در پی برگزرای آزمون ورودی حوزه های علمیه و اعلام جذب بیش از هجده هزار نفر از میان حدود 21 هزار شرکت کننده، با حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد غروی در این باره گفت و گویی داشته ایم.
جماران: به گزارش شفقنا عضو شورای عالی حوزه های علمیه معتقد است: در عین اینکه افراد با خصوصیات و سطح آموزشی مختلف در آزمون عمومی حوزه شرکت می کنند اما اینگونه نیست که همه آنها برای ورود به حوزه پذیرش شوند بلکه طوری برنامه ریزی شده که افراد مستعد در رده های مختلف بتوانند حضور پیدا کنند.
در پی برگزرای آزمون ورودی حوزه های علمیه و اعلام جذب بیش از هجده هزار نفر از میان حدود 21 هزار شرکت کننده، با حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد غروی در این باره گفت و گویی داشته ایم.
حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد غروی در گفت و گو با شفقنا(پایگاه بین المللی همکاری های خبری شیعه) با اشاره به اهداف آزمون ورودی حوزه های علمیه کشور اظهار داشت: برای ورود به حوزه های علمیه ابتدای هرسال آزمون عمومی برای شناخت ظرفیت علمی و معرفتی داوطلبان برگزار می شود و افراد کمتر مستعد و دارای معلومات پائین پذیرش نشوند حتی اگر قائل باشیم تمامی داوطلبان خوب هستند اما خوبتر بین آنها هم وجود دارد، با توجه به امکانات محدود حوزه طبعا خوبترها پذیرش خواهند شد.
او با بیان اینکه در حوزه علمیه افراد در مقاطع مختلف از سیکل تا دکترا پذیرش می شوند، گفت: اینگونه نیست که افراد با معلومات مختلف در یک کلاس درس بخوانند بلکه دوره ها و برنامه های آموزشی برای افراد مختلف و با خصوصیات مختلف برنامه ریزی و اجرا می شود به گونه ای که برای افراد دارای مدرک سوم راهنمایی مدرسه جداگانه داریم.
عضو شورای عالی حوزه های علمیه تاکید کرد: طبیعتا کف کسانی که جهت ورود به حوزه انتخاب می شوند، کسانی هستند که از آزمون دوره عمومی سربلند بیرون آمده و بلکه به این هم بسنده نمی شود و باید در مصاحبه هم شرکت کنند و اگر تشخیص داده شود که وجودشان در حوزه رجحان ندارد با توجه به امکانات حوزه پذیرش نمی شوند.
او با اشاره به تفاوت تحصیلات دانشگاهی و حوزوی و حتی سقف فراگیری علوم در دانشگاه گفت: بسیاری از افراد برای به دست آوردن پول و جایگاه دنبال دانشگاه و تحصیلات عالیه می روند اما در حوزه اینگونه نیست و حتی گذراندن دوره عمومی برای افراد معمولی 10 سال طول می کشد و بنابراین دوره های حوزه طولانی است اما در دانشگاه فرد بعد از گذراندن چهارسال مدرک می گیرد بنابراین کسانی وارد حوزه می شوند که انگیزه کافی برای فراگیری معارف دینی داشته باشند و لذا این در حد وسیع و گسترده نیست.
غروی در پایان یادآور شد: نیمه اول سال زمان تثبیت و متمرکز شدن داوطلبان و علاقمندان به کسب دروس دینی است و اواخر سال اول به آنها کد داده می شود اما مجموعا طوری برنامه ریزی شده که افراد مستعد در رده های مختلف بتوانند حضور پیدا کنند.