشدن طرح از لحاظ اقتصادی کمک دوچندان می کند.
وی بیان کرد: در این ارتباط باید ظرفیت های نهفته در هر شهرستان بخوبی شناسایی و برای سوق دادن منابع به سمت آنها تلاش کرد.
* توجه جدی به شیوه های نوین علمی در مدیریت مصرف آب
گراوند اضافه کرد: توجه به شرایط جغرافیایی کشور و بویژه استان بوشهر که با کمبود منابع آبی روبروست در اجرای طرح های مختلف ضروری است و باید بکارگیری شیوه های نوین علمی برای مدیریت مصرف آب مورد توجه جدی قرار گیرد.
وی اظهار کرد: در ارتباط با کم آبی برخی از واحدهای گلخانه ای استان بوشهر اقدام به تولید گل و گیاه کم آب کرده اند که این نوع محصولات باید مورد توجه شهرداری های استان باشد.
گراوند بیان کرد: با توجه به مشکل کم آبی شرایط ایجاب می کند برای آبخیزداری نیز از گونه کم آب استفاده شود.
* افزایش کیفیت، کاهش قیمت و شناسایی ذائقه مردم نیاز اصلی ورود به بازار
وی در ارتباط با مشکل بازاریابی برخی از واحدهای تولیدی استان بوشهر و بویژه شهرستان جم گفت: واحدهای تولید برای یافتن بازار نباید تنها نگاه خود را به سمت ظرفیت شهرستان محل فعالیت ها معطوف کنند بلکه باید شهرستان های همجوار نیز مورد توجه جدی آنها قرار گیرد.
گراوند تاکید کرد: محصول تولیدی چنانچه از کیفیت، قیمت و شرایط رقابتی مناسبی برخوردار باشد در بازار جایگاه مطلوبی پیدا می کند.
وی اظهار داشت: تلاش برای شناسایی ذائقه و نیاز مردم و هدایت تولید به آن سمت نیز در حل مشکل بازاریابی واحدهای تولیدی نقش بسزایی ایفا می کند.
* طرح ها باید توجیه اقتصادی داشته باشند
استاندار بوشهر اظهار داشت: داشتن توجیه اقتصادی برای یک طرح حائز اهمیت زیادی است و چنانچه یک طرح از این مهم برخوردار نباشد علاوه بر سرمایه گذار، بانک نیز به عنوان پرداخت کننده تسهیلات با مشکل و موانع جدی روبرو می شود.
وی افزود: برای نمونه در شهرستان جم یک واحد تولیدی شن و ماسه با فاصله چهار کیلومتری از معدن موردنیاز احداث شده که چنین فاصله ای باعث چند برابر شدن هزینه این واحد بویژه در بخش حمل و نقل می شود.
گراوند اظهار داشت: در چنین شرایطی است که باید با تامین آب و برق در جوار معدن هزینه این واحد تولید شن و ماسه را با هدف افزایش توجیه پذیری کاهش داد.
* ضرورت استفاده بیشتر واحدهای تولیدی استان از تسهیلات رونق تولید
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری بوشهر گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون 83 واحد تولیدی این استان به میزان 320 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید گرفتند.
سعید زرین فر افزود: در سال گذشته نیز 132 مورد تسهیلات رونق تولید به ارزش 870 میلیارد ریال از محل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به واحدهای تولیدی استان بوشهر پرداخت شد.
وی ادامه داد: 150 واحد تولیدی نیز بصورت مستقیم از بانک های استان تسهیلات رونق تولید دریافت کردند.
زرین فر افزود: میزان تسهیلات مربوط به رونق تولید در کشور 300 هزار میلیارد ریال است که در این ارتباط هر استان بنابر میزان کارکرد خود می تواند از این تسهیلات برخوردار شود.
زرین فر با اشاره به اعتبارات اشتغال زایی 2 هزارو 248 میلیارد ریالی استان بوشهر بیان کرد: میزان سود این تسهیلات 16 درصد است که برای روستائیان تا 14 درصد، مناطق محروم 12 درصد، دانشگاهیان 10درصد و مرزنشینان 8 درصد پیش بینی شده است.
* تسهیلات با نرخ سود 6 درصد در انتظار روستائیان و عشایر
وی یادآور شد: اعتبار ویژه روستائیان و عشایر استان بوشهر نیز 2 هزارو 800 میلیارد ریال است که میانگین سود این تسهیلات 6 درصد است و یک فرصت بسیار مناسبی برای فعالیت های اقتصادی این حوزه است.
