وب سایت نشریه "فارن پالیسی" متعلق به شورای روابط خارجی آمریکا در مطلبی از قرار دادن احتمالی سپاه پاسداران در لیست گروه های تروریستی از سوی ترامپ انتقاد کرده و نسبت به پیامدهای این اقدام هشدار داده است.

 

به گزارش جماران نکات برجسته این مطلب به شرح زیر است:

- این تصمیم می تواند مخرب ترین اشتباه سیاست خارجی آمریکا پس از حمله به عراق (در مارس 2003) باشد

این اقدام روابط آمریکا و ایران را در منطقه پر آشوب خاورمیانه بسیار پیچیده تر از گذشته خواهد کرد

- قرار دادن سپاه در لیست گروه های تروریستی می تواند تأثیرات فوری و بالقوه فاجعه آمیز در سراسر خاورمیانه ایجاد کند.
 

- به هر جهت سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک نیروی نظامی رسمی متعلق به یک کشور عضو سازمان ملل است.

- با وجود انتقادهایی به عملکرد بسیج در ایران، سپاه به ویژه در سال های گذشته به واسطه نقش آفرینی در تامین امنیت ملی ایران در ورای مرزهای این کشور به ویژه با توجه به بحران های کنونی خاورمیانه، مورد حمایت بخش اعظمی از افکار عمومی ایرانیان است.

- سپاه در سال های گذشته عملکرد موفقی در مبارزه با گروه تروریستی داعش در عراق داشته و مانع تصرف بغداد از سوی خلافت خودخوانده داعش شده است.

- این درست است که سپاه، آمریکا و اسراییل را دشمن خود می داند و به گروه های ضد آمریکایی و ضد اسراییلی کمک می کند، اما در سال های گذشته به ویژه پس از روی کار آمدن ترامپ بخش بزرگی از افکار عمومی ایرانیان با توجه به مواضع ضد ایرانی ترامپ و نتانیاهو معتقدند آمریکا و اسراییل علیه کشور آنها فعالیت می کنند.

- قاسم سلیمانی فرمانده نیروی قدس سپاه در چشم بخش بزرگی از افکار عمومی ایرانی در حکم یک قهرمان ملی است، حتی بسیاری از مخالفان نظام اسلامی در ایران چنین برداشتی از عملکرد این فرمانده نظامی سپاه دارند. صفحه اینستاگرام این فرمانده نظامی هزاران دنبال کننده دارد و بسیاری از روزنامه های ایران تصاویر او را در صفحه یک خود منتشر می کنند و از این جهت پیدا کردن ایرانیانی که درباره این فرمانده نظامی نظر منفی دارند، بسیار سخت است.

- نطق اخیر ترامپ در سازمان ملل که در آن نسبت به مردم ایران ابراز حمایت کرد و حملات تندی را متوجه حکومت ایران کرد، با توجه به سیاست های او به ویژه در زمینه ممنوع کردن ورود ایرانیان به آمریکا، مورد اعتنا و قبول بیشتر مردم ایران قرار نگرفت.

- قرار دادن نام سپاه در لیست تروریستی پیامدهای گسترده ای دارد و تنها محدود به گروهی معدود از فرماندهان ارشد این سازمان نظامی نخواهد بود. تنها برای نمونه صدها هزار جوان ایرانی خدمت 2 ساله سربازی شان را در سپاه گذرانده اند و از این حیث از نظر دولت آمریکا این افراد در یک سازمان تروریستی خدمت کرده اند.

- با توجه به فعالیت های اقتصادی گسترده سپاه – که پس از جنگ 8 ساله با عراق آغاز شد – تفکیک فعالیت های مرتبط با سپاه یا غیر مرتبط با این نهاد در اقتصاد ایران بسیار دشوار خواهد بود.

- با قرار دادن سپاه در لیست گروه های تروریستی ، ترامپ به مسیری می رود که بیش از پیش آمریکا را با جامعه ایرانی بیگانه کرده و به طور بالقوه دورنما و صحنه یک جنگ منطقه ای ویرانگر را ترسیم می کند. 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 763132
  • منبع: عصرایران
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.