تنها راه خروج از بحرانهای اقتصادی، معیشتی حتی سیاسی و فرهنگی، شکلگیری گفتوگوی ملی است در غیر این صورت پیشرفتی نخواهیم کرد.
به گزارش جماران؛ عبدالله ناصری در پاسخ به این سوال که باتوجه به اعتراضاتی در دی ماه گذشته شکل گرفت ایجاد گفتوگوی ملی در این برهه از زمان چقدر ضرورت دارد، گفت: گفتوگو اگر منجر به نتیجهای نشود کاربردی ندارد، اتفاقات دی ماه و پیام مردم این بود که کشور از شرایط بحرانی بیرون بیاید.
وی ادامه داد: افرادی که در اعتراضات شرکت کردند تقاضاهای مختلفی همچون آزادی سیاسی، فرهنگی، اجتماعی، معیشتی و اقتصادی داشتند که باید به این موارد پاسخ داده شود.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: لازم است یک اراده کلان برای ایجاد تفاهم ملی شکل بگیرد و لازمه این کار این است افراد فارغ از گرایشهای سیاسی خودشان جبههای تشکیل دهند تا از این شرایط بحرانی خارج شویم.
وی با بیان اینکه تشکیل جبهه تفاهم ملی حتمی است و اگر در عرصه داخلی پذیرفته شود برای این کار باید فارغ از گرایشهای سیاسی قدم برداشت، عنوان کرد: باید شرایط در داخل کشور به گونهای مدیریت شود که جریانات سیاسی بدون در نظر گرفتن گرایشهای سیاسی ضمن حفظ هویت خود بتوانند دست به دست هم بدهند تا مشکلات موجود که نشانههایش روشن و گویا است، مرتفع شود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب افزود: معقدم بسیاری از معترضان حجاب، به حجاب اعتقاد دارند و صرفا میخواهند پیام سیاسی خود را برسانند.
ناصری با اشاره به اینکه گروههای رادیکال از ابتدای انقلاب هیچگاه نمیخواستند کشور روی مدار صلح و گفتوگو قرار بگیرد، گفت: تفاهم و گفتوگوی ملی بین جریانهای حاکمیتی، مجلس، نهادها و سایر گروههای سیاسی باید شکل بگیرد. مهمترین گفتوگوی که باید شکل بگیرد، گفت و شنود بین حاکمیت و جامعه مدنی است که یک شرایط بسیار جدیدی را برای کشور رقم میزند. با شکلگیری این گفتمان مردم امیدوار خواهند شد که بعد از گذشت ۴۰ سال کشور وارد فضای سیاسی تازهای شده است.
وی با بیان اینکه رفتارهایی مانند گلستان هفتم در تاریخ سیاسی کشور ناشی از نابخردی برخی از محفلها بوده است، گفت: انصافاً نیروی انتظامی در این قضیه به خوبی عمل کرد اما نابخردی برخی مسئولان از هیچ مسئلهای را درست کرد که تبدیل به یک معضل شد. برای اینکه از شرایط فعلی عبور کنیم باید حس اعتماد را در جامعه ایجاد کنیم، در حال حاضر فاصلهای بین مسئولان و مردم ایجاد شده است؛ مردم میخواهند دولتمردان گلایه آنها را بشنوند.
این فعال سیاسی اصلاحطلب ادامه داد: مردم ما به دولتمردان امروز رای دادهاند اما میخواهند که مطالباتشان پیگیری شود و این شیاری که بین آنان و مسئولین به وجود آمده پر شود که البته این ساز و کار سادهای دارد؛ ما میتوانیم بر اساس آنچه که در قانون اساسی آمده مشکلات را مرتفع کنیم.
وی خاطرنشان کرد: معتقدم ۲۹ اردیبهشت جامعه به حاکمیت و نظام برای چندمین بار اعتماد کرد و اگر این امر مورد توجه دستگاهها قرار نگیرد این سرمایه عظیم اجتماعی به سمت و سوی دیگری خواهد رفت که مدیریت آن سخت خواهد بود.
این فعال سیاسی اصلاحطلب با بیان اینکه باید کاری کنیم که جامعه و حاکمیت به گفتمانهای مدنی اعتماد پیدا کنند، گفت: هنگام انتخابات سرمایه عظیمی به میدان آمدند که خود معنا و مفهومی داشت اما اگر نتوانیم به مطالبات این قشر پاسخ دهیم قطعاً با مشکل روبهرو خواهیم شد.
وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اینکه قوای سهگانه باید در سال ۹۷ چه اولویتهایی را مدنظر قرار دهند، عنوان کرد: قوه قضاییه، مجریه و مقننه در سال ۹۷ با توجه به شرایطی که در کشور وجود دارد و همچنین شرایط منطقهای باید زمینههای گفتوگو و تفاهم ملی را فراهم کنند.
ناصری تأکید کرد: تا گفتوگوی ملی صورت نگیرد ما هیچگاه در حوزههای اقتصادی و سیاسی شاهد پیشرفتی نخواهیم بود برای اینکه اتفاق خاصی صورت گیرد و جامعه از شرایط سخت اقتصادی که وجود دارد رهایی یابد ما باید جبهه تفاهم ملی را تشکیل دهیم.