پروانه مافی گفت: شرایط آقای افشانی را در صورت قانونی شدن این مصوبه بررسی خواهیم کرد.
به گزارش جماران؛ «پروانه مافی» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی روز چهارشنبه با رد اخبار منتشر شده به نقل از وی درباره مستثنی شدن «محمد علی افشانی» شهردار تهران از مصوبه منع بکارگیری بازنشستگان، گفت: شرایط آقای افشانی را در صورت قانونی شدن این مصوبه بررسی خواهیم کرد.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی در نشستی که به مناسبت روز خبرنگار در کانون زنان این تشکل سیاسی برگزار شده بود، گفت: اصلا در مورد افشانی حرفی نزدم. خبرنگاری در مورد بازنشسته بودن شهردار تهران سوالی کرد و گفتم که چون مصوبه مجلس درباره منع به کارگیری بازنشستگان به تایید شورای نگهبان نرسیده و به قانون تبدیل نشده است، نمی توانم در مورد آن اظهار نظری کنم.
وی ادامه داد: فقط عنوان مصوبه را گفتم که اگر قانون شد، از طریق کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها، شرایط آقای افشانی را بررسی خواهیم کرد.
مافی در ادامه به نقش رسانه و قانونگذاری در ایران پرداخت و افزود: قانون مطبوعات که نخستین بار در سال 1286 خورشیدی به تصویب رسید، تاکنون پنج بار تغییر یافته و به تصویب رسیده است و اجرای قانون فعلی مطبوعات که مصوب سال 1379 است، تا الان ادامه دارد.
وی افزود: قانون مطبوعات با حفظ مبانی آزادی مطبوعات برگرفته از اصول 24، 37 و 108 قانون اساسی، به تغییرات اساسی نیاز دارد؛ مخصوصا مواردی چون مواد چهارم و پنجم قانون مطبوعات که به انتشار خبر و اعمال فشار بر مطبوعات اشاره می کند.
مافی مهمترین بخش مغفول مانده از قانون مطبوعات را حق امنیت حرفه ای خبرنگاران دانست و افزود: خبرنگار برای انجام وظایف حرفه ای خود باید مصونیت حرفه ای داشته باشد تا با گذشت چهار دهه از پیروزی انقلاب اسلامی، با اصلاح قانون مطبوعات به سمتی برویم که رسانه ها بتوانند رسالت خود را به خوبی انجام دهند.
نماینده مردم تهران خاطر نشان کرد: برای استقرار فضای مطلوب رسانه ای باید مواردی چون استقلال اقتصادی، رشد کیفی، آموزش های مستمر و توسعه یافتن روزنامه نگاری، بازنگری در قانون مطبوعات و تجدید نظر در جذب و به کارگیری روزنامه نگاران را مورد توجه قرار داد تا مطبوعات به عنوان رکن چهارم دموکراسی و رسانه ها به جایگاه اصلی خود برسد.
مافی با اشاره به لایحه شفافیت، امتیازات و مصونیت برای مطبوعات، اظهار امیدواری کرد که این لایحه توسط وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و دولت در اسرع وقت تهیه و تدوین شود.
** بنای حذف از زمان احمدی نژاد گذاشته شد
در ادامه این نشست، حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران هم با بیان اینکه بنای حذف افراد از زمان احمدی نژاد گذاشته شد، گفت: ما باید به رشد فرهنگی و اجتماعی برسیم که یاد بگیریم پیش از گرایش ها، افراد برای ما مهم باشند و تغییرات بدنه دولت باید محدود به پست های سیاسی شود.
وی افزود: در جایی گفتم اگر شهردار تهران باشم، متناسب با وزن 25 درصدی اصولگراها در انتخابات گذشته شورای شهر تهران به آنها کرسی مدیریت شهری می دهم. قرار نیست اقلیت حذف شود بلکه باید در جای خودش قرار گیرد.
مرعشی اظهار کرد: برغم اینکه در دوره سوم شوراها محمد باقر قالیباف با رای دوستان ما (نجفی، ابتکار، مسجدجامعی و هادی ساعی) شهردار تهران شد، وی حتی یک مدیریت شهری را در اختیار ما قرار نداد. من از این موارد به عنوان عقب ماندگی یاد می کنم.
مرعشی اظهار کرد: خبرنگاری و رسانه نقش مهمی در آگاهی مردم دارند اهمیت نقش اصحاب رسانه را باید در عباراتی چون مردم، توسعه، آزادی و آگاهی جست و جو کرد. به طوری که سطح توسعه یافتگی، انعکاسی از دانایی ملت است.
مرعشی با بیان اینکه مردم بیش از اندازه به حکام متکی هستند، گفت: نادرشاه افشار زمانی در جنگ با افغان ها، آنها را تا هند دنبال کرد. پیرمردی را دید که خوب شمشیر می زد؛ از او پرسید: چرا آن زمانی که افغان ها به اصفهان حمله کردند این طور شمشیر نمی زدی؟ پیرمرد جواب داد، آن زمان من بودم، ولی نادر نبود! این مثال نشان می دهد مردم به حکام اتکایی بیش از اندازه دارند. دوره های اخیر نیز اتکای بیش از اندازه دولت به درآمد نفت، آن را بی نیاز از مردم و اتکای مردم را به دولت بیشتر کرده است.
مرعشی ادامه داد: احزاب در ایران قدرتمندتر از رسانه ها نیستند و در بسیاری از موارد رسانه ها خلأ احزاب را پر می کنند. جمله بدی میان سیاستمداران، بزرگان و منتخبان مردم مرسوم است که می گویند وابسته به هیچ گروه و جناحی نیستیم و این را جزو افتخارات خود می دانند. درست مثل این است که بگویند ما از زیر بوته عمل آمدیم! با این اوضاع احزاب نمی توانیم رسانه ها را تقویت کنیم و فعلا رسانه ها جای خالی احزاب را پر می کنند. به همین جهت برخی از وظایف احزاب به رسانه ها واگذار شد که پس از دوم خرداد، باعث وارد آمدن آسیب هایی به مطبوعات شد.
وی اظهار داشت: تا به امروز دشمنی خطرناکتر، موثرتر و خانمان سوزتر از جهل نمی شناسم و تنها راه مقابله با آن افزایش آگاهی و دانایی مردم است که در این باره رسانه نقشی بارز دارد.
مرعشی با تاکید براینکه مهمتر از دانایی و آگاهی، عشق به ایران است ، خاطره ای را از مرحوم «محمد ابراهیم باستانی پاریزی» تاریخدان و پژوهشگر ایرانی نقل کرد و گفت: پاریزی علت اینکه بچه های ایران به خارج می روند و بر نمی گردند را تقصیر معلمان می دانست که نتوانسته اند در مدارس و دانشگاه ها، عشق به ایران را در قلب آنها شعله ور سازند.
وی خاطرنشان کرد: باید عشق واقعی به سرزمین را دل خودمان زنده کنیم و با افزایش آگاهی، با جهل مبارزه کنیم تا مرحله مرحله به نقطه ای برسیم که چه نادر باشد یا نباشد، ایران و ایرانی سربلند بماند.
سخنگوی حزب کارگزاران در ادامه با بیان اینکه در ایران حدود 240 حزب و تشکل سیاسی داریم، گفت: کشور به این مقدار تشکل سیاسی نیازی ندارد؛ چون احزاب فراگیر و نیرومند کمی داریم. احزاب باید برمبنای نحله های فکری و برنامه که مورد نیاز کشور است شکل بگیرند و مخاطبان خود را پیدا کرده و در سیاست فعال و اثرگذار باشند.