وزیر ارتباطات در پاسخ به سؤالی درباره انتقاد از این وزارتخانه به دلیل پای کار نبودن در بستن فیلترشکنها گفت: مرجع نظارت بر عملکرد وزارت ارتباطات مرکز ملی فضای مجازی است، اما درباره فیلترشکنها با بحث خودتحریمی نیز مواجهیم و نمیتوان تنها با یک نگاه در این قضیه اقدام کرد .
مجمد جواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در پاسخ به این سؤال که در چندگانگی بازار پیامرسانهایی در کشور که از یکسو هاتگرام و تلگرام طلایی امکان دسترسی تلگرام را فراهم میکنند، از سوی دیگر پیامرسانهای داخلی در تلاش برای جذب مخاطب هستند و همچنین امکان دسترسی به تلگرام از طریق فیلترشکن فراهم است، انتقادهایی از پای کار نبودن وزارت ارتباطات در برخورد با فیلترشکنها مطرح میشود، گفت: در کشور ما دیدگاههای متفاوتی وجود دارد و فضای نقد و اظهارنظر نیز باز است که فضای خوبی است و همه اظهارنظر میکنند و به مسئله میپردازند. هر کس نظرش را میدهد و نظرات همه نیز محترم است.
وی گفت: در کشور برای ارزیابی عملکردها سیستم، سامانه و جایگاهی وجود دارد و آن جایگاه برای ما مرکز ملی فضای مجازی است. شورای عالی فضای مجازی مصوبهای در رابطه با پیامرسانها داشته است و مرجع نظارت بر انجام شدن یا نشدن یا پای کار بودن یا نبودن وزارت ارتباطات برعهده مرجعی است که مسئولیت نظارت دارد.
وی ادامه داد: اینکه هر کس به سلیقه خود بگوید کار انجام شده یا نشده بحث دیگری است. همین گروه بعد از اینکه پیامرسانهای داخلی بیانیه دادند و گفتند وزارت ارتباطات به تکالیفش عمل کرده خیلی راحت گفتند خیر! وزارت ارتباطات عمل نکرده است، در حالی که وقتی خود پیامرسانها میگویند عمل کرده شما چه مکانیزمی را مدنظر دارید که میگویید عمل نکرده است؟
جهرمی تأکید کرد: البته همواره معتقدیم که باید حمایت جدیتری از پیامرسانها صورت گیرد و از ظرفیتهای داخلی باید حمایت کنیم و پای کار هم حتما هستیم.
وی در پاسخ به سؤالی درباره اینکه درباره برخورد کافی و جدی نکردن با فیلترشکنها به وزارت ارتباطات انتقاد میشود و میگویند وزارت ارتباطات در تکلیف بستن فیلترشکنها به وظیفه خود عمل نمیکند و پای کار نیست، گفت: اینکه پای کار هستیم یا نیستیم، مکانیسم و تصمیمگیری آن جای دیگری است، درباره فیلترشکنها موضوع خودتحریمی نیز داریم، آقایان بیایند پای میز بنشینند و نیاز مردم را ببینند.
جهرمی ادامه داد: نیازسنجی کردیم و احتیارات مردم را درآوردیم که زمانی که بسیاری از سایتهای خارجی ما را فیلتر کردند و مردم به آنها دسترسی ندارند، از طریق همین مکانیسم به این سایتها دسترسی پیدا میکنند، با این شرایط چگونه یک عده صرفا میگویند باید با یک نگاه این اتفاق را دید؟ طبیعتا همه این مباحث در مرکز ملی فضای مجازی مورد بحث قرار گرفته است و طبیعتا خود را موظف میدانیم از پیامرسانهای داخلی حمایت کنیم و تاکنون نیز این کار را کردهایم و بیش از این نیز خواهیم کرد، اما مرجع واحد برای ارزیابی را مرکز ملی فضای مجازی بگذاریم، ما نیز این مرکز را قبول داریم، البته افراد مختلف بادیدگاههای مختلف در صحنه حضور دارند، حرفهای آنها را نیز میشنویم زیرا معتقدیم خالی از عیب نیستیم و ممکن است اشکالاتی در مسیرمان باشد که باید به آنها توجه کنیم.