گرچه زنده بودن سرنشینان این نفتکش براساس شدت حادثه، شواهد و بررسی محتویات جعبه سیاه ناممکن بوده اما به دلیل پیدا نشدن پیکرها، شایعاتی در این باره مطرح شده است.

به گزارش جماران؛ شرکت ملی نفتکش ایران اعلام کرد: متاسفانه هیچ شرکت بین المللی به دلیل تغییر شکل و مچاله شدن بدنه نفتکش سانچی بر اثر حرارت بسیار زیاد آتش و فشار آب در عمق 115 متری آبهای متلاطم منطقه، حاضر به پذیرش خطر اعزام غواصان و انجام عملیات نشد.

پیامدها و حاشیه های تصادف نفتکش ایرانی سانچی با کشتی فله بر چینی در شانزدهم دی ماه پارسال که به جان باختن 30 شهروند ایرانی و 2 بنگلادشی منجر شد همچنان ادامه دارد به طوری چندی پیش، فردی که خود را وکیل خانواده های جانباختگان سانچی معرفی می کند مدعی زنده بودن سرنشینان این کشتی شده است.

گرچه زنده بودن سرنشینان این نفتکش براساس شدت حادثه، شواهد و بررسی محتویات جعبه سیاه ناممکن بوده اما به دلیل پیدا نشدن پیکرها، شایعاتی در این باره مطرح شده است.

با وجود اینکه تاکنون تلاش زیادی برای خروج پیکر جانباختگان این حادثه انجام و حتی ربات های زیردریایی نیز به محل غرق شدن این نفتکش اعزام شد، اما به دلیل شدت حادثه و مچاله شدن بدنه نفتکش در عمق زیاد دریای متلاطم چین، امکان بررسی داخل نفتکش و خارج کردن بقایای پیکرها وجود نداشته است.

حتی به گفته مسوولان شرکت ملی نفتکش، شرکت های تراز اول بین المللی که تجربه کاوش در زیر دریا دارند را نیز به دلیل شرایط ناگوار بقایای نفتکش سانچی که دسترسی به داخل آن را ناممکن کرده، حاضر به اعزام غواص و تفحص در داخل نفتکش نشدند.

بر این اساس، شرکت ملی نفتکش ایران در مورد ادعای موهوم زنده بودن ملوانان کشتی سانچی اعلام کرد این ادعا تنها براساس این توجیه که هنوز تفحص پیکرها به نتیجه نرسیده، مطرح شده است.

شرکت ملی نفتکش ایران در خصوص گزارش یکی از شبکه‎های ماهواره‎ای فارسی زبان در مورد کشتی سانچی و اظهارات فردی که در این گزارش خود را وکیل خانواده جان باختگان سانچی معرفی کرده است، اعلام کرد که طبق اظهار جمعی از خانواده جان باختگان، این فرد هیچگونه وکالتی از سوی این خانواده ها ندارد.

همچنین درباره تفحص و نتایج اعزام ربات و غواص به موقعیت کشتی مغروق سانچی اعلام شد عملیات جست وجو با بکارگیری شرکت های معتبر بین المللی آغاز شد که تاکنون در 2 مرحله و با امضای قرارداد با یکی از شرکت‎های معتبر بین‎المللی به اعزام ربات به محل غرق شدن این کشتی منجر شد.

وی افزود: همچنین با دعوت از کارشناسان تراز اول بین‎المللی حوزه غواصی و عملیات زیرآب که سابقه خروج زیردریایی غرق شده روسی را دارند، همه زوایا و جوانب فیلم‎ها و تصاویر دریافتی از موقعیت کشتی سانچی برای غواصی و عملیات ورود به کشتی توسط این کارشناسان در مراحل مختلف بررسی شد.

وی اضافه کرد: متاسفانه هیچ شرکتی به دلیل ریسک بالای آن برای ورود غواصان، نپذیرفت.

شرکت ملی نفتکش درباره ارائه نکردن فایل صوتی جعبه سیاه سانچی به خانواده های جانباختگان نفتکش سانچی نیز گفت: محتویات جعبه سیاه سانچی در جریان رسیدگی کمیته بررسی سانحه، محرمانه تلقی و تا پایان بررسی قابل انتشار نبود؛ اما اکنون و با پاین کار کمیته، تحویل محتویات جعبه سیاه با درخواست خانواده‎ها و در صورتی که صدای عزیزان آنها در این جعبه موجود باشد، امکان‎پذیر است.

شرکت ملی نفتکش اعلام کرده که این وکیل خودخوانده بدون ارائه سندی، مدعی عمدی بودن حادثه و زنده بودن سرنشینان کشتی است و از طرفی مطالبی را در زمینه رسیدگی به امور خانواده های جان باختگان مطرح می‎کند که نادرست و تحریف شده است.

شرکت ملی نفتکش ایران با توجه به درخواست تعدادی از خانواده‎ها و برای کمک به آنها جهت دریافت گواهی فوت با مقام های مسئول مذاکره کرد که با اقدامات انجام شده، گواهی‎های مذکور براساس مقررات قانون ثبت احوال اخذ و در کمترین زمان ممکن محقق شد.

همچنین درباره برخی اظهارات مطرح شده در مورد مسدود بودن حساب بانکی جان باختگان سانچی و عدم امکان برداشت حقوق آنها نیز این موضوع به عدم ارائه گواهی انحصار وراثت از سوی برخی از خانواده ها باز می‎گردد که باید توسط خود این خانواده‎ها انجام و مدارک آن ارایه شود. 

شانزدهم دی ماه پارسال یک کشتی فله بر چینی حامل 64 هزار تن گندم در سواحل شانگهای به نفتکش ایرانی سانچی حامل بیش از 130 هزار تن میعانات گازی برخورد کرد.

در این حادثه، نفتکش سانچی با 30 تبعه ایرانی و دو بنگلادشی دچار حریق و انفجارهای گسترده شد که کار امدادرسانی در منطقه را با مشکل روبرو و در برخی مواقع ناممکن کرد.

اقدام های فوریتی و ضربتی برای خاموش کردن شعله ها و تعیین وضعیت خدمه نفتکش ایرانی به دلیل گستردگی دامنه انفجارها و همچنین دمای بسیار زیاد حاصل از آتش سوزی بی ثمر ماند، زیرا نزدیک شدن به کشتی و حضور بلندمدت در آن برای بررسی وضعیت میدانی ناممکن بود و در نهایت سانچی پس از هشت روز غرق شد.

بررسی های کارشناسی در این زمینه با هدف تعیین علت های واقعه همچنان در دست اقدام است. ایران با مالکیت بیش از 70 فروند نفتکش، صاحب بزرگ ترین ناوگان نفتکش دنیاست.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.