زرین فر اضافه کرد: اعتبارات ویژه اشتغال روستائیان و عشایر تاکنون ابلاغ نشده که انتظار می رود با تسریع روند ابلاغ شاهد بهره مند جامعه هدف از این تسهیلات باشیم.
* ایجاد شهرک صنعتی خواسته مهم تولیدکنندگان جم
فرماندار جم گفت:احداث شهرک صنعتی در این شهرستان از خواسته مهم تولیدکنندگان است که نیاز است زمینه ایجاد آن فراهم شود.
فتح الله نوروزی افزود: با توجه به برخی معافیت های چنین شهرک هایی ایجاد شهرک صنعتی جم می تواند گامی بلند در جهت ارتقا تولید و صنعت شهرستان جم باشد.
وی اظهار داشت: بازاریابی نیز از جمله معضل مشترک عمده تولیدی ها و بویژه تولیدهای شهرستان جم است که باید ساز و کار مناسبی برای خروج از این شرایط پیش بینی کرد.
نوروزی افزود: آموزش از جمله فاکتورهای مهم فعالیت های افتصادی در بخش های مختلف است که باید بجد دنبال شود.
وی گفت: در کنار مقوله مهم آموزش پرداخت تسهیلات با شرایط بازپرداخت مناسب از جمله شرایطی است که می تواند به رونق فعالیت های شهرستان جم کمک کند.
* شهرستان جم رکوردار افزایش جمعیت
فرماندار جم گفت: این شهرستان با 70 هزار نفر جمعیت در سال های 90 تا 95 رشد جمعیت 35 درصدی را تجربه کرده و از این حیث در بین شهرستان های رکورددار کشور در شاخص افزایش جمعیت قرار گرفته است.
فتح الله نوروزی افزود: برخورداری از آب و هوای منحصر به فرد و میزبانی از صنعت نفت و گاز شهرستان جم را در ارتباط با ظرفیت های تولید و اشتغال کشاورزی، صنعت و خدمات در موقعیت بسیار ویژه ای قرار داده است.
فرماندار شهرستان جم یادآور شد: نیاز به کارآفرینی در سطح جامعه و بویژه شهرستان جم بخوبی مشخص است و لازمه تحقق این مهم نیز تقویت ارتباط بین دانش و علوم و صنعت و بازار است.
* فعالیت 167 تعاونی در شهرستان جم
وی ادامه داد: تاکنون 167 تعاونی در حوزه کارهای مختلف در سطح شهرستان جم ثبت شده که از این شمار 137 واحد فعال، 35 واحد نیمه فعال و مابقی آن غیر فعال است.
نوروزی یادآور شد: در حوزه کشاورزی نیز 33 واحد تولیدی در بخش های گلخانه، تولید قارچ، بسته بندی عسل و مرغداری در شهرستان جم فعال است که از این شمار 2 واحد گلخانه ای و مرغداری غیرفعال است.
وی اظهار داشت: با ظرفیت های موجود در شهرستان جم توجه به بخش کشاورزی و بویژه توسعه سطح زیر کشت گلخانه ای حائز اهمیت ویژه ای است.
نوروزی با اشاره به وجود 2 هزار و 97 واحد صنفی در شهرستان جم اظهار داشت: در این شهرستان 24 واحد صنعتی وجود دارد که از این شمار 21 واحد فعال و مابقی غیرفعال است.
فرماندار جم ادامه داد: در این ارتباط حضور استاندار درشهرستان ها برای برگزاری نشست های کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید اقدامی مهم و ارزشمند برای تحقق اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال به عنوان شعار مهم سال است.
وی گفت: این رویکرد پیگیرانه و مسئولانه نوید بخش آینده ای روشن برای واحدهای تولیدی شهرستان جم است و تداوم این رویکرد حائز اهمیت ویژه و نقشی سترگ در بهبود فضای کسب و کار ایجاد می کند.
* بهره برداری از ظرفیت های اقتصادی جم در گرو گره گشایی از مشکلات
نماینده شهرستان های عسلویه، کنگان، جم و دیر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: شهرستان جم از ظرفیت های فراوانی برخوردار است که برای بهره وری مناسب از این ظرفیت باید گره از مشکلات بخش های کشاورزی، صنعتی، عمرانی و اقتصادی آن باز شود.
سکینه الماسی ادامه داد: احداث شهرک صنعتی یکی از خواسته های مهم جمی هاست که باید مورد توجه قرار گیرد.
* اجرای طرح های آبخیزداری راهکار نجات جم از بحران کم آبی
وی با اشاره به مشکل کم آبی شهرستان جم گفت: اجرا طرح های آبخیزداری سال گذشته باعث نجات جم از بحران کم آبی شد که انتظار می رود این رویه برای سال جاری نیز تداوم داشته باشد.
