«اساساً حوزهها نه امروز، بلکه از زمان آغاز نهضت امام خمینی(ره) انقلابی بودهاند و انقلابی هستند. در مجموع، حادثه قم برای نظام ولایی ما حادثه خوبی نبود. این حادثه دشمنان را شاد و امیدوار و دوستان را مأیوس وسرخورده کرد.»
به گزارش جماران، آیتالله هاشم هاشمزاده هریسی، عضو مجلس خبرگان رهبری،طی یادداشتی در روزنامه ایران نوشت: «امام علی (ع) در آخرین پیام خود به بشریت که در قالب وصیت به امام حسن(ع) و امام حسین(ع) ارائه شد، ۱۴ اصل را به عنوان آخرین دغدغههای خود برای فرزندان و همه شیعیان توصیه کردند. توصیه به تقوا، نظم امر و اصلاح بین کسانی که با هم اختلاف دارند، از جمله اصول مطرح شده از سوی ایشان است.
آن چه در واقعه اخیر قم اتفاق افتاد، مخدوش کردن و زیر پا گذاشتن تقوا، نظم امر و توصیه حضرت امیر(ع) به اصلاح میان پیروان ایشان بود، زیرا یکی از لوازم تقوا، قضاوت منصفانه و توأم با احتیاط است. تقوا و قضاوت، شعاری، سیاسی یا جناحی نیست و باید محکم و متقن باشد اما عامل یا عاملان واقعه اخیر فیضیه نشان دادند که هم از تقوا به دور هستند و هم از قضاوت منصفانه و عادلانه. عاملان این واقعه تلخ با قضاوتهای بیپایه و اساس و حکم راندنهای بیجا، عملاً همه چیز را فدای منویات شخصی و جناحی خود کردند. در شرایط ویژهای که داریم اگر برخی رقبای جناحی بخواهند بر اساس هوا و هوس و رویکردهای سیاسی، چنین تجمعی برگزار کنند آیا نسبت به تبعات منفی آن فکر کردهاند؟
از مضرات دیگر چنین وقایعی، انحراف افکار مردم از حقیقت و ترویج نسخه بدلی آن است. پوشاندن حقایق، بیانصافی، بیتقوایی و نادیده گرفتن اخلاق آسیبهای جدی به نظام ما وارد میکند. از این رو قطعاً دشمنان بیشترین نفع را از چنین تجمعات و اقداماتی میبرند. در حقیقت اگر چه به فرموده رهبر معظم انقلاب آمریکا با ما وارد جنگ نخواهد شد اما با تجمع یاد شده توانست به بخشی از اهداف خود که همانا اختلافافکنی در داخل است، برسد.
عاملان این تجمع خود را دشمن آمریکا و به درستی آمریکا را نیز دشمن ملت ایران میدانند اما نکته مهم این است که اتفاقاً چنین وقایعی سبب شادی و خوشحالی دشمن میشود. عاملان اتفاق فیضیه قم بدانند که ترامپ با دیدن این اختلافها شاد خواهد شد و به این ترتیب، هر چند به او لعنت میفرستند اما ناخواسته به او لبیک گفته و میگویند که ما حامی تو در داخل هستیم. بنابراین، وقایعی از این دست نشان میدهد که برای مقابله با دشمنی آمریکا، تنها پدافند عامل کارساز نیست. ما در این مسیر به پدافند غیر عامل هم نیاز داریم. به این معنی که باید در پیاده کردن عدالت بکوشیم و بیش از هر زمان دیگری، انصاف، وحدت و منافع ملی را ترویج کنیم. اگر وحدت داشته باشیم و عدالت و انصاف را در جامعه ساری و جاری کنیم، آمریکا نمیتواند ما را از پای درآورد. نکته مهم دیگری که باید به آن توجه کرد، ضرورت حفظ حرکت مراجع عظام تقلید و حوزههای علمیه است. باید به خاطر داشته باشیم که انقلاب اسلامی از حوزهها آغاز شد و با هدایت مراجع عظام تقلید که امام خمینی(ره) در رأس آن بود، به سرانجام رسید. اکنون هرگونه تلاش برای تضعیف حوزه، در نهایت باعث سست شدن مراکز قدرت نظام است. اکنون همگان باید از مراجع و حوزهها در مقابل افراد تندرو حمایت کنند، زیرا تندروی بیشترین آسیب را به نظام ما زده و میزند. نباید تندروی را با انقلابیگری اشتباه گرفت. گفتن حرفهای تندروانهای مانند این که «حوزهها باید انقلابی باشند» معنایی جز این ندارد که حوزهها باید تندرو باشند. زیرا اساساً حوزهها نه امروز، بلکه از زمان آغاز نهضت امام خمینی(ره) انقلابی بودهاند و انقلابی هستند. در مجموع، حادثه قم برای نظام ولایی ما حادثه خوبی نبود. این حادثه دشمنان را شاد و امیدوار و دوستان را مأیوس وسرخورده کرد.»