رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: همانطور که در عراق، به برقرار شدن دولت ملی و آرامش کمک کردیم و در لبنان هم به دنبال برقراری آرامش هستیم و در یمن هم این آمادگی را داریم که برقراری آرامش را پیگیری کنیم. البته برخی کشورهای منطقه که مورد حمایت آمریکا هستند، در تلاشند تا امنیت و آرامش منطقه را بر هم بزنند.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار با اشتفان شولتز سفیر اتریش پیرامون روابط دو کشور و مواضع جمهوری اسلامی در مسائل منطقه و بینالملل گفتوگو کرد.
به گزارش جماران، آیتالله سید محمود هاشمی شاهرود در دیدار سفیر اتریش، با اشاره به سابقه طولانی روابط دو کشور گفت: امیدواریم روابط خوب و دارای سابقه تاریخی دو کشور، در دوران مأموریت شما در تهران، در ابعاد مختلف به ویژه در امور علمی، فکری و مسائل مربوط به حقوق انسانها و ملتها توسعه پیدا کند.
وی مواضع اتریش را در مسائل بینالمللی عاقلانه و متین توصیف کرد و گفت: انتظار داریم دو کشور از روابط خود در حل مسائل جهان امروز و مشکلات منطقه از قبیل حرکات گروههای تروریستی استفاده کنند؛ چرا که امروزه ترور و تروریسم جهان را دچار مشکلات فراوانی کرده است.
وی روابط اتریش با کشورهای اسلامی و حضور انبوه مسلمانان در این کشور اروپایی را ظرفیتی مناسب برای گسترش روابط ارزیابی کرد و گفت: میتوانیم از این فرصت برای معرفی اسلام ناب به جای قرائت نادرست و انحرافی استفاده و با این کار از ضرباتی که به حقیقت اسلام و آموزههای آن وارد میشود، جلوگیری کنیم.
هاشمی شاهرودی همچنین به موضوع نفوذ جمهوری اسلامی ایران در کشورهای منطقه و در میان مسلمانان جهان اشاره و تصریح کرد: استکبار جهانی و برخی کشورهای منطقه در تلاشند با ارائه چهرهای مخدوش و انحرافی از اسلام ناب، زمینههای اسلامهراسی را در اروپا و دیگر کشورها ایجاد کنند، اما این حقیقت برای مردم و مسئولان اروپایی روشن است که در روش جمهوری اسلامی ایران، تعقل و رعایت حقوق و اخلاق جایگاه ویژهای دارد و اسلام ناب، اسلام تعقلی است، نه اسلام داعش و تروریستهای تکفیری.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه افزود: امروز به تجربه ثابت شده است که هر جا جمهوری اسلامی ایران ورود پیدا کرده، حفظ حقوق انسانها و اقلیتها برای ما در اولویت قرار داشته است. در همین حال دشمنان ما در منطقه سیاستهای ایرانهراسی را دنبال میکنند و حتی اتهام تروریسم بودن را به افراد و گروههایی میزنند که مانند مبارزان فلسطینی و حزبالله لبنان به دنبال حقوق حقه خود هستند. حزب الله لبنان به دنبال برقراری امنیت و آرامش در درون لبنان است اما تبلیغات مغرضانهای از سوی برخی کشورها، علیه این گروه و جمهوری اسلامی صورت گرفته که حقیقت ندارد و امیدواریم تبلیغات مزورانه دشمن نتواند در ارتباط ایران، کشورهای دیگر، تأثیر گذارد.
هاشمی شاهرودی با تأکید بر این نکته که جمهوری اسلامی ایران همواره از ملت ها و حکومتهای رسمی و ملی کشورها حمایت کرده است گفت: آمادگی داریم تا به هر کشوری که برای حل مشکلات خود از ما استمداد کند، کمک کنیم؛ همانطور که در عراق، به برقرار شدن دولت ملی و آرامش کمک کردیم و در لبنان هم به دنبال برقراری آرامش هستیم و در یمن هم این آمادگی را داریم که برقراری آرامش را پیگیری کنیم. البته برخی کشورهای منطقه که مورد حمایت آمریکا هستند، در تلاشند تا امنیت و آرامش منطقه را بر هم بزنند.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در ادامه با اشاره به اقدامات غیرمتعهدانه آمریکا در برجام، تاکید کرد: در توافق برجام، جمهوری اسلامی ایران نشان داد که به تعهدات خود پایبند است اما در طرف مقابل در برخی موارد از جمله مسائل پولی و بانکی، خلاف تعهدات عمل شد. سیره جمهوری اسلامی، اقدام مبتنی بر اخلاق و تعهدات است؛ چنان که با وجود نقض عهدهای متعدد از سوی طرف مقابل به برجام متعهد هستیم.
هاشمی شاهرودی روابط فرهنگی، حقوقی، دانشگاهی و علمی را زمینهای مناسب برای گسترش ارتباطات دو کشور خواند و گفت: اتریش میتواند در زمینههای مختلف از قبیل سرمایهگذاری و مبادلات بانکی با ایران همکاری فعالانه داشته باشد. در سایه این همکاریها و همکاریهای علمی و فرهنگی، می توان در مقابل افکار تروریستی و تخریبی که در جهان مشکلات فراوانی را ایجاد کرده است، روابطی پایدار را شکل داد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام به اقدام اخیر رئیس جمهور آمریکا در خصوص انتقال سفارت این کشور به قدس شریف اشاره کرد و گفت: امروز شاهدیم که همه کشورها علیه حرکت غیرمعقول و جاهلانه رئیس جمهور آمریکا، اعلام مخالفت و اعتراض کردهاند و بر همگان اثبات شده است که آمریکا با این حرکتهای نابخردانه و ظالمانه قصد دنبالهروی از صهیونیستها را دارد. بحمدلله همه کشورهای جهان هر یک به نوعی این اقدام را محکوم کردهاند و انتظار این است که از آمریکا هراس نداشته باشند و در عمل به برجام و تعهدات جامعه جهانی به ایران، از آمریکا تبعیت نکنند تا روابط کشورها و ملتها، در سایه منافع مشترک گسترش یابد.
سفیر اتریش نیز در این ملاقات با تشکر از فرصت دیدار، به روابط پانصد ساله دو ملت اشاره کرد و گفت: اتریش در طول تاریخ به عنوان کشوری همراه در کنار ملت ایران قرار داشته و امیدواریم بیش از گذشته در عرصههای گوناگون همکاری داشته باشیم. در این مسیر، شرکتهای اتریشی آمادهاند تا حضور فعالتری در صنعت و تجارت ایران پیدا کنند.