الماسی یادآور شد: در این ارتباط احداث سد و سازهای آبی برای جلوگیری از هدایت آب باران به دریا باید مورد توجه مسئولان ذیربط در استان قرار گیرد.
وی در ارتباط با ماده 47 برنامه ششم توسعه مبنی بر بکارگیری پیمانکاران بومی برای پروژه های مختلف اظهار داشت: برای تصویب این مهم در مجلس تلاش های زیادی صورت گرفته که باید از ظرفیت های آن برای بکارگیری نیروی کار بومی تلاش کرد.
الماسی افزود: با تحقق این ماده و جذب پیمانکاران بومی می توان برای افزایش نیروی بومی شاغل در حوزه نفت و گاز در استان بوشهر کمک شایانی کرد.
وی اظهار کرد: چهار شهرستان جنوبی استان بوشهر در موضوع نیروی انسانی نیز از ظرفیت های چشمگیری برخوردار هستند که باید در بخش های مختلف استان بطور ویژه دیده و بکار گرفته شود.
وی ادامه داد: در ارتباط با دانشکده فنی و مهندسی جم نیز انتظار می رود روند احداث این مرکز تسریع شود.
* طرح آمایش سرزمینی استان بوشهر نهایی شود
الماسی با اشاره به اجرای طرح آمایش سرزمینی در استان بوشهر اظهار داشت: تعیین وضعیت طرح آمایش سرزمینی استان بوشهر در مشخص شدن ظرفیتهای مناطق مختلف این استان نقش بسزایی دارد از این رود باید زمینه نهایی شدن این طرح فراهم شود.
وی با اشاره به روند برگزاری نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید اظهار داشت: چند هفته پس از بررسی مشکلات واحدهای تولیدی باید زمینه حضور مجدد مدیران در سطح شهرستان ها فراهم شود تا در صورت برطرف نشدن مشکلات دوباره برای آنها تصمیم گیری شود.
* سخنان استاندار بوشهر در نشست با کارآفرینان، فعالان اقتصادی و سرمایه گذاران جم
استاندار بوشهر گفت: شهرستان های جنوبی این استان از ظرفیت های ملی و ویژه ای برخوردار است که به فراخور این ظرفیت ها به نگاه ویژه نیاز دارند.
عبدالکریم گراوند افزود: برای مسئولان ارشد استان بوشهر همه شهرستان ها دارای جایگاه یکسان هستند و بسته به ظرفیتی که دارند باید به آنها خدمات رسانی کنیم.
وی بیان کرد: جم به عنوان یکی از شهرستان های جنوبی استان بوشهر دارای پیشینه ای فرهنگی در حوزه کارآفرینی است که این ظرفیت می تواند در خدمت رونق اقتصادی این شهرستان قرار گیرد.
* آب و هوا و پوشش گیاهی مناسب، ظرفیت های جم برای ایجاد گلخانه و تولید عسل
گراوند ادامه داد: آب و هوای مساعد از عمده ظرفیت شهرستان جم است که وجود چنین منطقه ای در استان گرمسیری بوشهر ظرفیتی مطلوب تلقی می شود.
وی گفت: شهرستانی با این ظرفیت باید در بخش های مختلف توسعه ای آن تلاش شود که یکی از این بخش ها توسعه گلخانه برای تولید محصولات ارگانیک و سالم است.
گراوند اظهار داشت: با توجه به کمبود آب در شهرستان جم باید منابع به سمتی هدایت شود که از آب موجود در این شهرستان بهره وری لازم صورت گیرد.
وی در ارتباط چاه های کشاورزی که امکان صدور پروانه فعالیت برای آنها وجود ندارد گفت: در این ارتباط در نخستین نشست کارگروه آب و خاک استان بوشهر تصمیم گیری لازم برای آن صورت می گیرد.
استاندار بوشهر در ارتباط با ضرورت تخصیص تسهیلات برای احداث استخر آب در کنار گلخانه های شهرستان جم نیز اظهار داشت: در این ارتباط این آمادگی وجود دارد تا در صورت اجرای موفق طرح پایلوت زمینه ارائه تسهیلات ویژه این بخش را فراهم کنیم.
وی افزود: تولید عسل نیز به عنوان یکی از ظرفیت های اقتصادی شهرستان جم است که با توجه به پوشش گیاهی منطقه به عسل تولیدی منطقه کارکرد درمانی بخشیده ولی با این کارکرد به استفاده مطلوب از این ظرفیت توجه کافی نشده است.
