عبدالکریم گراوند روز دوشنبه در نشست مشترک شورای اداری و اقتصاد مقاومتی استان بوشهر که با حضور معاون اول رئیس جمهوری برگزار شد افزود: این پروژه یکی از خواسته‏‎های مهم مردم و مسئولان این استان است.

وی بیان کرد: در ارتباط با توسعه راه‏‌های استان بوشهر انتظار داریم با توجه به ظرفیت این استان در حوزه نفت و گاز و بویژه تامین ۷۱ درصد گاز کشور در موضوع تامین قیر نگاه ویژه‎ای به آن شود.

گراوند ادامه داد: استان بوشهر با ۶ میلیون اصله نخل ۱۵ درصد تولید خرمای  کشور و بالای ۲۱ هزار تن میگوی پرورشی کشور را تولید می‌کند علاوه براین ۳۴ هزار هکتار اراضی مستعد پرورش آبزیان دارد.

وی اظهار داشت: در بخش دریایی و بندری ۱۱ گمرک بزرگ و کوچک دارد که می‌تواند ظرفیت بزرگی برای توسعه کشور باشد.

استاندار بوشهر گفت: در کنار ظرفیت‎های عظیم گازی پارس جنوبی، پارس شمالی نیز به وسعت ۱۶ هزار هکتار وجود دارد که میدان مشترک نیست و به همین دلیل هنوز برنامه‎‏ای برای بهره‎برداری از آن اجرایی نشده‌است.

گراوند ادامه داد: براساس مزیت‌ها حوزه‌های اولویت دار استان بوشهر صنایع دریایی، نفت، گاز، پتروشیمی (با تاکید بر صنایع پایین دستی)، شیلات، کشاورزی، تجارت خارجی، گردشگری و توسعه کسب و کار است.

وی گفت: در استان بوشهر عملیات اجرایی پنج سد آغاز شده‌است که برای  تسریع در روند اجرای آنها درخواست ویژه داریم.

گراوند بیان کرد: در حوزه ورزش با نگاه ویژه به تکمیل پروژه‎های نیمه تمام سرانه ورزشی استان اکنون ۱.۱۶ سانتیمتر است که ۱۶ سانت آن در طول این ۲ سال محقق شده‌است.

 وی بیان کرد: در موضوع آب شیرین‌کن‌ها نیز اقدام‎های خوبی در استان بوشهر صورت گرفته‌است که پس از ۴۰ سال بخشی از محلات جنوبی شهر بوشهر با ۳۰ هزار نفر جمعیت از جیره‌بندی خارج شده‌است.

گراوند ادامه داد: سه منطقه دیگر بوشهر با جمعیت ۳۶ هزار نفر تا ۲ ماه آینده از جیره‎بندی آب خارج خواهد شد.

استاندار بوشهر گفت: در حوزه روستایی ۶ آب شیرین کن با ظرفیت ۴۳ هزار مترمکعب در دست اجرا است و حدود ۶۰۰ کیلومتر شبکه آبرسانی روستایی این استان در ۲ سال گذشته بازسازی شده‌است.

وی یادآور شد: از سال گذشته نیز تاکنون ۱۳۰ میلیارد تومان در حوزه فاضلاب شهر بوشهر (منهای جنوب بوشهر) با ۴۰ کیلومتر به عنوان سخت ترین بخشی که باید به صورت دستی کار می‎شد اکنون توسط ۶ پیمانکار در دست احداث است و پیش‎بینی شده تا پایان دهه فجر امسال به اتمام برسد.

گراوند اضافه کرد: در حوزه خانه‎های بهداشت تا قبل سال ۹۶، ۱۰۵ خانه در استان بوشهر وجود داشت که اکنون به ۱۵۵ خانه بهداشت افزایش یافته‌است.

وی گفت: شمار مراکز خدمات جامع سلامت تا پایان سال ۹۶ در استان بوشهر ۸۴ مرکز بود که اکنون شمار آن  به ۱۰۲ مرکز رسیده‌است.

استاندار بوشهر ادامه داد: بیمارستان ۱۰۱ تختخوابی به عنوان اورژانس هسته‎ای در دست تکمیل شدن است تا براساس برنامه زمانبندی مورد بهره‎برداری قرار گیرد.

وی عنوان کرد: دانشکده پزشکی و دندان‏پزشکی استان بوشهر نیز تا دهه فجر مهیای بهره‌‏بردای خواهد شد.

