مصرف‌کنندگان قربانی اصلی این نابسامانی در بازار خودرو هستند. در طرح‌های فروش اینترنتی خودروسازان به دلیل هجوم تقاضا با اهداف سفته‌بازانه، مصرف‌کنندگان واقعی کمتر موفق به خرید خودرو به قیمت‌های رسمی می‌شوند و ناچار به مراجعه به بازار آزاد هستند.

به گزارش جماران؛ در حالی که دلالان و واسطه‌های بازار خودرو، قیمت‌های نجومی و تخیلی برای خودروهای داخلی عنوان می‌کنند خبری از سازمان‌های نظارتی و برخورد با گران‌فروشان نیست.

از چند ماه پیش با آغاز نوسانات صعودی نرخ دلار، دلالان و سفته‌بازان به بازار برخی کالاها همچون سکه و خودرو هجوم آورده‌اند. نتیجه این وضعیت رشد غیرواقعی و باورنکردنی قیمت خودرو در بازار آزاد بوده است؛ به‌گونه‌ای که در روزهای اخیر قیمتهایی برای خودروهای پرتیراژ داخلی اعلام می‌شود که در نگاه اول می‌توان آنرا شوخی دلالان و واسطه‌ها با خریداران تلقی کرد.

اما مصرف‌کنندگان قربانی اصلی این نابسامانی در بازار خودرو هستند. در طرح‌های فروش اینترنتی خودروسازان به دلیل هجوم تقاضا با اهداف سفته‌بازانه، مصرف‌کنندگان واقعی کمتر موفق به خرید خودرو به قیمت‌های رسمی می‌شوند و ناچار به مراجعه به بازار آزاد هستند. در بازار آزاد نیز دلالان و واسطه‌ها شوری را از حد گذارنده و قیمت‌هایی برای خودرو اعلام می‌کنند که به دلیل پرت بودن، حتی اشاره به آنها نیز در این گزارش جایز نیست.

در این شرایط این پرسش مطرح است که مسوولان و سازمانهای نظارتی مربوطه کجا هستند؟ آیا بازار آزاد همان طور که نامیده می‌شود واقعا "آزاد" است و هیچ نظارت و کنترلی بر آن صورت نمی‌گیرد؟

آیا از نظر سازمانهای نظارتی، اینکه خودروهای عرضه شده از سوی خودروسازان توسط دلالان و واسطه‌ها و حتی مردم عادی با اهداف سفته‌بازانه خریداری شده و سر از بازار آزاد با قیمتهایی تا دو برابر قیمتهای رسمی در می‌آورند، تخلف نیست و اصولا چه سازمانی باید با چنین تخلفاتی برخورد کند؟!

این وضعیت در حالی است که به گفته فعالان بازار خودرو، مصرف‌کنندگان واقعی به هیچ وجه اقدام به خرید خودرو با قیمتهای فعلی از بازار آزاد نمی‌کنند. نکته قابل توجه در این بازار این است که برخی از شهروندان ناآگاه نیز با انگیزه سفته‌بازی و سرمایه‌گذاری اقدام به خرید خودرو با قیمتهای نجومی از بازار آزاد کرده و به این آشفتگی و سودجویی دلالان و واسطه‌ها میدان می‌دهند.

در این زمینه یک نمایشگاه‌دار اتومبیل می‌گوید: در این بازار مصرف‌کننده واقعی اقدام به خرید نمی‌کند، زیرا قیمت‌ها واقعی نیست.

علیرضا پورحسنی با بیان اینکه البته برخی از شهروندان با انگیزه سرمایه‌گذاری اقدام به خرید خودرو از بازار می‌کنند، خاطرنشان می‌کند: این خریداران احساسی عمل می‌کنند و اصطلاحا این کاره هم نیستند و همچون کسانی که اقدام به خرید سکه و ارز در بالاترین قیمتها می‌کردند، عمل می‌کنند؛ به‌گونه‌ای که هر قیمتی که دلالان برای خودرو اعلام کنند، این افراد برای حفظ ارزش پول خود و به نیت گران‌تر شدن و سود بردن، اقدام به خرید می‌کنند.

این فعال بازار خودرو ادامه می‌دهد: ۱۰ تا ۱۵ روزی است که بخشی از پولهای سرگردان به بازار خودرو هجوم آورده‌اند و صاحبان آنها با انگیزه سرمایه‌گذاری اقدام به خرید می‌کنند.

وی خاطرنشان می‌کند: پولهای سرگردان همچون سونامی در گردش است و به نوبت بازارهایی همچون ارز و سکه و خودرو را ویران می‌کند. این در حالی است که قشر متوسط و کارمند در چند ماه اخیر افزایش درآمدی نداشته‌اند که قدرت خریدشان تقویت شود و بتوانند خودروی دست دوم خود را با خودروی صفرکیلومتر جدید با قیمتهای بازار آزاد جایگزین کنند.

در این شرایط به نظر می‌رسد که نبض بازار آزاد خودرو به دست دلالان و واسطه‌ها افتاده است و ورود پولهای سرگردان و انگیزه‌های سفته‌بازانه نیز بر وخامت اوضاع افزوده است. در این میان مشخص نیست سازمان‌های نظارتی مربوطه چه اقداماتی برای مهار قیمتها در بازار خودرو انجام داده یا انجام خواهند داد. فعلا نبض این بازار در دست دلالان و سفته‌بازان است.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.