وزیر خارجه کشورمان توضیح داد: درباره نحوه اقدام و چگونگی رسیدن به تضمین ها، کارها شروع شده است.
به گزارش جماران؛ این اظهارات پس از آن صورت می گیرد که دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا سه شنبه گذشته (18 اردیبهشت - 8 مه) خروج این کشور از توافق هسته ای ایران و 1+5 و بازگرداندن تحریم ها علیه تهران را اعلام کرد.
حسن روحانی رئیس جمهوری ایران نیز در واکنش به اقدام ترامپ، اعلام کرد که تهران به همکاری های خود با پنج کشور باقیمانده در توافق هسته ای ادامه خواهد داد و چنانچه از منافع برجام منتفع نشود، جمهوری اسلامی تصمیم مقتضی را خواهد گرفت.
وزیر امور خارجه کشورمان از روز شنبه دور تازه رایزنی های خود درباره توافق هسته ای که به دستور رئیس جمهوری اسلامی ایران صورت می گیرد را از چین آغاز کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی کشورمان روز گذشته وارد روسیه شد و پس از رایزنی با همتای روس خود، مسکو را به مقصد بروکسل برای دیدار با وزیران امورخارجه فرانسه، آلمان، انگلستان و فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا ترک کرد.
ظریف پس از این دیدار در جمع خبرنگاران گفت: در این دیدار، بر ضرورت اجرای کامل برجام توسط تمام طرف های باقیمانده، ارائه تضمین به ایران برای بهره مندی از منافع برجام و اینکه تضمین شود این بهره مندی ها نظر مشترک ایران و اتحادیه اروپا می باشد، تاکید شد.
ظریف توضیح داد:درباره نحوه اقدام و چگونگی رسیدن به تضمین ها، کارها شروع شده است.
وی تصریح کرد: برجام دارای منافع برای تمام طرف ها است و ما بایستی اطمینان حاصل کنیم که یک کشور با خروج غیرقانونی اش نمی تواند از این اقدام نفعی ببرد.
وزیرخارجه کشورمان بعد از ظهر امروز(به وقت محلی) قرار است در نشستی با حضور وزیران خارجه انگلیس، فرانسه، آلمان و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کند.
همزمان با سفر ظریف به بروکسل برای انجام مذاکراتی سونوشت ساز با مقام های اروپایی درخصوص برجام ، 'سرگئی ریابکوف' معاون وزیر امور خارجه روسیه تاکید کرد که ادامه حیات برجام به هنر و توانایی اروپایی ها برای محافظت از شرکت های تجاری خود در برابر تحریم های آمریکا علیه ایران بستگی دارد.
روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال نیز امروز به نقل از یک مقام ارشد اتحادیه اروپا، از ادامه همکاری های این اتحادیه با ایران در بخش انرژی به رغم احتمال اعمال دوباره تحریم های آمریکا خبر داد.
این دیدار در جهت دستور رئیس جمهوری اسلامی ایران، به منظور رایزنی و تبادل نظر با اروپا و دیگر طرف های توافق هسته ای و بررسی امکان تداوم برجام در صورت تضمین منافع ملت ایران انجام می شود.
در پی اعلام خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از برجام، وزارت خارجه رایزنی ها برای ادامه برجام بدون آمریکا را در دستور کار قرار داده است.
پیش از این رئیس جمهوری در تماس های تلفنی با آنگلا مرکل صدراعظم آلمان و امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه خواستار تضمین دقیق، صریح و مشخص منافع تهران در برجام شد و از اتحادیه اروپایی بویژه آلمان، فرانسه و انگلستان خواست در فرصت محدود، موضع قاطع خود را درباره چگونگی تامین و تضمین منافع ایران در برجام پس از خروج آمریکا از این توافق، اعلام کنند.