عضو جامعه روحانیت مبارز یادآور شد: هر چهره تازهای، مشتری های جدیدی دارد، اما باید اصل حضور مردم در نمازجمعه را تقویت کرد. قرآن، سوره جمعه و فراخوان عمومی دارد، باید مردم را باورمند به نمازجمعه کرد. البته نماز جمعه برای خودش شرایطی دارد و اختصاص به خطیب ندارد.
به گزارش جماران؛ عضو جامعه روحانیت مبارز تهران درباره اولین خطبه نمازجمعه حجت الاسلام ابوترابیفرد گفت: هر چهره تازهای مشتریهای جدیدی هم دارد، اما باید اصل حضور مردم را هم در نمازجمعه تقویت کرد. وقتی مردم گناه، فساد، تبعیض و تفاوتهای غیرصحیح را ببینند، به همه چیز بدبین میشوند، نمازجمعه یکی از آنهاست.
حجت الاسلام سیدرضا اکرمی در پاسخ به سوالی که به نخستین خطبههای ابوترابیفرد اشاره داشت، گفت: شما را به خدا سراغ مسائل اساسی مردم اعم از بیکاری، گرانی، اعتیاد و طلاق بروید. تهران 10 میلیون جمعیت دارد اما فقط 20 هزار نفرشان در نمازجمعه شرکت می کنند، آیا این مسئله اصلی ما می شود؟
وی در واکنش به تحلیل برخی نسبت به عوض شدن فضای نماز جمعه با حضور ابوترابیفرد برای اقامه نماز اظهار کرد: چه کسی چنین حرفی زده است؟ آقای موحدی کرمانی قدری کسالت دارد، آقای جنتی هم که دیگر نماز جمعه نمی خواند. بنا هم بر این است که خطبای نماز جمعه متنوع باشند. آقایان امامی کاشانی، خاتمی و صدیقی هستند، آقای ابوترابی فرد هم به ترکیب ائمه جمعه موقت تهران اضافه شد.
عضو جامعه روحانیت مبارز یادآور شد: در طول 39 سال گذشته ترکیب ائمه جمعه تغییراتی داشته است. مرحوم آیتالله مهدویکنی، آقای یزدی و موسوی اردبیلی خطیب نمازجمعه بودند. وقتی تهران 10 میلیون نفر جمعیت دارد، چرا فقط 20 هزار نفر در نمازجمعه شرکت میکنند؟ پس باید فکر اساسی به حال جامعه کرد.
وی درباره میزان تأثیر خطیب جدید نمازجمعه بر جذب نمازگزاران اظهار کرد: هر چهره تازهای، مشتری های جدیدی دارد، اما باید اصل حضور مردم در نمازجمعه را تقویت کرد. قرآن، سوره جمعه و فراخوان عمومی دارد، باید مردم را باورمند به نمازجمعه کرد. البته نماز جمعه برای خودش شرایطی دارد و اختصاص به خطیب ندارد.
اکرمی تأکید کرد: آن افرادی که نمازجمعه را می چرخانند باید جاذبه داشته باشند. بحث های قبل از خطبه امام جمعه باید جاذبه داشته باشد. مسائل نمازجمعه به مسائل اجتماع ارتباط دارد، وقتی مردم گناه، فساد، تبعیض و تفاوت های غیرصحیح را ببینند، به همه چیز بدبین می شوند، نمازجمعه یکی از آنهاست. باید دست به دست هم دهیم، اینقدر پای همدیگر را نگیریم، دست هم دیگر را بگیریم.