آیت الله علیرضا اعرافی اظهار کرد: تلاش شده در زمینه عرصه های مختلف کشور ارتقاء و تحولات عظیمی در حوزه شکل گیرد.

به گزارش جماران؛ عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: در زمینه طب و اسلام، باید شاهد تعامل بیشتر حوزه و دانشگاه باشیم؛ ولی حوزه در این عرصه چند گام بسیار مهم را باید طی کند.

آیت الله علیرضا اعرافی پیش از ظهر امروز در دیدار حجت الاسلام والمسلمین محمدیان مسئول نمایندگی نهادرهبری در دانشگاه ها، دکتر خدادوست معاون دانشگاه علوم پزشکی و دکتر ایرانی خواه رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان قم، گفت: بحث طب سنتی و اسلامی از مقولات بسیار مهمی می باشد که مرتبط به مباحث دینی، فرهنگی و همچنین حوزه سلامت است.

وی در ادامه افزود: مدیریت حوزه در دوره جدید فعالیت های خود به دنبال تحولات اساسی است و در سال 96، 530 اولویت و کارویژه مهم برای معاونت های حوزه تدوین کرده است.

مدیرحوزه های علمیه بیان کرد: تلاش شده در زمینه عرصه های مختلف کشور ارتقاء و تحولات عظیمی در حوزه شکل گیرد، باید با رویکرد پاسخگویی به مسایل اجتماعی،  سیاسی و فرهنگی، ورودی دقیق داشته باشد.

عضو شورای عالی حوزه های علمیه گفت: با توجه به برگزاری 600 درس خارج در حوزه در تلاش هستیم، این دروس را با توجه به نیازهای کلان در عرصه های مختلف، طراحی و برگزار کنیم.

آیت الله اعرافی بیان کرد: در زمینه طب و اسلام، باید شاهد تعامل بیشتر حوزه و دانشگاه باشیم؛ ولی حوزه در این عرصه چند گام بسیار مهم را باید طی کند، از جمله آنها می توان به تدوین نظام اخلاق و پزشکی، فقه سلامت، فلسفه سلامت در دیدگاه در اسلام، موضوع شناسی و روش شناسی در عرصه سلامت و دین، بهداشت روانی و معنوی و پیشگیری  اشاره کرد.

وی گفت: در این زمینه باید این موارد در نظام جامع حوزه دیده شود که بر آن هستیم که این ماموریت مهم و گسترده را به مرحله اجرا برسانیم؛ در این عرصه سه رویکرد وجود دارد؛ نخست، عرصه حرامی است که به هیچ عنوان کسی نباید در آن ورود کند، یعنی اگر علم پزشکی با تجربه و تحقیق و آزمایش به یک نتیجه قطعی آزموده رسید که مثلا واکسن باید زده شودریال یا فلان درمان باید انجام شود، اگر کسی به اسم طب سنتی یا اسلامی چیزی غیر از آن بگوید، قطعا حرام است.

وی تصریح کرد: عرصه دوم، مسایل میانی است و عرصه سوم نیز عرصه ایده ها و سوژه یابی است که در این زمینه باید کارگروه های مشترک ایجاد شود و پروژه هایی در این خصوص انجام شود.

مدیر حوزه های علمیه کشور بیان کرد: در مساله اول، حوزه باید پیشگام باشد، ولی می توان کارگروه های علمی را در این زمینه ایجاد کنیم و در مرتبه بعدی نیز فتاوای این بخش را باید به دقت منقح و عرضه کنیم.

وی گفت: وقتی مسایل علمی و فنی در این زمینه انجام شد، باید مباحث و فضای قانونی را به خوبی در این بخش به عنوان تکمیل کننده این چرخه برای اصلاح امور به کار گیریم.

آیت الله اعرافی بیان کرد: حوزه در این زمینه تلاش صیانتی انجام داده که بدنه حوزه در قم و شهرستان ها از چنین مواردی مصون باشد و این تلاش پیگیر نیز ادامه داشته است.

وی در پایان گفت: حوزه و وزارت بهداشت و درمان و فعالان قضایی در این زمینه باید کارگروهی تشکیل دهند تا پیشنهادات برای انجام بهتر رسالت های پیش رو تنظیم شود و مصوبات آن به شورای عالی حوزه های علمیه برده شود تا بزرگان حوزه نیز این بحث را مورد عنایت و بررسی قراردهند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 711568
  • منبع: خبرگزاری حوزه
  • نسخه چاپی
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.