طلا به افزایش نرخ‌های بهره‌ آمریکا فوق‌العاده حساس است، زیرا افزایش نرخ‌های بهره هزینه‌ نگهداری طلا که بازدهی ندارد را افزایش می‌دهد و در مقابل از ارزش دلار پشتیبانی می‌کند.

به گزارش جماران؛ قیمت طلا در معاملات روز چهارشنبه بازار آسیا به دنبال ضعیف شدن ارزش دلار، به بالاترین رکورد یک هفته اخیر صعود کرد.

هر اونس طلا برای تحویل فوری در معاملات روز جاری بازار سنگاپور پس از اینکه به ۱۱۹۷.۶۶ دلار صعود کرد، تغییر چندانی نداشت و  در ۱۱۹۵.۶۸  دلار ایستاد.

در بازار آمریکا، هر اونس طلا برای تحویل در دسامبر ۰.۲ درصد افزایش یافت و به ۱۲۰۲ دلار رسید. بهای معاملات این بازار روز سه شنبه ۵.۴۰ دلار یا حدود ۰.۵ درصد افزایش یافت و در ۱۲۰۰ دلار بسته شد.

طلا پس از اینکه در آوریل به رکورد ۱۳۶۵.۲۳ دلار صعود کرد، تحت تاثیر رشد ارزش دلار و دورنمای افزایش نرخ‌های بهره آمریکا بیش از ۱۲ درصد ریزش قیمت داشته است.

ابراز ناخشنودی دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا نسبت به افزایش نرخ‌های بهره از سوی بانک مرکزی این کشور، دلار را با فشارهای کاهشی مواجه کرده است.

دانیل هاینس، تحلیلگر گروه بانکی ANZ در این باره گفت: اظهارات ترامپ به ارزش دلار ضربه زده است و این امر در آستانه سمپوزیوم جکسون هال یقینا یک مسئله قابل توجه محسوب می شود که سرمایه گذاران به دقت به آن توجه دارند.

طلا به افزایش نرخ‌های بهره‌ آمریکا فوق‌العاده حساس است، زیرا افزایش نرخ‌های بهره هزینه‌ نگهداری طلا که بازدهی ندارد را افزایش می‌دهد و در مقابل از ارزش دلار پشتیبانی می‌کند.

اما رشد ارزش دلار در آستانه مذاکرات تجاری هفته جاری میان مقامات چینی و آمریکایی در واشنگتن آهسته شده و پس از اظهارات انتقادآمیز ترامپ که نسبت به سیاست پولی بانک مرکزی ابراز نارضایتی کرد، ضعیفتر شد.

ضعیف شدن دلار که طلا با آن قیمت گذاری می شود، کمک کرده این فلز ارزشمند که به پایین مرز ۱۲۰۰ دلار سقوط کرده بود، از پایینترین قیمت یک سال و نیم اخیر بهبود پیدا کند.

شاخص دلار آمریکا در برابر سبدی از شش ارز بزرگ در معاملات روز چهارشنبه حدود ۰.۱ درصد کاهش یافت. این شاخص روز گذشته به ۹۵.۰۸ واحد افت کرده بود که پایینترین رکورد از ۹ اوت بود.

بر اساس گزارش رویترز، بانک مرکزی آمریکا از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون نرخ‌های بهره را دو دور افزایش داده و دو دور دیگر افزایش نرخ‌ها را هدف قرار گرفته که انتظار می‌رود یکی از آنها در سپتامبر باشد.

در بازار سایر فلزات ارزشمند، هر اونس نقره برای تحویل فوری ۰.۳ درصد افزایش یافت و به ۱۴.۷۹ دلار رسید. هر اونس پلاتین برای تحویل فوری ۰.۳ درصد رشد کرد و ۷۹۵.۷۰ دلار بود. هر اونس پالادیوم برای تحویل فوری با ۰.۶ درصد کاهش، ۹۱۱ دلار معامله شد.

افزایش قیمت نفت در پی افت ذخایر آمریکا

قیمت نفت در معاملات روز چهارشنبه تحت تاثیر کاهش ذخایر نفت آمریکا و ضعیف شدن ارزش دلار و نگرانی بازار نسبت به دورنمای عرضه به دلیل اقدامات خصمانه‌ای آمریکا علیه ایران افزایش یافت.

بهای معاملات آتی نفت برنت با ۲۰ سنت افزایش نسبت به روز سه‌شنبه، به ۷۲.۸۳ دلار در هر بشکه رسید. بهای معاملات آتی وست تگزاس اینترمدیت آمریکا ۲۸ سنت یا ۰.۴ درصد افزایش یافت و به ۶۶.۱۲ دلار در هر بشکه رسید.

آماری که روز سه شنبه از  سوی موسسه امریکن پترولیوم منتشر شد، نشان داد ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به ۱۷ اوت، به میزان ۵.۲ میلیون بشکه کاهش یافته و به ۴۰۵.۶ میلیون بشکه رسیده است که بالاتر از  ۱.۵ میلیون بشکه کاهشی بود که تحلیلگران پیش‌بینی کرده بودند. آمار رسمی از  سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا بعد از ظهر روز جاری منتشر می‌شود.

تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند سرمایه گذاران مطمئن هستند که ذخایر نفت آمریکا در هفته جاری کاهش پیدا خواهد کرد.

به گفته کیم کوانگ رائه، تحلیلگر کالا در شرکت سامسونگ فیوچرز، نشانه‌های کندی رشد تولید نفت آمریکا و ضعیف شدن ارزش دلار آمریکا نیز به بالا رفتن قیمت نفت کمک کرده است.

شاخص دلار آمریکا روز چهارشنبه در برابر سبدی از  شش ارز بزرگ به ۹۵.۲۱۱ واحد کاهش یافت در حالی که روز گذشته تحت تاثیر انتقاد دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا از سیاست پولی بانک مرکزی این کشور، ۰.۷ درصد از ارزش خود را از دست داده بود.

اداره اطلاعات انرژی آمریکا هفته گذشته دورنمای رشد تولید نفت آمریکا را از ۱۰.۷۹ به ۱۰.۶۸ میلیون بشکه در روز کاهش داد.

نگرانی‌ها نسبت به پیامد اقدامات خصمانه آمریکا علیه ایران بر روند عرضه به بازار جهانی ادامه‌ دارد و از قیمت‌های نفت پشتیبانی کرده است.

ایران که سومین صادرکننده بزرگ عضو اوپک است، هفته جاری اعلام کرد هیچ یک از اعضای دیگر اوپک نباید اجازه پیدا کنند سهم صادرات نفت ایران را بگیرند.

بر اساس گزارش رویترز، در این بین، یک هیات تجاری چینی برای مذاکره درباره اختلافات تجاری با آمریکا به واشنگتن سفر کرده است اما نشانه هایی از مصالحه میان دو کشور دیده نمی شود. دونالد ترامپ روز دوشنبه در مصاحبه با رویترز گفته بود: انتظار ندارد این مذاکرات پیشرفت چندانی داشته باشند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.