یک مطالعه جدید نشان می دهد که در صورت کم خوابی، سلول های مغزی به اصطلاح شروع به خودخوری می کنند.

به گزارش جماران از روزنامه دیلی میل، محققان دانشگاه پلی تکنیک مارش ایتالیا در مطالعه ای روی موش های آزمایشگاهی متوجه شدند که سلول های پاکسازی کننده در مغز این موش ها زمانی که کم خوابی داشتند، فعال تر بودند.
این سلول ها که اختریاخته یا آستروسیت (astrocyte) نامیده می شوند، همانند مینی جاروبرقی در مغز عمل می کنند و سلول هایی را که اتصالاتشان ضعیف و متخلخل شده است، می زدایند.
مایکل بلسی محقق ارشد این مطالعه گفت: برای اولین بار نشان دادیم که بخش هایی از سیناپس ها به واسطه کمبود خواب توسط آستروسیت ها خورده می شوند.
به گفته محققان، این رویه به ظاهر نگران کننده، در حقیقت مسئله ای مثبت است زیرا سیناپس ها شبیه قطعات قدیمی لوازم خانگی هستند و احتمالا بیشتر از سایر قطعات به توجه و پاکیزگی نیاز دارند.
وی در عین حال افزود: مغزهایی که متحمل کم خوابی می شوند، علائم تهدیدآمیز از فعالیتی را نشان می دهند که به آلزایمر منجر می شود. مطالعه ما روی موش هایی که کم خوابی داشتند، نشان داد که در مغز این موش ها سلول های موسوم به 'میکروگلیال' فعال تر بودند.
وی ادامه داد: می دانیم که در آلزایمر و سایر اشکال آسیب عصبی، میکروگلیال ها فعالیت مستمری دارند. 
این مطالعه نشان داد که خواب شبانه کمتر از شش ساعت با افزایش خطر مرگ در افراد مبتلا به سندرم متابولیک- ترکیبی از دیابت، فشار خون بالا و چاقی -- ارتباط دارد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.