درصددیم محیط مجازی، فضایی را ایجاد کنیم که قابل مدیریت و کنترل باشد.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، از مراجعه و ثبت بیش از 10 هزار کانال فعال با کاربر بالا در فضای مجازی بویژه تلگرام در سامانه این مرکز برای شناسنامه دار شدن خبر داد.
به گزارش جماران، سید مرتضی موسویان شب گذشته(شنبه) در آیین تجلیل از فعالان و رسانه های برتر نخستین همایش سواد رسانه ای و مسئولیت اجتماعی، با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی در خصوص انتشارفراخوان مراجعه سایت ها و کانالهای تلگرامی بالای پنج هزار کاربر و عضویت برای ثبت و شناسنامه دار شدن آنها، اظهار داشت: خوشبختانه بدون هیچگونه تبلیغ و هیاهو، بیش از 10 کانال تاکنون به سامانه این مرکز مراجعه و این روند همچنان ادامه دارد.
وی شناسنامه دار کردن کانالهای تلگرامی با کاربران بالا را اقدامی در ادامه مسیر طرح «شامد» یعنی شناسنامه دار کردن و ثبت ملی محتوای دیجیتال عنوان کرد و افزود: این مهم به ما اجازه خواهد داد که موضوعات را دسته بندی کرده و کمک شایانی در جهت یکپارچگی در همه « ام پی ها» خواهد بود.
رئیس مرکز فناوری اطلاعات و رسانه های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم که در سالن همایش بوستان گفتگو برگزار شد، ادامه داد: اکنون نزدیک به 45 هزار سایت دارای کد شامد هستند که به دنبال آن اطلاعات مربوط به دارنده سایت ها بسیار دقیق ثبت شده که این موضوع شروع حرکتی به سمت و سوی مالکیت معنوی را نوید می دهد.
موسویان در عین حال تاکید کرد: درصددیم محیط مجازی، فضایی را ایجاد کنیم که قابل مدیریت و کنترل باشد.
به گفته مشاور وزیر ارشاد، تلاش بر این است که رصد مستمر کانالها و سایت ها را شروع کرده و کنترل آنها را رها نکنیم.
وی همچنین از طراحی سامانه هوشمند برای این متظور خبر داد و افزود: فاز اول این طرح کلید خورده و اکنون آماده ایم که با 16 کلید واژه های محتوایی، آن را در اختیار سازمان تبلیغات و موسسه تبیان قرار دهیم.
به گفته موسویان، تولید کننده محتوا با دانستن هنجارها، خود مسئولیت تولید محتوا را عهده دار خواهد شد و در مرحله دوم نیز واسطه و دروازه بانی مطالب و محتوا حذف خواهد شد.