محققان کانادایی تی‌شرتی ساخته‌اند که می‌تواند بیماری‌های تنفسی را شناسایی کند و حتی تنفس افراد مبتلا به بیماری‌هایی مانند آسم را کنترل کند.

به گزارش جماران؛ تاکنون لباس‌های هوشمند متعددی تولید شده که تمرکز اصلی آنها بیشتر روی ردیابی نشانگرهای سلامتی فرد است. این لباس‌ها مجهز به حسگرهای مختلف است. اما این بار محققان کانادایی روی تولید تی‌شرتی تمرکز کرده‌اند که به شناسایی بیماری‌های تنفسی کمک می‌کند و به طور واقعی قابلیت ردیابی روند تنفس مبتلایان به بیماری‌هایی مانند آسم، اختلال خواب یا بیماری COPD را دارد.

محققان دانشکده علوم و مهندسی دانشگاه لاوال در فرانسه تی‌شرت را ساخته‌اند. در این لباس هوشمند هیچ سیم، الکترود یا حسگری به طور مستقیم به بدن بیمار تماس ندارد. بلکه محققان آنتنی که از فیبرهای اپتیکی توخالی ساخته شده و پوششی از جنس نقره دارد روی تی‌شرت نصب کرده‌اند. این آنتن به عنوان یک حسگر و انتقال دهنده عمل می‌کند. به عبارت دیگر این آنتن اطلاعات مربوط به حرکات تنفس فرد را جمع آوری می‌کند. با هر بار تنفس این فیبر هوشمند محیط گلو و حجم هوای موجود در ریه را ارزیابی می‌کند.

این تغییرات فرکانس مقاومت آنتن را نیز تغییر می‌دهند. به همین دلیل نیازی نیست تی‌شرت تماس مستقیمی با بدن داشته باشد.

به هرحال اطلاعات جمع آوری شده به تلفن هوشمند یا رایانه ارسال می‌شود و به این ترتیب دانشمندان می‌توانند با مطالعه الگوهای تنفسی، مواردی که به بیماری‌های خاص مرتبط می‌شود را شناسایی کنند.

همچنین با کمک این فناوری می‌توان به طور واقعی تنفس فرد را کنترل و هرگونه اختلال در تنفس را ردیابی کرد.

این فناوری هنوز در مراحل اولیه است اما محققان پیش بینی می‌کنند می‌توان آن را در لباس‌های مختلف و برای کاربردهای متفاوت به کار کرد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.