اشرف بروجردی روز چهارشنبه در آئین تکریم و معارفه مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر افزود: هماکنون زمین مورد نیاز برای ساخت مرکز اسناد راکد کشور تملک شدهاست اما تحقق ساخت این مرکز نیاز به کارهای بسیار دارد.
وی بیان کرد: اگر میخواهیم از آخرین تکنولوژی و رویهها برای پیشرفت جامعه استفاده و به اسناد دسترسی آسان داشته باشیم باید این ظرفیت را محقق کنیم.
بروجردی ادامه داد: بیشترین دغدغه سازمان اسناد و کتابخانه ملی حفظ اسناد و انتقال اطلاعات به جامعه است زیرا هر کتابی که تدوین و نوشته میشود چنانچه مستند به سند باشد، اعتبار بیشتری پیدا میکند.
وی گفت: با این وجود در جامعه ما هنوز توجه لازم به این بخش صورت نگرفتهاست.
بروجردی بیان کرد: اصحاب فکر، فرهنگ، صاحبنظران و اندیشمندان باید آثار خود را سندی کنند زیرا این مهم میتواند به نوشته و کار تحقیقاتی آنها اعتبار ببخشد.
وی گفت: مرکز اسناد و کتابخانه ملی باید مامنی برای اصحاب اندیشه و صاحبنظران و اصحاب فکر باشد که در آنجا بتوانند براحتی دیدگاههای خود را مطرح و تضارب آرا و اندییشه صورت گیرد.
بروجردی گفت: خروجی این جریان باید سندی برای آیندگان و در واقع یک فکر جدید یا مباحثهای که مولد یک ایده و دیدگاه جدید باشد طوریکه به عنوان موزه فکر یا اندیشه تعبیر و برای آیندگان نگهداری شود.
بروجردی یادآور شد: برای مثال سوال میکنند که برای چه چیزی انقلاب کردیم؟ که پاسخ به این پرسش باید مستند به نسل امروز منتقل شود و برای سئوال کنند روشن شود که این انقلاب اجتناب ناپذیر و زاییده تفکر، اندیشه و شرایط اجتماعی خاص بوده که مستندات آن برای دریافت پاسخ چرایی انقلاب برای نسل جدید موجود است.
وی بیان کرد: اندیشه بشری ریشه، سابقه و دیرینهای دارد که مستند آن در مراکزی مثل مرکز اسناد محافظت میشود.
بروجردی گفت: مرکز اسناد و کتابخانه ملی این رسالت، ماموریت و حراست اسناد را عهده دار است تا آنها را نگهداری و در اختیار عموم مردم بگذارد تا آنها براساس آن بدانند تفکراتی که امروز در اختیارشان است و اختلاف نظری که وجود دارد از کجا نشات میگیرد و بتوانند انتخابگر خوبی باشند.
وی ادامه داد: یکی از منابع هدایتگری اسناد است بنابراین حرمت این اسناد و حفظ مرکز اسناد به قدری عظیم است که به این راحتی شاید درک مناسبی از این موضوع نداشته باشیم مگر اینکه پیرامون آن تفکر و تفحص کنیم.
بروجردی اظهار داشت: در آرشیو ملی ایران این رسالت بر عهده میلیونها برگ سندی که هست که امیدواریم با تحولاتی که در عرصه تکنولوژی جدید بوجود آمده لازم است از آن استفاده کنیم.
وی تاکید کرد: همچنین شرایط باید به گونهای شود تا فردی که میخواهد از سندی استفاده کند لازم به مراجعه به تهران نداشته باشد.
بروجردی ادامه داد: دیجیتال کردن منابع و در اختیار گذاشتن آنها برای همگان رسالتی است که به عهده مرکز اسناد و کتابخانه ملی است و این کار از سنوات گذشته آغاز شدهاست.
وی یادآور شد: برای تحقق این امر وفقهای ایجاد شده که امیدواریم در آینده با تقویت زیرساختهایی که هنوز کامل نیست در اختیار عموم قرار گیرد.
بروجری اظهار داشت: کسانی که تمایل دارند به سندی دسترسی پیدا کنند میتوانند به سامانه "رسا" سازمان اسناد و کتابخانه ملی وارد و مطالب را جست و جو کنند.
وی افزود: در استان بوشهر به لحاظ سابقه، قدمت و مباحث عدیدهای که از گذر زمان رخ داده است از جمله حمله انگلیسیها و پرتغالیها، هزاران برگ سندی که در آن دوران تولید شدهاست که باید به عنوان سرمایه ملی به آن نگاه کنیم.
بروجردی بیان کرد: این متعلق به همه مردم و حق آنان است که به آن دسترسی پیدا کنند و باید همه شرایط مورد نیاز آنها فراهم شود.
وی اضافه کرد: این اسناد در صورت وجود شرایط لازم در استان بوشهر و یا به امانت نزد مرکز اسناد و کتابخانه ملی به نام مردم این دیار نگهداری و در موقع لازم در اختیار مردم قرار خواهد گرفت.
در این آئین با تکریم غلامحسین نظامی، نرگس صداقت به عنوان مدیرکل اسناد و کتابخانه ملی استان بوشهر معرفی شد.