حسن روحانی اگرچه با کسب اکثریتی 577 درصدی، همچنان رئیس جمهور ایران باقی ماند اما درصد مشارکت بالا و آرای برخی استان‌ها‌ با توجه به نوع شعارها و نیز تمرکز بر برخی مسائل از جمله یارانه، کارانه، فقر زدایی، آلودگی هوا، محرومیت ستیزی، توجهات ویژه انتخاباتی و نظایر آن، می‌تواند قابل تامل و معنادار باشد.

به گزارش جماران در مجموع و از بین 31 استان و نیز حوزه خارج از کشور؛ ابراهیم رئیسی در هفت استان توانست از رئیس دولت تدبیر و امید پیشی بگیرد که این پیشی گرفتن چندان زیاد و البته تعجب برانگیز نبود و شاید در تنها جایی که رئیسی توانست بیشتر از حسن روحانی رای کسب کند و دور از انتظار بود، سمنان است که با فاصله‌ای اندک، تولیت آستان قدس بر رئیس دولت یازدهم فائق آمد! و اما از سویی دیگر در استان‌هایی همچون سه خراسان شمالی، رضوی و جنوبی که همگان احساس می‌کردند روحانی در آن حوزه به دلیل نفوذ بیشتر رئیسی، سهم و شانسی نخواهد داشت نیز چندان فاصله‌ها‌ کهکشانی نبود.
فاصله اندک آرای حسن روحانی با آرای ابراهیم رئیسی با وجود برتری عددی، به خودی خود پیام‌رسان واقعیتی قابل درک بود که رئیس جمهور باقی‌ماندن حسن روحانی چندان هم خلاف قاعده و نظرات مردم نبوده و حجم گسترده تبلیغات منفی علیه دولت و شخص حسن روحانی نتوانسته مردم را برای پشت کردن به دولت مستقر قانع نماید.در هفت استانی که رئیسی بر روحانی برتری دارد فاصله‌ها اندک است؛ فاصله 1000تایی آرای این دو نامزد در استان مرکزی یا فاصله 9000تایی در خراسان شمالی و نیز فاصله 400هزارتایی در خراسان رضوی به خوبی نشان می‌دهد که دولت توانسته در همه جای کشور به یک اندازه موفقیت کسب نماید و تنها در دو استان قم و خراسان جنوبی است که فاصله‌ها به اندازه‌ای هست که بتوان رئیسی را موفق‌تر در امر تبلیغات و اطلاع رسانی به شمار آورد!
***
آرای معنادار حسن روحانی در برخی استان‌ها
یزدی‌ها که استان خود را پایتخت اصلاحات می‌دانند، این پایتخت اصلاحات بودن را با آرایی معنادار به حسن روحانی به رخ کشیدند، تفاوت دو برابری آرای حسن روحانی و رئیسی حکایت از آن دارد که اساسا نامزدهای اصولگرا در این استان هیچ شانسی برای برتری نخواهند داشت.
سیستان و بلوچستان نشین‌ها نیز با رای نزدیک به شصت درصدی خود این نکته را به اثبات رسانیدند که پایگاه دولت در استان‌هایی کمتر برخوردار همچون سیستان و بلوچستان چندان بد نیست و تبلیغات گسترده‌ای که با درونمایه فقرزدایی و محرومیت ستیزی داده شد چندان بر عزم و اراده مردمان خونگرم سیستان و بلوچستان اثر نداشت.
خوزستانی‌ها با همه سختی‌هایی که بابت بدی آب و هوا و نیز برخی از کمبودها و محرومیت‌ها کشیدند نیز حمایت قاطع خود را از حسن روحانی با آرای 60 درصدی اعلام کردند. به طوری که آرای روحانی نسبت به سال 92 تقریبا دو برابر شده است.
استان اصفهان که یکی از پایگاه‌های اصولگرایی به شمار می‌رود نیز وضعیتی همچون 24 استان دیگر داشت با این تفاوت که مانور تبلیغاتی عظیم تیم رئیسی و روزنامه‌های اصولگرا که نقش جهان را آوردگاه تقابل دو نامزد قرار داده بودند هیچ تاثیری بر تصمیم قاطبه مردم اصفهان نداشت و این استان حسن روحانی را با حمایت 55 درصدی راهی پاستور کردند.
بوشهری‌ها با آرایی نزدیک به یزدی‌ها بیشتر از 65 درصد به روحانی رای دادند تا دولت در برنامه‌ریزی‌های آینده توجه بیشتری به برخی مناطق از جمله استان بوشهر داشته باشد.
آرای حسن روحانی در استان گلستان هم قابل تامل بود! 610 هزار نفر از یک میلیون نفری که در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کردند به حسن روحانی اعتمادی مجدد ارزانی داشتند و نیز مردم خوب قزوین که رابطه 400هزار و 700هزار را به گونه‌ای تحلیل و تفسیر کردند که بیشتر از 60درصد آرا در تایید حسن روحانی به صندوق‌ها‌ ریخته شود.
چهارمحال و بختیاری و کهگیلویه و بویر احمد نیز با تایید بیشتر از 50 درصد ادامه حضور حسن روحانی در پاستور را خواسته قلبی خود تعبیر نمودند و نیز آرای محکم و قاطع آذری‌ها، کردها و ایلامی‌ها نیز در همین راستا بود و این نشان از برنامه‌های وسیع دولت برای به رسمیت شناختن بسیاری از خواست‌های قومیت‌ها و اقلیت‌های قومی و مذهبی دارد.
در استان‌هایی همچون گیلان، البرز و تهران حمایت از حسن روحانی خیره کننده بود به‌گونه‌ای که شاید بتوان آن را فصلی جدید از نوع حمایت اصلاح طلبان از برنامه‌های دولت حسن روحانی تعریف کرد و اما آن چه نباید از نظر دور داشته شود، اقبال بیش از حد تصور خارج نشینانی است که از ادامه حضور حسن روحانی در پاستور قلبا خرسند هستند.
انتخابات ریاست جمهوری 96 به پایان رسید و حسن روحانی با درصدی بالاتر از دور قبل توانست حضور در پاستور را با کمک حامیان خود که به تکرار امید لبیک گفته بودند، برای یک دوره چهار ساله دیگر تمدید کند؛ تمدید کردنی که با مراجعه به آرای معناداری که به گوشه‌هایی از آن اشاره شد، می‌تواند تحلیل‌شدنی‌تر، پایگاه اجتماعی اصلاحات و توسعه و عدالت را به تصویر کشد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.