معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی گفت: هم اکنون برای بازسازی اماکن مسکونی به حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات و ۵۰۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض نیاز داریم.

 

به گفته معاون بنیاد مسکن انقلاب اسلامی، با توجه به افزایش آمار خسارتهای زلزله استان کرمانشاه نسبت به برآورد اولیه، هم اکنون برای بازسازی کرمانشاه به ۲۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات و ۵۰۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض احتیاج داریم.

به گزارش جماران، بعدازظهر امروز نشست خبری در بنیاد مسکن انقلاب اسلامی با حضور علیرضا تابش، رییس بنیاد و عزیزالله مهدیان، معاون او برگزار شد. در این نشست تابش، رقم خسارت در زلزله کرمانشاه نسبت به روزهای اولیه را افزایشی عنوان و تصریح کرد: برآورد اولیه این بود که ۷۰۰ میلیارد تومان وام و ۲۸۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض بود ولی هم اکنون این رقم تا حدود دو برابر افزایش یافته است.

مهدیان نیز در این باره گفت: هم اکنون برای بازسازی اماکن مسکونی به حدود ۲۷۰۰ میلیارد تومان تسهیلات و ۵۰۰ میلیارد تومان کمک بلاعوض نیاز داریم.

معاون بازسازی و مسکن روستایی بنیاد مسکن همچنین اظهار کرد: با توجه به اتمام کارشناسی واحدها در کرمانشاه حدود ۱۰۰ هزار واحد خسارت دیده داریم که از این تعداد ۴۰ هزار و ۵۴۵ واحد تخریبی و ۵۹ هزار و ۱۱۵ واحد تعمیری هستند. بعضی واحدهای تعمیری گروههایی هستند که خسارت عمده دیده اند و با تعمیرات معمولی بازسازی نمی شوند. پیش بینی این است که حدود ۲۰۰۰ واحد مقاوم سازی داریم که تسهیلاتش در حد تسهیلات احداثی پرداخت می شود و مشاور علاوه بر طراحی، نظارت را هم انجام می دهد.

وی بیشترین میزان خسارت را در شهر سرپل ذهاب با بیش از ۵۵۰۰ واحد عنوان کرد.

همچنین تابش درباره میزان کانکس‌ها و اینکه گلایه هایی از سوی نمایندگان کرمانشاه مبنی بر اینکه تعداد کانکسها کافی نیست، گفت: مساله کانکس همواره مورد بحث رسانه ها است. بر اساس آمار، خانه های تخریب شده معلوم است و ما به ساکنین خانه هایی که خراب شده اند کانکس می دهیم. برآوردی که در روستاها داشتیم به همان تعداد توسط سپاه کانکس ساخته و نصب شد. در شهر هم به وسیله ارتش قراردادی بستیم که تمام کانکسها ساخته و نصب شد. تعدادی هم خودمان ساختیم مجموعا حدود ۱۲ هزار کانکس نصب شده است. این تعداد منهای تعدادی است که خیرین نصب کردند که احتمالا ۲ تا ۳ هزار واحد است.

وی افزود: اگر افرادی هم از قلم افتاده باشند ما کانکس آماده در منطقه سرپل ذهاب داریم که همین الان می توانیم تحویل دهیم. پس هیچ جای نگرانی درباره ساخت و نصب کانکس نداریم.

تابش نیز درباره افزایش هزینه ها ناشی از بالا رفتن قیمت فولاد گفت: ما ۳۵ هزار تن فولاد از قبل خرید کردیم که شامل افزایش نرخ نمی شود.

رییس بنیاد مسکن درباره تسهیلات هم اظهار کرد: حدود ۳۰ هزار واحد به بانک برای تسهیلات معرفی شده و ۱۶ هزار واحد نیز انعقاد قرارداد صورت گرفته که ۵۲۰۰ واحد احداثی روستایی و ۱۰ هزار واحد هم تعمیراتی است.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر چگونگی بازسازی مسکن مهر گفت: طراحی مسکن مهر به عهده وزارت راه و شهرسازی است. ما تامین کننده منابع برای بازسازی آن هستیم. لذا از کم و کیف مطالعات آنها باخبر نیستیم.

تامین ۱۵ هزار و ۵۰۰ کانکس در کرمانشاه

مهدیان نیز درباره میزان تامین کانکس تاکید کرد: حدود ۱۵ هزار و ۵۰۰ به منطقه اعم از تعدادی که ما ساختیم و خیرین آوردند. تعدادی هم به جای کانکس وجه نقد برای اجاره بها گرفتند. در شهر ۵ میلیون تومان و در روستا ۳ میلیون تومان است.

وی ادامه داد: در بحث بازسازی در شهر  باید از نظامات موجود استفاده کنیم یعنی از نظام مهندسی استفاده شود که هزینه آن را بنیاد مسکن پرداخت می کند ولی طرح باید کنترل مضاعف شود که تقریبا سه بار یک نقشه کنترل می شود و بعد مهندسین نظام مهندسی انتخاب می شوند و نظارت می کنند. مقداری در شهر این مراحل زمان برده است. متاسفانه مقداری هم  با عدم همکاری توسط سازمانهای ذیربط مواجه بودیم.

تا پایان نیمه اول سال آینده کل روستاها سقف می‌زنند

مهدیان یادآور شد: در شهر بیش از ۲۵۴۰ واحد آواربرداری شده و منتظر نقشه و پروانه هستند که به بانک معرفی شوند. در روستاها کار شروع شده است. ابتدای کار به دلیل شیوه ای که ما داریم که مردم خودشان در بازسازی دخیل هستند مقداری کند شروع شد ولی به مرور سرعت لازم را پیدا می کند. امیدواریم در روستاها تا پایان شش ماه اول سال آینده کل روستاها سقف بزنند. در شهر مقداری بازسازی زمان بر است و شاید به سال ۱۳۹۸ هم برسد چون شهر پیچیدگی های خاص خود را دارد.

به گفته مهدیان، حدود ۱۲ هزار واحد آواربرداری شده ولی این مشکل اصلی ما نیست. چون مصالح مازاد باید استفاده شود. مشکلی برای آواربرداری نداریم و امکانات ما در منطقه تا پایان آواربرداری می ماند.

این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.