رئیس مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره عدم برخورد با برخی کانال‌های معاند در کشور گفت: دارنده بستر کسی است که باید در این خصوص اقدام کند البته ممکن است برداشت‌های دارنده بستر با ما تفاوت داشته باشد، اما اینکه تلگرام باید سیاست‌های ما را رعایت کند امری غیرقابل تغییر است.

 

به گزارش جماران، سیدمرتضی موسویان ، درباره تعداد کانال‌های ثبت‌شده تلگرام و صفحات اینستاگرام گفت: تاکنون بیش از 12 هزار و 500 کانال تلگرامی در مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد ثبت شده که درصد قابل توجهی از این کانال‌ها بیش از 5 هزار دنبال‌کننده دارد، ضمن آنکه بیش از 60 درصد کانال‌های دارای بالای 5 هزار دنبال‌کننده در کشور ثبت‌شده هستند.

وی درباره ثبت صفحات اینستاگرامی افزود: این صفحات به‌اضافه دیگر صفحات شبکه‌های اجتماعی بیش از 1700 صفحه است.

پلیس فتا و وزارت اطلاعات مسئول برخورد با تخلفات اخلاقی و امنیتی 

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره آخرین مهلت ثبت کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی تصریح کرد: تاریخ و مهلتی برای ثبت کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی در نظر گرفته نشده است و تاریخ  مدنظر برای مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد برای آغاز این روند فقط جهت فراهم کردن بستر ثبت کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی بوده که عملاً در حال حاضر تاریخ و مهلت ثبت‌نام برداشته شده و هر کس می‌تواند با هر تعداد دنبال‌کننده این ثبت‌نام را انجام دهد.

موسویان خاطرنشان کرد: پیگیری تخلفات صورت‌گرفته در کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی و سایت‌های دارای لوگوی شامد و بدون آن فارغ از وجود نامه اعتراض و شکایت مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد و یا عدم وجود این نامه برعهده پلیس فتاست که به لحاظ اخلاقی موظف به پیگیری آن است ضمن اینکه وزارت اطلاعات هم تخلفات امنیتی را رصد می‌کند.

تعلیق لوگوی 800 کانال، سایت و صفحه متخلف

وی تصریح کرد: در هر هفته گزارشاتی از سوی مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد به ناجا و وزارت اطلاعات ارائه می‌شود و بر همین اساس تاکنون بیش از 800 کانال، سایت و صفحه که دارای لوگوی شامد بوده و تخلفاتی را انجام داده‌اند، با اقدامات انجام‌شده لوگوی آنها تعلیق شده است.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: امکان راه‌اندازی شبکه اجتماعی ایرانی وجود دارد و قطعاً‌ می‌توان این کار را انجام داد، ‌اما در مورد تلگرام فکر می‌کنم فیلتر شدن این شبکه اجتماعی در حد رؤسای سه قوه است و فقط در آن سطح می‌توان در مورد این موضوع تصمیم‌گیری کرد.

موسویان افزود: اگر در ابتدا که تعداد کاربران تلگرام کم بود، با رایزنی می‌توانستیم این شبکه اجتماعی خارجی را بر اساس سیاست‌های جمهوری اسلامی ایران مدیریت کنیم، خیلی خوب بود، ولی اگر فشارها بر روی مدیران تلگرام و این بستر شبکه اجتماعی کمتر شود،‌ می‌توانیم مدیریت را روی تلگرام داشته باشیم.

حضور مردان در برخی کانال‌های تلگرام ویژه زنان 

وی خاطرنشان کرد: معتقدم که باید فرهنگ‌سازی لازم برای استفاده عموم مردم از شبکه‌های اجتماعی صورت گیرد که در این زمینه اعطای نشان‌های اختصاصی مانند لوگوی شامد می‌تواند کمک‌حال این قضیه باشد.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: بعد از بررسی‌های لازم در خصوص برخی از کانال‌ها که عکس‌های خانم‌ها را منتشر کرده و کارکرد زنانه دارند، متوجه شدیم که 80 درصد دنبال‌کننده‌ها آقا هستند که این موضوع به ضعف فرهنگی موجود در کشور و نوع بهره‌برداری از شبکه‌های اجتماعی بازمی‌گردد که باید با این کانال‌ها برخورد جدی صورت گیرد.

موسویان در پاسخ به سؤالی درباره عدم برخورد با برخی کانال‌های معاند در کشور گفت: کسی که باید در این خصوص اقدام کند،‌ دارنده بستر است. ممکن است برداشت‌های دارنده بستر با ما تفاوت داشته باشد، اما اینکه تلگرام باید سیاست‌های بومی جمهوری اسلامی ایران را رعایت کند امری غیرقابل تغییر است و رایزنی‌های فعلی با مدیران تلگرام هم بر اساس مصوبات شورای عالی فضای مجازی بوده است.

7500 تا 8000 کانال موثر و موج ایجاد کننده در جامعه 

وی با تأکید بر اینکه منشأ ترویج مطالب علیه نظام در کانال‌های تلگرامی و صفحات اینستاگرامی می‌تواند در فضای جغرافیایی غیر دسترس و خارج از ایران باشد، افزود: باید فرهنگ مردم را به سمتی سوق دهیم که آنها به این کانال‌ها رجوع نکنند.

رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره تعداد کانال‌های تلگرامی مؤثر در ایران خاطرنشان کرد: تعداد کانال‌های تلگرامی در کشورمان که واقعاً مؤثر هستند و در جامعه موج ایجاد می‌کنند، بین 7500 تا 8000 کانال است و بقیه کانال‌ها فقط بازنشردهنده اخبار هستند که لیست آنها کاملاً مشخص است.

موسویان در پاسخ به این سؤال که برخی سایت‌ها و خبرگزاری‌ها در وزارت ارشاد ثبت شده‌اند اما کانال‌های خبری آنها ثبت نشده، گفت: کانال‌های تلگرامی منتسب به سایت‌ها و خبرگزاری‌ها باید در مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت ارشاد ثبت شود، هرچند سایت‌ها و خبرگزاری‌ها در گذشته ثبت شده و کار خود را قانونی دنبال کرده یا می‌کنند، ولی ثبت جداگانه کانال‌های منتسب به آنها امری قطعی است.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.