باستانشناسان مصری موفق به کشف ۱۷ جسد مومیایی دست نخورده با قدمت چند هزار ساله شدند که احتمالا متعلق به مقامات و کشیشها بوده است.
به گزارش جماران به نقل از گاردین، باستانشناسان مصری در حالی موفق به کشف شگفتانگیز ۱۷ مومیایی تقریبا دست نخورده در یک دخمه واقع در استان مینیا در فاصله ۲۵۰ کیلومتری جنوب قاهره شدند که وزیر آثار تاریخی این کشور اعلام کرد، این اکتشاف میتواند کمک بزرگی به صنعت گردشگری راکد این کشور باشد.
در این گورستان که در عمق ۸ متری زمین کشف شده، علاوه بر جسد ۱۷ مومیایی که اغلب آنها در شرایط سالمی قرار دارند، تابوتهای آهکی، تابوتهای مخصوص حیوانات و پاپیروسهایی حکاکی شده با خط هیروگلیف یافت شده است.
این محوطه باستانشناسی برای اولینبار سال گذشته توسط تیمی از دانشجویان دانشگاه قاهره با استفاده از فنآوری رادار شناسایی شده بود.
«محمد حمزه»، رئیس دانشگاه باستانشناسی قاهره و مسئول این کاوش باستانشناسی اعلام کرد: هنوز قدمت دقیق مومیاییها تعیین نشده، اما باستانشناسان معتقدند آنها متعلق به دوره رومی-یونانی هستند، دورهای حدود ۶۰۰ ساله که پس از فتح مصر در سال ۳۲۲ پیش از میلاد توسط اسکندر مقدونی آغاز شد.
«صلاح الکولی»، پروفسور مصرشناسی دانشگاه قاهره و سرتیم این تیم باستانشناسی نیز اعلام کرد، ممکن است حدود ۳۲ مومیایی در این دخمه دفن شده باشند که شامل مومیایی زنان، کودکان و نوزادان میشود و این کاوش هنوز در ابتدای راه است.
مقامات مصری امیدوارند این کشف بزرگ باستانشناسی بتواند دوباره علاقه گردشگران خارجی را برای بازدید از کشور تاریخی مصر احیا کند، صنعت گردشگری مصر از سال ۲۰۱۱ و ناآرامیهای سیاسی وارد رکود شده است.