گراوند اظهار داشت: در چنین بخش های تقویت زنجیره واسط بین تولید و بازار مصرف یک امر اجتناب ناپذیر است.
وی گفت: در ارتباط با چنین محصولات با کیفیتی نیاز است که در قالب نمایشگاه ها و برنامه های هفتگی به معرفی آن برای بازارهای هدف تلاش کرد.
* ضرورت مشارکت مردم در ایجاد شهرک صنعتی جم
گراوند در ارتباط با ایجاد شهرک صنعتی در جم استان بوشهر گفت: این مهم به عنوان یکی از خواسته های مهم شهروندان جمی در دستور کار است ولی مردم نیز باید برای تحقق آن همکاری کنند.
وی تاکید کرد: در این ارتباط آنهایی که زمین دارند می توانند در تحقق پروژه ایجاد شهرک صنعتی جم همکاری داشته باشند.
گراوند اظهار کرد: برای ایجاد شهرک صنعتی جم به دنبال زمین ارزان قیمت نیستیم بلکه اعتقاد داریم زمین باید با قیمتی منطقی و معقول برای این مهم تامین شود.
* توجه صنعت نفت و گاز به جذب نیروی بومی در جم
وی در ارتباط با حل مشکل اشتغال نیروهای بومی گفت: در این ارتباط با توجه به ماده 47 برنامه ششم توسعه مبنی بر بکارگیری پیمانکاران بومی برای جذب نیروهای بومی می توان شاهد اقدامات تاثیرگذاری در سطح منطقه بود که انتظار می رود این ملاحظه در حوزه نفت و گاز صورت پذیرد.
وی اظهار داشت: برای استفاده از ظرفیت ها در مواردی دولت تصویب نامه خاص خود را دارد که سرپیچی از آنها تبعات خاص به همراه دارد.
گراوند گفت: با این حال مدیران باید با ظرفیت خاصی که در تصویب قانون و مقررات بخش های مختلف بکارگرفته شده برای استفاده از ظرفیت های شهرستان تلاش کنند.
وی در ارتباط با تصمیم های گرفته شده برای واحدهای تولیدی در سطح شهرستان ها گفت: این تصمیم ها پس از مدت کوتاهی با حضور کارشناسان حوزه مربوطه در سطح شهرستان ها مورد بررسی قرار گرفته و در صورتی که گره از مشکل واحدی در شهرستان حل نشود در مرکز استان با حضور مدیران مربوط نسبت به آن تصمیم گیری می شود.
گراوند ادامه داد: در ارتباط با افزایش سطح اختیارات تامین اجتماعی در شهرستان جم نیز تلاش می شود تا حد امکان تامین اجتماعی با استفاده از ظرفیت و نیروی انسان خود برای حل مشکلات واحدهای مختلف تلاش کند.
وی در ارتباط با دانشکده فنی و مهندسی جم اظهار داشت: فرماندار باید مشکل تکمیل این طرح را مشخص کند تا نسبت به تصمیم گیری برای این طرح مهم اقدام شود.
* تحقق رونق اقتصاد محلی روستاهای جم با توجه به بوم گردی
میرکل دفتر امور روستایی استان بوشهرگفت: روستاهای شهرستان جم از ظرفیت های گردشگری ویژه ای برخوردار است و رونق اقتصاد محلی این روستاها در گرو تمرکز بر بوم گردی است.
بهرام نکیسا افزود: بوم گردی به عنوان یک صنعت اشتغال زا می تواند به ایجاد فرصت های شغلی در روستاهای شهرستان جم کمک شایانی کند.
وی اظهار داشت: بوم گردی از درآمد خوبی نیز برخوردار است که روستاهای شهرستان جم باید با تمرکز بر این حوزه برای رونق اقتصاد محلی خود تلاش کنند.
نکیسا ادامه داد: با توجه به پیش بینی تسهیلات بانکی مناسب برای این بخش ها امید می رود جوامع محلی توسعه بوم گردی را بجد مورد توجه قرار دهند.
* مشکل تامین آب واحد بسته بندی خرما در جم برطرف شد
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان بوشهر گفت: موضوع تامین آب واحد بسته بندی خرما در شهرستان جم حل شده است.
شاهپور رجایی افزود: در شرایط کنونی ایجاب می کند که در شهرستان جم از رفتن به سمت صنعت آب بر و انتقال واحدهای آب بر مجموعه نفت و گاز به شهرستان جم خودداری شود.
* خرمای خاصویی و عسل جم در مسیر ثبت ملی
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان بوشهر گفت: با هدف بهبود بازار خرمای خاصویی و عسل جم پیشنهاد شده تا این 2 محصول ثبت ملی شود که با تحقق این مهم بازار خوبی فراروی این محصول گشوده می شود.
