مشاور رییس جمهوری تصریح کرد: امروز بشر و برخی ادیان از عدم پذیرش پیروان دیگر ادیان توسط سایر ادیان رنج میبرند، یعنی اینکه دین به دین رحم نمیکند.
به گزارش جماران؛ مشاور رییس جمهوری در امور ادیان و اقلیتهای دینی و مذهبی عدم پذیرش پیروان ادیان توسط برخی دیگران ادیان را از جمله مشکلات مهم بشر عنوان کرد و گفت: از زمانی که انحصارطلبی جای عقلانیت را گرفت، فجایع امروزی را شاهد هستیم.
علی یونسی روز دوشنبه (۲۷ شهریورماه) در هفتمین دور گفتوگوی دینی مرکز گفتوگوی ادیان و تمدنها با اتریش تحت عنوان «انسان، طبیعت و آزادی» که با حضور علما و اندیشمندانی از این دو کشور در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد، اظهار کرد: دولت از اینگونه نشستها استقبال میکند و برگزاری چندین دوره نشست و همایش و اجلاس با عنوان جهانِ عاری از خشونت که توسط رییس جمهوری در سازمان ملل مطرح شد و با جدیت در حال انجام و برگزاری است گواه این مدعاست.
یونسی افزود: معتقدیم گفت و گو، شناخت متقابل را بیشتر کرده و عامل اصلی جهانِ عاری از خشونت است.
به گفته وی، برای شناخت یکدیگر باید علاوه بر شناخت پیشقدم در رسمیت شناختن هم باشیم. مشاور رئیس جمهور در امور ادیان و اقلیت ها با اشاره به آیاتی از قرآن گفت: این کتاب آسمانی راه زندگی و همزیستی مسالمتآمیز را گفتگو تعیین کرده است. بشر باید مجامع مختلف را قبول و به رسمیت بشناسد.
وی افزود: گفتوگو صرفاً برای شناخت متقابل نیست، بلکه قرآن عمقِ آن را میخواهد و آن به رسمیت شناختن تنوع و تکثر انسانها است.
یونسی با اشاره به عنوان این اجلاس یعنی «انسان، طبیعت و آزادی» گفت: هر جا طبیعت و مخلوقات خدایی و تنوع و تکثر در زمین و جهان نادیده گرفته شود، در واقع طبیعت را ناقص کردهایم.
به گفته وی تکثر زبانی، دینی، مذهبی، ملل و .... نیز بدون یکدیگر ناقص خواهند بود، از این رو گفتوشنود در کنار هم کامل میشوند.
مشاور رییس جمهوری تصریح کرد: امروز بشر و برخی ادیان از عدم پذیرش پیروان دیگر ادیان توسط سایر ادیان رنج میبرند، یعنی اینکه دین به دین رحم نمیکند به عنوان مثال فاجعه میانمار، فاجعه داعش و القاعده و مردم مظلوم فلسطین که آنگونه توسط رژیم غاصب اسرائیل مورد هجوم قرار میگیرند را میتوان از جمله این فجایع های دین با دین به حساب آورد.
یونسی تاکید کرد: نباید میان هیچ دینی استثنا قائل شد، چرا که همه ادیان دارای تنوع و تکثر هستند. نیاز است که آنها را به رسمیت بشناسیم.
به گفته وی، دین با دین و دین با بیدینی زمانی میتواند کارساز باشد که ابتدا مشکلات خود را حل کرده باشد. آنگاه به صلح میان پیروان فکر کرده و مشکلات آنها را حل و فصل کنند.
وی با تاکید بر اینکه مادامی که این مشکلات حل نشود هیچگاه نمیتوان با بیدینی مبارزه کرد، ابراز امیدواری کرد همه پیروان ادیان مختلف در کنار هم زندگی آرام و مسالمت آمیز داشته باشند.