گراوند ادامه داد: در حوزه گلخانه‎ها نیز تا پایان سال ۹۵ در این استان ۱۲۴ هکتار گلخانه وجود داشت که تا پایان سال گذشته به ۳۰۲ هکتار افزایش یافت و امروز نیز ۷۸ هکتار کشت گلخانه‎ای در استان بوشهر مورد بهره‌‏برداری قرار گرفت.

گراوند یادآور شد: در حوزه آبیاری نوین نیز میانگین برنامه پنجم یکهزار و ۵۰۰ هکتار است که در این ۲ سال هفت هزار و ۵۵۷ هکتار در استان بوشهر اجرایی شده و تا پایان سال نیز ۵ تا ۶ هزار هکتار دیگر اجرا می‏‎شود.

استاندار بوشهر گفت: در موضوع آبخیزداری استان بوشهر نیازمند نگاه ویژه است زیرا آب‏‌های آن وارد دریا می‌‏شود که همین آب باید از دریا بازگردانی و با هزینه هر مترمکعب حدود ۲۰۰ هزار ریال شیرین‎سازی شود.

وی افزود: استان بوشهر ۲۰ دشت ممنوعه دارد که اقدام‌‏های حمایتی زمینه احیای آنها و توسعه کشاورزی استان بوشهر فراهم خواهد شد.

گراوند بیان کرد: در سفر سال گذشته رئیس جمهوری به استان بوشهر برای سد خایز اعتبار ۶۰ میلیارد تومانی گذاشته شد ولی اوراق است و اگر نقدینگی وجود ندارد حداقل در حوزه تخصیص و تامین اعتبار کمک بیشتری صورت گیرد.

وی گفت: در سال گذشته باید برای ۲ سد در استان بوشهر تامین نقدینگی می‌شد که ۸۴ میلیارد تومان تامین و با دستور معاون اول رئیس جمهوری فاینانس آن انجام شد و یکی از این سدها در دست احداث است.

گراوند ادامه داد: برای دومین سد نیز انتظار داریم وزارت امور خارجه و وزارت نیرو کمک کنند با طرف خارجی فاینانس شود تا به اجرای سد ۱۵۵ میلیون مترمکعبی دشت پلنگ کمک شود.

وی بیان کرد: یکی از پروژه‎های اقتصاد مقاومتی استان بوشهر طرح نخلستان است که با تخصیص اعتبارت از صندوق توسعه ملی، وزارت جهاد کشاورزی نیازمند توجه است.

استاندار بوشهر گفت: اگر می‎خواهیم کشاورزی استان بوشهر توسعه یابد و ارزش افزوده بیشتری برای آن ایجاد شود کار بزرگ جهاد کشاورزی در این استان نیازمند حمایت جدی دولت است.

گراوند ادامه داد: در زمینه تخصیص اعتبار شهرهای دارای تنش آبی نیز انتظار داریم دولت تخصیص ویژه‎ای داشته باشد.

وی در ارتباط با واحدهای تولیدی تملک شده در استان بوشهر  گفت: ۳۵ واحد در تملک بانک‏‎های استان قرار داشت که از این میزان ۱۴ مورد آن احیا شد و هفت مورد آن نیز تا پایان سال جاری احیا می‏‌شود.

گراوند ادامه داد: در حوزه پرداخت تسهیلات رونق تولید، استان بوشهر در سال ۹۶  رتبه بیست و هشتم را داشت که این رتبه در سال ۹۷ به ۱۷ ارتقا پیدا کرد.

اسحاق جهانگیری صبح امروز در راس هیاتی متشکل از وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و معاون وزیر نیرو  به استان بوشهر سفر کرد.

همزمان با سفر معاون اول رئیس جمهوری ۲۳ طرح عمرانی تولیدی با ۱۶۰ میلیارد تومان اعتبار افتتاح و بهره‌برداری شد.

افتتاح دهمین نمایشگاه سراسری صنایع دستی و جشنواره گردشگری روستایی استان بوشهر، نخستین موزه موسیقی سنتی جنوب کشور و شرکت و سخنرانی در نشست مشترک شورای اداری و اقتصاد مقاومتی استان بوشهر از دیگر برنامه‌های سفر یکروزه معاون اول رئیس جمهوری به استان بوشهر بود.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.