مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر گفت: با گاز رسانی به این صنایع تاکنون بالغ بر ۱۰ میلیون لیتر در سال صرفه جویی در مصرف سوخت مایع برای این صنایع محقق شده است.

مسلم رحمانی روز یکشنبه در جمع خبرنگاران افزود: در زمان حاضر تنها ۳۱ صنعت در استان بوشهر هنوز به شبکه گاز متصل نشدند که تا پایان سالجاری گازرسانی به این صنایع انجام می‌شود و با

پایان این برنامه بالغ بر ۱۳میلیون و ۵۰۰ هزار لیتر سوخت مایع در استان صرفه‌جویی می‌شود.

وی بیان کرد: موقعیت خاص استان بوشهر وجود شرکتها و صنایع بزرگ درعسلویه، کنگان و دیر باعث شد گازرسانی به صنایع در این استان بعنوان یکی از هدف‌های استراتژیک شرکت گاز بوشهر و شرکت ملی گاز ایران باشد.

رحمانی اضافه کرد: در زمان حاضر۶نیروگاه بزرگ ، همه پتروشیمی‌های مبین و دماوند درعسلویه از نعمت گاز برخوردارند و ارزش افزوده بالایی برای کشور ایجاد می‌کنند.

وی یادآور شد: این پتروشیمی‌ها با استفاده از نعمت گاز بعنوان خوراک محصولات شیمیایی که ارزش افزوده و ارزآوری بالایی برای کشور دارند تولید و صادر می‌کنند.

رحمانی در خصوص پتروشیمی متانول کاوه درشهرستان دیرگفت: گازرسانی به پتروشیمی متانول کاوه انجام شده و  برای تولید متانول از گاز استفاده می‌شود.

وی یادآور شد: همچین سه کارخانه سیمان و همه شهرک‌های صنعتی فعال استان که ۸۵ درصد این صنایع در شهرک‌های بوشهر، برازجان و بندر ریگ هستند از نعمت گاز بهره‌مندند.

 رحمانی ادامه داد: یکی از پروژه‌های مهم گازرسانی به استان بوشهر پتروشیمی سیراف انرژی در دیر است که ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و تا پایان سال تزریق گاز به این پتروشیمی انجام می‌شود.

اقتصاد مقاومتی، گاز رسانی

مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر گفت: سال گذشته در راستای اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی  ۱۱هزار و ۶۰۰ علمک گاز نصب، گازرسانی به ۱۳۰ صنعت و پیشگیری از هدر رفت ۶۰۰ هزار مترمکعب گاز در این استان انجام شد.

وی بیان کرد: براساس برنامه‌ریزی انجام شده امسال نیز گازرسانی به ۱۶هزار خانوار باید انجام شود که تاکنون گازرسانی به هفت هزار خانوار انجام شده وتا پایان سال گازرسانی به ۳۱ صنعت باقی مانده نیز انجام می‌شود.  

رحمانی یادآور شد: همچنین با پی‌گیریهای انجام شده سه مجوز اجرای گازرسانی به روستاهای بالای ۲۰ خانوار گرفته شده که براین اساس به۴۱ روستا باقی‌مانده استان گازرسانی انجام می‌شود.

وی یادآور شد: با توجه به شرایط خاص این روستاها ۲۸ روستا در شهرستان‌های دیلم، دشتی، تنگستان و دشتستان امسال و مابقی روستاها تا سال آینده گازرسانی می‌شوند.

رحمانی بیان کرد: کل بودجه پیش بینی شده سالجاری استان بوشهر هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال است که در صورت تخصیص به موقع پروژه‌های گازرسانی  عملیاتی می‌‎شوند.

مدیرعامل شرکت گاز استان بوشهر گفت: سال گذشته از محل فروش گاز در استان بوشهر ۴۲هزار میلیارد ریال و امسال تاکنون ۲۵هزار میلیارد ریال اعتبار به خزانه واریزشده است.

گازرسانی به جزیره خارگ

وی در خصوص گازرسانی به جزیره خارگ افزود: هرچند پتروشیمی خارگ با استفاده از گاز متانول تولید می‌کند اما این گاز قابلیت استفاده برای گاز خانگی و شهری را ندارد و این جزیره فاقد گازقابل استفاده خانگی است.

وی ادامه داد: سال گذشته پتروشیمی خارگ درخواستی برای طرح توسعه ارائه داد و گازرسانی دریایی از خط ششم سراسری را مطرح کرد و در زمان حاضر در مرحله برداشت اولیه است.

رحمانی گفت: البته قراردادهای اولیه با پتروشیمی خارگ منعقد شده اگر این طرح اجرایی شود ۳۲ کیلومتر خط ششم دریایی تاجزیره خارگ باید اجرا شود تا قابلیت گازرسانی به این جزیره فراهم شود.

توزیع نکردن سوخت مایع برای مناطقی که گازرسانی شده 

وی در مورد پایان تامین سوخت مایع در مناطقی که مجهز به علمک گاز هستند افزود: براساس مصوبه کارگروه قاچاق کالا و سوخت که بعنوان مصوبه بالادستی برای وزارت نفت تلقی می‌شود در مناطقی که گازرسانی انجام شده سوخت مایع توزیع نشود.

رحمانی اضافه کرد: از سال ۹۳ تاکنون با دریافت بودجه از محل صرفه جویی سوخت مایع گازرسانی به شهرها و روستاها انجام شده و توزیع سوخت مایع در این مناطق به معنی رعایت نکردن قانون است.

وی بیان کرد: سال گذشته با پی گیری‌های انجام شده از سوی استان به صورت استثنا تا ابتدای فروردین ۹۸ اجازه دادند سوخت مایع در مناطقی که دارای مشکل بودند توزیع شود ولی افراد امسال باید نسبت به انجام لوله کشی داخلی اقدام کنند.

وی در خصوص پرداخت تسهیلات برای انجام لوله کشی گاز اضافه کرد: تاکنون بانک ملت به ۱۵ هزار مشترک تسهیلات ۲۰ میلیون ریالی پرداخت کرده است و با توجه به پایان میزان سقف تسهیلات مقامات استانی و نمایندگان استان در زمینه پرداخت تسهیلات تلاش خود را داشته باشند.

وضعیت گازرسانی در استان بوشهر

مدیرعامل شرکت ملی گاز استان بوشهر گفت: در زمان حاضر از ۳۷ شهر استان ۳۶ شهر  از نعمت گاز بهره‌مند هستند.

وی یادآور شد: ۹۹ درصد خانوار شهری استان بوشهر معادل ۱۵۴ هزار مشترک شهری از نعمت گاز بهره‌مند هستند.

وی گفت: همچنین در بخش روستایی نیز در زمان حاضر به ۴۱۴ روستا گازرسانی انجام و ضریب نفوذ خانوارهای روستایی استان به ۹۶ درصد معادل ۴۰ هزار خانوار رسیده است.

 وی میزان شبکه گذاری در استان بوشهر را ۶هزار و ۴۸۰ کیلومتر، انجام ۴۰۰ کیلومتر خط تغذیه و انتقال انجام شده است.

رحمانی یادآور شد: ۱۳.۵ میلیارد مترمکعب گاز در سال به بخشهای مختلف مصرف در استان به فروش می‌رسد که ۹۸ درصد مصرف گاز این استان مربوط به بخش صنعت است.

وی اظهار کرد: از ابتدای سال ۸۷ تاکنون بالغ برهفت هزار میلیارد ریال بودجه در بحث گازرسانی به شهرها، روستاها و صنایع استان بوشهر هزینه شده است.

۶۰۴۷/۶۰۴۵

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.