اردکانیان اظهار داشت: برای تامین این میزان برق مورد نیاز باید در 2 بخش اقدام شود که یکی تولید از راه ساخت نیروگاه های جدید است و برنامه زمان بندی آن مشخص بوده و نیاز به تزریق به موقع منابع مورد نیاز است.

به گزارش جماران؛ وزیر نیرو گفت: سال آبی آینده با حدود 8 تا 9 هزار مگاوات کمبود برق مواجه خواهیم شد و باید برای تامین این میزان برق برنامه ریزی کنیم.

رضا اردکانیان روز چهارشنبه در دیدار با نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز افزود: سال آبی 98-97 بهره مندی از نیروگاه های برق آبی در سطح کشور حدود 4 تا 5 هزار مگاوات کمتر خواهد شد و حدود 3 تا 4 هزار مگاوات نیز به طور طبیعی افزایش و رشد مصرف وجود خواهد داشت.

وی اظهار داشت: برای تامین این میزان برق مورد نیاز باید در 2 بخش اقدام شود که یکی تولید از راه ساخت نیروگاه های جدید است و برنامه زمان بندی آن مشخص بوده و نیاز به تزریق به موقع منابع مورد نیاز است.

وزیر نیرو یادآوری کرد: راه دیگر تامین این میزان برق، مدیریت مصرف بوده که این موضوع به همان اندازه که ساخت نیروگاه مهم است، اهمیت داشته و حیاتی است.

اردکانیان ادامه داد: رفتن به سمت الگوهای صحیح مصرف و دور شدن از بد مصرفی هم در بخش آب و انرژی مهم و ضروری است.

وی با بیان اینکه استفاده از الگوهای صحیح مصرف برای آذربایجان شرقی به دلیل صنعتی بودن این استان از اهمیت ویژه ای برخوردار است، یادآوری کرد: هر نوع اختلال در تولید انرژی موجب بروز خسارت های اقتصادی و اجتماعی وسیعی به این منطقه می شود.

وزیر نیرو گفت: با توجه به اینکه واحدهای صنعتی زیادی در این استان وجود دارد و سرمایه گذاری های آینده نیز بر پایه بهره مندی از این زیرساخت مهم انجام خواهد شد بنابراین دوری از بدمصرفی در بخش انرژی ضروری است.

اردکانیان افزود: دولت آماده حمایت از صنعت انرژی است تا تابستان آینده در شرایط بهتری سپری شود.

وی با اشاره به اینکه امسال سال گرم، خشک و کم بارشی را سپری می کنیم، گفت: شاید در 50 سال اخیر چنین سالی را نداشتیم و برنامه ریزی برای سال آینده نیز با این فرض است که از نظر بارش شرایط ما شبیه امسال خواهد شد.

وزیر نیرو اظهار داشت: اساس کار وزارت نیرو در سال آبی 98-97 تعامل با مردم و مصرف کنندگان همانند سال آبی 97-96 است.

اردکانیان یادآوری کرد: بیش از یک دهه در وارد شدن عملی به عرصه مدیریت همزمان عرضه و تقاضا تاخیر داشتیم و باید بیشتر تقاضاهای جدید با مدیریت مصرف و تقاضا پاسخ داده شود.

وی گفت: ورود به این عرصه نیاز به کار جمعی داشته و دستگاه هایی که نگاه بخشی به موضوعات ندارند بهترین بستر برای کمک به مسایل آب، انرژی و محیط زیست هستند.

نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی و امام جمعه تبریز نیز در این دیدار، تکمیل طرح آبرسانی از ارس به تبریز با توجه به توسعه شهر و شهرک های اقماری را خواستار شد و گفت: با وجود استفاده از حداکثر ظرفیت تامین آب از منابع موجود از جمله چاه ها، تصفیه خانه و آبرسانی زرینه رود به تبریز در روزهای پرمصرف و گرم سال سطح آب در مخازن ذخیره اصلی شهر خیلی افت پیدا می کند.

حجت الاسلام آل هاشم با بیان این که این امر حاکی از منفی بودن موازنه تامین و مصرف آب است، افزود: تکمیل آبرسانی تبریز از خط دوم زرینه رود برای رفع این مشکل ضروری است.

وی با اشاره به ضرورت اجرای طرح های احیای دریاچه ارومیه، یادآوری کرد: احیا نشدن این دریاچه و وزش بادهای نمکی از این دریاچه به شهرهای شمالغرب کشور در آینده موجب می شود تا حدود 15 میلیون جمعیت این منطقه در معرض خطر قرار گیرند.

حجت الاسلام آل هاشم بر ضرورت توجه ویژه به تکمیل طرح های احیای این دریاچه از سوی وزارت نیرو و سازمان محیط زیست تاکید کرد.

وزیر نیرو در سفر یک روزه خود به تبریز علاوه بر افتتاح 103 پروژه حوزه برق، در مراسم معارفه مدیران عامل آب منطقه ای آذربایجان شرقی و برق منطقه ای آذربایجان حضور یافت و قرار است از تصفیه خانه فاضلاب تبریز نیز بازدید کند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.