به گزارش ایرنا، حسین دلشب روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این پندگان شامل انواع کاکایی‌ها، مرغابی‌ها، فلامینگو، پلیکان، سلیم ها و آبچلیک‌ها هستند.
وی اضافه کرد: مساحت مناطق حفاظت شده استان بوشهر 167 هزار هکتار است که 6.5 درصد از سطح استان را پوشش می‌دهد، زیستگاه انواع پرندگان و جانواران است.
وی بیان کرد: متوسط جمعیت پرندگان دریایی در جزیره نخیلو 100 هزار قطعه برآورد شده است که با توجه به مساحت 34 هکتاری جزیره این منطقه مهم زیستگاهی را می توان به‌ عنوان یکی از کانون‌های مهم جوجه‌آوری پرندگان در خاورمیانه معرفی کرد.
دلشب، زمان زادآوری و تخم‌گذاری پرندگان در جزیره نخیلو را در اواخر بهار و اوایل تابستان دانست و اظهار داشت: براساس بررسی‌های انجام شده پرستوی دریایی کاکلی کوچک، کاکلی بزرگ، پشت تیره و پرستوی دریایی گونه سفید اوایل فروردین برای تخم‌گذاری به جزیره نخیلو می‌آیند و تا پایان شهریور زمانی که جوجه‌ها بزرگ شوند، در این منطقه زیست می‌کنند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه هر ساله حدود 50 هزار جفت پرنده در جزیره نخیلو، زادآوری می‌کنند گفت: اکثر این پرندگان متعلق به گونه‌های پرستوهای دریایی کاکلی کوچک، پرستو دریایی پشت تیره و سلیم خرچنگ‌خوار است.
دلشب با بیان اینکه این پرندگان از فروردین ماه مهاجرت خود را به این استان بوشهر آغاز کرده‌اند ادامه داد: پرندگان تابستان‌ گذر در جزایر استان بوشهر پس از پایان زادآوری در شهریور ماه از این منطقه خارج می‌شوند.
وی افزود: پرندگان مهاجری که درشش ماهه دوم سال مهمان استان بوشهر هستند طیف وسیعی از پرندگان هستند که بیش از 120 گونه را شامل می‌شوند و انواع کاکایی‌ها، مرغابی‌ها، فلامینگو، پلیکان، سلیم‌ها، آبچلیک‌ها و دیگر پرندگان است.
دلشب، موقعیت این استان در زیست انواع پرندگان شکاری را مهم دانست و گفت: در رأس پرندگان شکاری که در استان بوشهر زیست می‌کنند خانواده شاهین ها است که گونه‌های شاهین، بحری و بالابان شاخص آنها هستند و بیشتر تراکم حضور آنها در فصل پاییز است.
وی یادآور شد: همه ساله در تمام ایام سال و به فراخور حضور این پرندگان، عملیات های پایش، گشت و کنترل و سرشماری پذندگان در استان بوشهر انجام می‌شود.
دلشب ادامه داد: با برنامه ‌ریزی بعمل آمده و برای افزایش توان و شرایط زیستگاهی پرندگان زادآور، هر سال شماری لانه مصنوعی در جزایر استان بوشهر ساخته می‌شود که عمده آن برای گونه اگرت ساحلی است.
وی گفت: همکاری متقابل عموم مردم بویژه دوستداران محیط زیست با اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر نقش بسزایی در حفاظت از تنوع زیستی ارزشمند استان بویژه این گونه‌های ارزشمند مهاجر دارد که هر سال به نحو مؤثرتری انجام می‌شود.
دلشب، شعار امسال روزجهانی پرندگان مهاجر را 'دنیای سالم برای پرندگان مهاجر و انسانها' دانست و اظهار داشت: با توجه به شرایط جغرافیایی مساعد استان بوشهر، انواع پرندگان مهاجر چندین ماه از سال را در این استان می‌گذرانند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با اشاره به نقش مهم مردم در حفاظت از پرندگان اظهارکرد: با تداوم مشارکت مردم تلاش می‌شود مردم این استان میزبانان مناسبی برای این مهمانان باشند و در تحقق شعار امسال بزرگداشت این روز که زمینه سازی برای ساختن دنیایی سالم و پاک هم برای پرندگان مهاجر و هم برای انسانهای سرزمین باشد، موفق باشند.
وی تاکید کرد: آشنایی مردم با مناطق زیبا و زیست محیطی می‌تواند به رونق فرهنگ گردشگری و صنعت توریسم در استان بوشهر، کمک شایانی کند.
7212/6043**
خبرنگار: عبدالصمد شهریاری** انتشار دهنده: خدانظر خواجه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.