به گزارش ایرنا، امام جمعه سعدآباد در این نشست گفت: سعدآباد از بخش های کهن جنوب کشور و در واقع زادگاه نخل و مرکز نشر نخل در استان بوشهر است که همین ویژگی ظرفیتی مهم و قابل توجه برای اشتغال جوانان است.
حجت الاسلام علیرضا کشاورز بارگاهی افزود: درخت نخل به تنهایی مادر تولیدات و ایجاد مشاغل جنبی زیادی است که نیاز به کارشناسی، توسعه زیرساختی، حمایت و بازاریابی دارد.
وی ادامه داد: اجزای نخل هرکدام در زمینه خاص خود از جمله غذایی، صنایع دستی، حصیر بافی، خوراک دام و غیره کاربرد دارد و می توان برای هر جز آن کارگاهی ایجاد کرد.
کشاورز بارگاهی گفت: همه این کارها نیاز به ایده، کار کارشناسی، آموزش و حمایت در همه مراحل تولید، عرضه و بازاریابی دارد.
امام جمعه سعدآباد ادامه داد: رودخانه شاپور در این منطقه ظرفیت بزرگ اشتغال در بخش اقتصادی و حوزه گردشگری است.
یکی از معتمدان بخش و از کشاورزان روستای اسلام آباد اظهار داشت: اشتغال در بخش سعدآباد باید بر محور کشاورزی و مشاغل مرتبط با آن بررسی شود و برای حل مشکلاتی که در سالهای اخیر گریبانگیر این صنعت شده و توسعه آن از علم و تکنولوژی بهره گرفت زیرا درآمدی جایگزین آن برای مردم منطقه وجود نخواهد داشت.
جعفر جعفری افزود: امروز صرف نظر از مشکلاتی نظیر کم آبی، شیوه های تولید و برداشت به روشهای سنتی در تولید، مراکز یا مجتمع های بسته بندی، نگهداری وفرآوری خرما حلقه مفقوده این صنعت با ارزش و سودآور است.
وی یادآور شد: نخلداران هرساله با آغاز فصل برداشت با هجوم افکاری منفی و القائاتی نظیر رکود بازار، افت قیمت و کاهش تقاضا که بیشتر توسط دلالان ایجاد و باعث ملتهب شدن بازار خرما می شود روبرو هستند که این موضوع باعث سردرگمی و نهایت تسلیم در برابر تقاضای سودجویان و دلالان شده و محصول خود را با قیمتی بسیار پایین بفروش می رسانند.
جعفری ادامه داد: راه علاج این معضل ایجاد مجتمع های نگهداری و فرآوری در محل روستاست که باغداران خود آن را اداره کنند، زیرا باعث تولید شغل های جدید برای اهالی می شود و تولیدکنندگان مجبور نیستند که سود محصول خود را به جیب دلالان سرازیر کنند.
وی بیان کرد: در این مجتمع ها در کنار سردخانه رطب و خرما ایجاد کارگاههای بسته بندی استاندارد، تولید شیره و محصولات جانبی خرما و استفاده از ضایعات نخل برای خوراک دام می تواند بسیار کارگشا باشد.
این کشاورز ادامه داد: در هر منطقه ای که قابلیت کشاورزی وجود دارد، پرورش دام و طیور نیز می تواند ظرفیت اشتغال زایی خوبی باشد که کارشناسان روی آن برنامه ریزی کنند.
جعفری اضافه کرد: در این زمینه نیز می توان تعاونی های دامداری فعالی تشکیل داد و جوانان زیادی را مشغول بکار کرد.
وی با اشاره به احداث سد دالکی و رفع بسیاری از مشکلات کشاورزان منطقه و ایجاد ظرفیت های جدید اشتغال گفت: یکی از این قابلیت ها پرورش ماهی در قفس در پایین دست سد است که می تواند تعداد زیادی اشتغال به همراه داشته باشد.
دهیار روستای جره وسطی نیز به بیان مشکلات حوزه اشتغال روستایی بخش سعدآباد پرداخت و افزود: یکی از موارد و موانع کارآفرینی و اشتغال در روستا مشکلات پیش روی متقاضیان برای اخذ مجوز کارگاههای تولیدی است.
مهرزاد یزدانی افزود: از آنجایی که در روستاها شهرک صنعتی وجود ندارد، نبود هماهنگی بین اداره های صنعت، معدن و تجارت و محیط زیست برای دادن مجوز در روستا مشکل ایجاد می کند، این در حالی است که بانک ها نیز بدون مجوز تسهیلات نمی دهد.
وی ادامه داد: مساله دیگر به دلیل اینکه اراضی در روستا کشاورزی و یا مسکونی هستند برای تغییر کاربری با تشریفات طولانی اداریروبرو هستند که در این ارتباط نیز محدودیت منابع و زمان تسهیلات، اهالی روستا را دلسرد می کند.
یزدانی اضافه کرد: همچنین بدلیل اینکه سند زمینهای روستایی ثبتی نیست روستاییان برای تهیه وثیقه ملکی بانکها با مشکل روبرو می شوند.
مسئول صندوق خرد زنان روستایی بخش سعدآباد گفت: این صندوق که زیر نظر جهاد کشاورزی و برای حمایت از فعالیت زنان روستایی تشکیل شده هم اکنون بیش از 600 نفر عضو دارد.
