وزیر امور خارجه ایران اظهار داشت: صداهای اعتراضی که در برخی کشورهای عربی بلند شده، نشان دهنده این است که جهان اسلام در برابر این حرکت های آمریکا و رژیم صهیونیستی متحد است و چند کشور وابسته نمی توانند نماینده 1.5 میلیارد مسلمان جهان باشند.

به گزارش جماران؛ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت: برخی کشورهای عربی با رژیم صهیونیستی و آمریکا همصدا شده اند و از اهداف و دغدغه های جهان اسلام دور هستند.

دکتر ظریف که امروز جمعه برای شرکت در نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی برای بررسی آخرین تحولات در فلسطین، محکومیت جنایات صهیونیست ها در نوار غزه و انتقال سفارت آمریکا به قدس هنگام به استانبول وارد شده است، افزود: این وضعیت نشان دهنده میزان وابستگی آنها به آمریکاست.

وی بیان کرد: باعث تاسف است که برخی از کشورهای عربی به جای این که از حقوق مردم فلسطین حمایت کنند و با رژیم صهیونیستی و آمریکا برای این جنایت بارز وحشتناک مبارزه کنند، همین روزها و بلافاصله بعد از اقدام رژیم صهیونیستی در غزه، حزب الله را که تنها گروه عربی است که توانسته سرزمین های اسلامی را از اشغال رژیم صهیونیستی آزاد کند، در فهرست گروه های تروریستی قرار دادند.

وی اظهار کرد: جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین را که بعد از حمایت ها و اقدام خطرناک آمریکا در انتقال سفارت به قدس صورت گرفت، نیاز به هماهنگی جدی از سوی جهان اسلام و کل جامعه بین المللی دارد. 

ظریف اضافه کرد: خوشحالیم که دولت ترکیه به عنوان رییس دوره ای سازمان همکاری اسلامی، اجلاس سران را در استانبول در مدت زمان کمی از این رویداد برنامه ریزی کرد.

وی همچنین گفت: در اجلاس وزرای کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی هماهنگی لازم انجام می شود و در اجلاس سران هم کار بیشتری برای نشان دادن عزم سیاسی کشورهای اسلامی صورت خواهد گرفت.

وزیر امور خارجه ایران افزود: صداهای اعتراضی که در برخی کشورهای عربی بلند شده، نشان دهنده این است که جهان اسلام در برابر این حرکت های آمریکا و رژیم صهیونیستی متحد است و چند کشور وابسته نمی توانند نماینده 1.5 میلیارد مسلمان جهان باشند.

به گزارش جماران، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران صبح امروز برای شرکت در نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی به منظور حمایت از فلسطین و بررسی تحولات در سرزمین های اشغالی وارد شهر استانبول ترکیه شد.

نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی برای بررسی آخرین تحولات در فلسطین، محکومیت جنایات صهیونیست ها در نوار غزه و انتقال سفارت آمریکا به قدس امروز با حضور مقامات بیش از 40 کشور در استانبول برگزار می شود.

در این نشست 13 کشور در سطح رئیس جمهوری، 2 کشور در سطح معاون رئیس جمهوری، سه کشور در سطح معاون نخست وزیر، 12 کشور در سطح وزیر امور خارجه و همچنین دیپلمات هایی از 11 کشور شرکت می کنند.

سران کشورهای ایران، افغانستان، اردن، سودان، گینه، گینه بیسائو، قطر، کویت، موریتانی، بخش ترک نشین قبرس در این نشست حضور می یابند.

نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی برای بررسی تحولات اخیر در سرزمین های اشغالی فلسطین و اعتراض به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه و انتقال سفارت آمریکا به قدس از روز گذشته در شهر استانبول ترکیه آغاز شده است.

این نشست به دعوت رییس جمهوری، نخست وزیر و وزیر امور خارجه ترکیه و به میزبانی این کشور به مدت دو روز و در سه سطح کارشناسان ارشد، وزرای امور خارجه و سران کشورهای اسلامی برگزار می شود.

دیروز نشست کارشناسان ارشد این اجلاس در هتل هیلتون استانبول برگزار شد و نمایندگان کشورهای اسلامی پیش نویس بیانیه نشست را برای جلسه وزرای امور خارجه و سران که قرار است امروز ظهر و عصر برگزار شود، تدوین کردند.

نشست وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی در هتل هیلتون استانبول آغاز شده و عصر امروز نیز نشست سران سازمان همکاری اسلامی برای محکومیت جنایات اخیر صهیونیست ها در غزه و انتقال سفارت آمریکا به قدس در محل سالن کنگره مرکزی استانبول برگزار می شود.

ترکیه به عنوان رئیس دوره ای سازمان همکاری اسلامی سران و وزرای امور خارجه کشورهای اسلامی را به منظور بررسی وضعیت سرزمین های اشغالی فلسطین برای نشست فوق العاده این سازمان در استانبول دعوت کرده است.

در پی افتتاح سفارت آمریکا در قدس سبب بروز اعتراضات شدید در منطقه و درگیری در غزه شد و در پی شهادت 62 نفر و مجروح شدن بیش از سه هزار فلسطینی، ترکیه همراه با برخی کشورهای اسلامی اقداماتی را برای محکومیت این اقدام و اعلام همبستگی با مردم فلسطین آغاز کرد.

چهار روز پیش در اقدامی تحریک آمیز طی مراسمی با حضور بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی، جان سالیوان معاون وزیر خارجه، استیون منوچین وزیر خزانه داری و جرارد کوشنر مشاور رئیس جمهوری و چهار سناتور جمهوری خواه آمریکایی، سفارت آمریکا از تل آویو به قدس اشغالی انتقال یافت.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا در پیام تصویری به این مراسم که در سایه مخالفت جهانی برگزار شد، اعلام کرد که موقعیت کنونی قدس، مسجد الاقصی و اماکن مقدس حفظ خواهد شد.

همچنین چهار روز پیش همزمان با هفتادمین سالگرد روز نکبت، دهها هزار فلسطینی در تظاهرات 'میلیونی بازگشت' علیه انتقال سفارت آمریکا به قدس شرکت کردند که با یورش نظامیان رژیم صهیونیستی 62 نفر از آنها به شهادت رسیدند و بیش از سه هزار نفر از آنها نیز زخمی شدند.

پارسال نیز در پی اعلام تصمیم دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا برای انتقال سفارت این کشور به قدس، نشست فوق العاده سازمان همکاری اسلامی در استانبول برگزار شده و قدس شرقی به عنوان پایتخت فلسطین اعلام و از همه کشورها خواسته شد که قدس شرقی را به عنوان پایتخت دولت فلسطین به رسمیت بشناسند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.