مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان با بیان اینکه امام خمینی (ره) یک سرمایه بزرگ است که هر کس به میزان توانش میتواند از این سرمایه استفاده کند، گفت: شخصیت امام(ره) از نظر عاطفی به شهدای قیام 15 خرداد گره خورده بود.
به گزارش جماران ، حجتالاسلام و المسلمین سیدمحسن شفیعی در مراسم گرامیداشت سالروز رحلت امام خمینی (ره) و قیام 15 خرداد که امروز چهارشنبه (دهم خرداد) در سالن اجتماعات معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز برگزار شد، ضمن تسلیت و تعزیت سالروز ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب، حضرت امام خمینی (ره) و گرامیداشت قیام 15 خرداد، اظهار کرد: برای نسلی که امام خمینی را دیدهاند، بحث از امام تنها یک بحث منطقی، عقلانی یا عاطفی نیست؛ بلکه سخن از جمیع این جنبهها است.
وی با ذکر حدیث «هر کس بین خود و خدا را اصلاح کرده باشد، خداوند بین او و مردم را اصلاح میکند»، عنوان کرد: ما با دیدن امام خمینی، ایمانمان را به ائمه و پیامبران الهی تجدید کردیم و به بزرگواری آنان پی بردیم؛ امام راحل مصداق عینی این حدیث است و مهمترین جلوه شخصیت امام (ره)، بندگی خدا و رضای الهی است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاههای خوزستان، ادامه داد: امام خمینی (ره) یک سرمایه بزرگ است که هر کس به میزان توانش میتواند از این سرمایه استفاده کند؛ من برای بهرهمندی از این سرمایه عظیم٬ مجموعه صحیفه امام(ره) را پیشنهاد میکنم.
شفیعی با بیان اینکه صحیفه امام(ره) جلوه مکتوب شخصیت جامع امام خمینی(ره) است، خاطرنشانکرد: در واقع در این مجموعه ۲۲ جلدی هر آنچه از شخصیت و بیانات امام(ره) موجود است، گردهم آمده است و در حقیقت فارغ از هر نگاه سیاسی و...، مرور این صحیفه، انسان را به حیرت وا میدارد که یک انسان تا چه اندازه میتواند رشد کرده و جامع الاطراف باشد.
وی با اشاره به قیام ۱۵خرداد در سال ۴۲، گفت: شخصیت امام(ره) از نظر عاطفی به شهدای قیام 15 خرداد گره خورده بود و در آخر نیز رحلت ایشان به روز 15 خرداد گره خورد.
همچنین در این مراسم محسن بانشی٬ مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز ضمن تسلیت سالروز ارتحال ملکوتی امام خمینی (ره) و گرامیداشت قیام پانزدهم خرداد سال 42، امام خمینی(ره) را یک شخصیت جامع دانست و اظهار کرد: شخصیت بنیانگذار کبیر انقلاب، شخصیتی چندبعدی است که در جلوههای شخصیتی ایشان فقاهت، اصول، فلسفه، عرفان و سیاست به طور توامان قابل مشاهده بود.
وی افزود: آنچه درمورد حضرت امام (ره) مغفول مانده این است که غالبا امام خمینی را تک بعدی مینگرند که هر کس با منظومه فکری خود و تنها از یک بعد، به تحلیل شخصیت ایشان میپردازد و به عقیده من، این ناشی از مظلومیت آن بزرگوار است.
مدیر امور فرهنگی دانشگاه شهید چمران اهواز در خصوص خصایص اخلاقی و عاطفی امام خمینی، بیان داشت: اگر کسی سیره و نگاههای فکری امام خمینی را بررسی کند، به این نکته عظیم پی میبرد که ایشان هرگز موافق برخورد فیزیکی و ترور افراد٬ حتی در برخورد با دشمنان و مخالفان خود و نظام نبودند و این ویژگی در برخورد با مخالفان خود چه پیش از انقلاب و چه پس از انقلاب، در منش ایشان نمایان است. برای ایشان در نظر گرفتن مصالح و منافع ملی در اولویت بود؛ کما اینکه در زمان حکومت پهلوی پیشنهاداتی از سوی عراق به منظور مقابله با رژیم شاهنشاهی به امام(ره) داده میشد اما ایشان برای حفظ مصالح ملی ایران، بیعت با کشور دشمن را نمیپذیرفت.
بانشی ادامه داد: اگر برای معرفی شخصیت امام به طور صحیح و همه جانبه تلاش نشود، معلوم نیست نسل آینده چه تصویر و تصوری از ایشان در ذهن خواهند ساخت؛ بنابراین ضرورت دارد تا جنبههای شخصیتی امام راحل از تمام جهات به جامعه شناسانده شود.