زهرا دلشب افزود: زنان در روستا یکی از ارکان تولید و درآمد خانواده روستایی هستند که در صورت حمایت نقشی مهم در افزایش تولیدات و ایجاد اشتغال در روستا ایفا می کنند.
وی یادآور شد: اکنون سرمایه صندوقها در بخش سعدآباد یک میلیارد و 300 میلیون ریال است که در صورت تخصیص اعتبار ویژه به این صندوق ها بازدهی بیشتری خواهند داشت.
مدیرکل جهادکشاورزی استان بوشهر گفت: اجرای طرح بزرگ نخلستان در دشتستان که شامل نوسازی نخیلات، تغییر شیوه آبیاری و توسعه گلخانه است، می تواند تحول بزرگی در اشتغال مردم شهرستان بویژه بخش سعدآباد داشته باشد.
محمدتقی منوچهری در باره توسعه اشتغال روستایی گفت: اخذ مجوز برای احداث کارگاههای کوچک و نیمه صنعتی و بسته بندی حداقل 30تنی در روستاها هیچ مانعی ندارد.
وی، به متقاضیان این کارگاهها توصیه کرد، سعی کنند از هم اکنون برای این کار اقدام کنند تا با اجرای طرح تحول کشاورزی دشتستان که در ستاد اقتصاد مقاومتی کشور مصوب شده آماده باشد.
منوچهری با اشاره به اینکه 13صندوق فعال خرد زنان روستایی در دشتستان وجود دارد افزود: اشتغال زنان روستایی با حمایت و توسعه صندوق خرد روستایی در دستور کار است.
استاندار بوشهر گفت: دولت با تخصیص یک میلیارد و 500 میلیون دلار از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی عزم جدی دارد که باید دهیاران از این فرصت استفاده کنند.
مصطفی سالاری افزود: توسعه روستایی، فعالیت های عمرانی، رفاهی، ورزشی، فرهنگی و علمی و ایجاد فضایی با نشاط و پویا بدون ایجاد اشتغال و منبع درآمدی در روستاها به نتیجه مطلوب نمی رسد.
وی اضافه کرد: دهیاران همانگونه که در اجرای طرح های عمرانی و امید اجتماعی در روستاها در سالهای اخیر موفق بوده اند، با عزمی که از آنها سراغ داریم در این امر نیز موفق خواهند شد.
سالاری بیان کرد: در این طرح هر دهیار وظیفه دارد ظرفیت های قابل تبدیل به اشتغال را برای جوانان روستا مطابق با توانایی فرد متقاضی معرفی کند.
وی اضافه کرد: در هر بخش رابطی به عنوان مجری طرح اشتغال در روستاهای آن بخش معرفی خواهد شد که به بررسی پیشنهادات دهیاران و استخراج فرصت های شغلی و اطمینان از استعداد کسب و کار و توانایی افراد معرفی شده می پردازد و برای حمایت از این طرح ها در استانداری برنامه ریزی می شود.
استاندار بوشهر ادامه داد: اگر یک میلیارد و 500 میلیون دلاری که دولت از صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستایی در نظر گرفته است تبدیل به ریال و بین استانها توزیع شود، 2 هزار و 400میلیارد ریال به استان بوشهر می رسد که رقم بالایی است و باید دهیاران در این زمینه تلاش ویژه داشته باشند.
سالاری ادامه داد: ادارات و دستگاههای مربوط از جمله جهادکشاورزی، صنعت، معدن و تجارت، بانک کشاورزی و سایر دستگاهها تشریفات اداری برای ایجاد اشتغال را کوتاه و تسهیل کنند.
استاندار بوشهر گفت: تغییر کاربری اراضی در روستاها به سهولت انجام و مجوز احداث سردخانه و بسته بندی واحدهای کوچک در روستا براحتی داده شود.
وی گفت: در بخش سعدآباد به لحاظ موقعیت و ظرفیت خاص کشاورزی بیشتر حوزه درآمدی کنونی مردم و توسعه آن مربوط به فعالیت های مرتبط با کشاورزی است.
وی ادامه داد: گام هایی مهم در این زمینه از جمله ازسرگیری و فعال کردن اجرای سد دالکی، طرح 2 هزار و 400هکتاری تغییر شیوه آبیاری سعدآباد و انتقال آب با لوله، استفاده بهینه از ظرفیت سد رئیسعلی دلواری برای مزارع و نخیلات پایاب آن، حمایت از صندوق خرد زنان روستایی و اجرای طرح تحول کشاورزی دشتستان برداشته شده است.
استاندار بوشهر بیان کرد: کارهای استعلامات احداث پتروشیمی دشتستان که ظرفیت خوبی برای اشتغال جوانان منطقه است روند قانونی را طی می کند و امیدواریم به محض اخذ نتیجه بسرعت کار پیش برود و اولویت اشتغال آن نیز با سه بخش آبپخش، سعدآباد و شبانکاره است.
بخش سعدآباد از توابع شهرستان دشتستان با تولید سالانه 50هزارتن خرما یکی از قطب های مهم کشاورزی بویژه تولید خرماست.
7213/6043** خبرنگار: سیده حلیمه حسینی** انتشار دهنده: خدانظر خواجه
انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.