سید حسین حسینی محمدی افزود: برای بهبود بازار یک محصول در کنار بسته بندی و بازاریابی برندسازی به عنوان یک مقوله مهم باید مورد توجه باشد.
در شهرستان جم سالانه هفت هزارتن خرمای خاصویی و 25 تن عسل تولید می شود که به دلیل کیفیت بالا و مرغوب این دو محصول دارای متقاضیان زیادی در داخل کشور است.
* تکمیل پرونده دریافت تسهیلات 35 واحد گلخانه ای درجم با سود تک رقمی
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: شهرستان جم با 6 هزار و 600 هکتار اراضی کشاورزی از ظرفیت تولید 70 هزار تن محصول در سال برخوردار است و از لحاظ برخورداری از زمین کشاورزی 2 درصد اراضی کشاورزی و از لحاظ تولید محصول 5 درصد محصولات کشاورزی استان بوشهر را به خود اختصاص داده است.
محمد تقی منوچهری افزود: شهرستان جم برای توسعه کشت گلخانه ای از مستعدترین شهرستان های استان بوشهر است که عمده دلیل آن نیز برخورداری از آب با کیفیت است.
وی با اشاره به اینکه شهرستان جم در ارتباط با تولید گل و گیاه نیز از مهم شهرستان های استان بوشهر است یادآور شد: بیشترین مشکل تامین آب کشاورزی استان نیز مربوط به شهرستان جم است که برای مقابل با این بحران ساز و کار مناسبی پیش بینی شده است.
منوچهری ادامه داد: با توجه به اینکه امکان انتقال فضای سبز و صیفی شهرستان به محیط گلخانه ای وجود داشت پروژه انتقال کل فضای سبز و صیفی شهرستان با همکاری بانک کشاورزی در دستور کار قرار گرفته است.
منوچهری عنوان کرد: نرخ سود تسهیلات پیش بینی شده برای این بخش تک رقمی پیش بینی شد که با تدابیر لازم امکان پرداخت آن فراهم شده است.
وی گفت: در این ارتباط شهرستان جم برای 35 هکتار پرونده تکمیل شده برای دریافت تسهیلات دارد که به محض ابلاغ اعتبار، تسهیلات یاد شده پرداخت می شود.
منوچهری ادامه داد: در حوزه کشاورزی از کمیته برنامه ریزی شهرستان های استان انتظار حمایت ویژه برای این بخش داریم.
* افزایش 100درصدی اعتبارات حوزه کشاورزی استان بوشهر
وی افزود: تا سال گذشته بیشترین اعتبارات ملی و استانی کشاورزی این استان 500 میلیارد ریال بود که این میزان در سال جاری با نگاه ویژه استاندار بوشهر این اعتبارات با افزایش بیش از 2 برابری به یکهزار و 100 میلیارد ریال رسید.
منوچهری اظهار داشت: این افزایش اعتبار یک ظرفیت بسیار مناسبی برای شهرستان های استان بوشهر و بویژه جم به عنوان یکی از قطب های کشاورزی استان بوشهر است که انتظار می رود به دنبال آن شاهد تحول خوبی در سطح کشاورزی استان شاهد باشیم.
کوتاه تر شدن فرایند بروکراسی اداری، توجه به توسعه فضای گلخانه ای، فراهم شدن زمینه احداث استخر آب در کنار گلخانه ها برای تامین آب، ایجاد سازه های آبخیزداری، پرداخت منطقی خسارت توسط صندوق بیمه کشاورزی، کاهش میزان وثیقه برای دریافت تسهیلات حوزه کشاورزی، حمایت از توسعه کشت گلخانه ای در جم، تلاش برای راه اندازی صنایع پایین دستی حوزه پتروشیمی، فراهم کردن زیرساخت مناسب برای جذب توریست، بازاریابی خرمای خاصویی جم، راه اندازی واحد بسته بندی خرما، توجه ویژه به مشکلات تولید کنندگان و راه اندازی واحد صنایع تبدیلی عسل، ایجاد شهرک صنعتی و طولانی بودن فرایند صدور مجوز از جمله درخواست های مطرح شده حاضران در نشست استاندار بوشهر با کارآفرینان، سرمایه گذاران و فعالان اقتصادی شهرستان جم بود.
در حاشیه این نشست از شماری از کارآفرینان برتر شهرستان جم تجلیل شد.
7212/6043**
خبرنگار: عبدالصمد شهریاری** انتشار دهنده: خدانظر خواجه
کپی شد