فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با اشاره به بحرانی بودن وضعیت خوزستان در خصوص حریق در جنگلها گفت: در دو ماه اخیر 10 فقره آتشسوزی در جنگلهای خوزستان در مساحتی به وسعت 271 هکتار رخ داده است.
به گزارش جماران، سرهنگ قاسم سبزعلی در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران خوزستان که امروز(6 خردادماه) به منظور بررسی و اتخاذ تمهیدات لازم در خصوص وقایع اخیر و آتشسوزی در برخی نقاط خوزستان در اهواز برگزار شد، اظهار کرد: در سالهای اخیر شاهد کاهش 35 درصدی آتشسوزی در جنگلها در سطح کشور بودیم اما در همین زمان با افزایش حریق در جنگلهای خوزستان مواجه شدیم.
وی تصریح کرد: دولت در برنامه ششم توسعه نگاه ویژهای به موضوع آتشسوزی و حریق در منابع طبیعی و محیط زیست داشته است و جلسات متعددی با رییس سازمان مدیریت بحران به منظور سیاستگذاری، برنامهریزی و هدفگذاری برای کاهش حریق در منابع طبیعی کشور برگزار کردیم.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با تاکید بر لزوم نگاه ویژه و هدفگذاری برای کاهش حریق در جنگلها و منابع طبیعی عنوان کرد: بر اساس تبصره ماده 47 قانون حفاظت و بهرهبرداری از جنگلها و مراتع، تمام دستگاهها دارای وظایفی در زمان بروز حریق و آتشسوزی هستند، بنابراین لازم است در هنگام وقوع آتشسوزی از ظرفیت تمامی دستگاهها استفاده شود.
سبزعلی با اشاره به نقش آسیبشناسی در مدیریت بحران آتشسوزیها بیان کرد: اساسیترین عامل موثر در زمان وقوع حریق، بحث آسیبشناسی است یعنی قبل از وقوع حریق، آسیبشناسی و علتیابی این آتشسوزی تا چه میزان انجام شده و مورد توجه قرار گرفته است.
وی اظهار کرد: پس از رسیدن به محل حادثه در زمان وقوع حریق، عامل مهم استفاده حداکثری و کارآمد از ظرفیت تمام دستگاهها در کاهش حجم حریق به ویژه در دقایق اولیه آن است. متاسفانه در دو، سه سال اخیر شاهد افزایش وقوع حریق در خوزستان بودیم؛ در سال گذشته 55 فقره آتشسوزی در عرصه جنگلهای خوزستان با وسعت 1296 هکتار رخ داد.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: با توجه به حجم آتشسوزی در خوزستان، کنترل این وضعیت مستلزم هدفگذاری در این حوزه است. همچنین بهرهگیری از ظرفیت تمام دستگاهها و سازمانها و تشکلهای مردمنهاد باید در دستور کار قرار گیرد.
سبزعلی گفت: در صورت هماهنگی و تعامل با سازمانها و تشکلهای مردمنهاد در زمان وقوع آتشسوزی و در دقایق اولیه حادثه، میتوان حریق را مهار کرد؛ اگر منتظر اعزام اکیپها و دستگاههای دولتی و هماهنگیهای دولتی باشیم، ممکن است که زمان حریق به ساعتها و گستردگی حریق به هکتارها کشیده شود.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از پتانسیل حداکثری دستگاهها برای هدفگذاری و برنامهریزی به منظور کاهش حریق در جنگلها و عرصههای منابع طبیعی خوزستان تصریح کرد: آنچه در این زمینه از ظرفیت ملی نیاز است، قطعا تمام قد در خدمت خوزستان خواهیم بود و میتوانیم از تمام ظرفیتها و پتانسیلهای مدیریت بحران و منابع طبیعی برای این موضوع استفاده کنیم.
فرمانده یگان حفاظت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه علت حضور در این جلسه، بحرانی بودن وضعیت آتشسوزی در جنگلهای خوزستان است، عنوان کرد: در حال حاضر خوزستان در خصوص آتشسوزی و حریق در جنگلها در سطح کشور پیشرو است و در همین دو ماه اخیر 10 فقره آتشسوزی در جنگلهای خوزستان به وسعت 271هکتار را شاهد بودیم که رقمی واقعا بحرانی است و باید به صورت عمیق و دقیق مورد توجه قرار گیرد.
سبزعلی افزود: در حال حاضر خوزستان در فصلی بحرانی قرار دارد بنابراین هدفگذاری برای کاهش حریق هرچه سریعتر باید انجام شود.
وی گفت: در سال گذشته 16 تا 17 دستگاه خودرو به خوزستان اختصاص داده شد. همچنین برای بحث تجهیز و اختصاص امکانات و راهاندازی پایگاهها آماده اختصاص اعتبارات هستیم و حتما خوزستان در این زمینه آمادگی داشته باشد.