رئیس مجلس عراق پیش بینی کرد عملیات آزادسازی شهر موصل از دست تروریست های داعش، تا حدود یک ماه آینده پایان یابد.

به گزارش جماران ؛ به نقل از الحدث، «سلیم جبوری» درباره احتمال تعویق انتخابات پارلمانی در عراق گفت: امکان تعویق برگزاری انتخابات پارلمانی به هیچ وجه وجود ندارد، زیرا قانون اساسی تاکید می کند دوره پارلمان در مدت چهار سال پایان می یابد که اشاره ای به این مسئله است که تمدید دوره مجلس به هیچ وجه امکان پذیر نیست. بنابراین عمر این دوره پارلمان عراق در سی ام ماه ششم سال 2018 پایان خواهد یافت. اگر چهل و پنج روز پیش از آن، انتخابات برگزار نشود در شرایط خلاء قانونی قرار خواهیم گرفت و یکی از نهادهای مهم و اساسی حکومت، تشکیل نخواهد شد. بنابراین باید به زمان های ضروری تعیین شده در قانون اساسی پایبند بود.

 

جبوری در پاسخ به این سوال که آیا نگرانی درباره پایبند نبودن به متن قانون اساسی وجود دارد؟ افزود: از نظر سیاسی امکان پذیر است. یکی از تفسیرها آن است که اگر انتخابات پارلمانی برگزار نشود، شرایطی ایجاد می شود که ممکن است به نفع عده ای باشد. اگر دوره مجلس پایان یابد، دولت به کار خود ادامه خواهد داد. در این صورت بازگشت به شرایط طبیعی در عراق دشوار خواهد بود. به ویژه که ما امروز درباره تغییر ستاد انتخابات به یکی از شیوه های مطرح، سخن می گوییم. این مسئله نگران کننده است و امیدواری به آخرین لحظات برای حل شدن آن، ما را با احتمالاتی روبرو می کند که یکی از آنها نگران کننده است. به ویژه که امروز عراق با چالش تروریسم روبروست و استان های متعددی در شرایط دشواری قرار دارند و ممکن است برگزاری انتخابات در آنها به علت حضور آوارگان و نیز به علت عملیات نظامی امکان پذیر نباشد. به همین علت پایبندی به جدول های زمانی و حفظ نهادهای حکومتی ضروری است.

وی درباره برگزاری انتخابات محلی در استان های عراق و اهمیت این انتخابات برای تعیین آینده این استان ها خاطر نشان کرد: این مسئله متفاوت است، زیرا مجوز قانونی درباره آن وجود دارد و مجلس نمایندگان می تواند دوره فعالیت شوراهای محلی استانها را با رای اکثریت نمایندگان خود تمدید کند. دوره فعالیت ستاد انتخابات هم قابل تمدید است. قوانین عراق با لبنان متفاوت است. در لبنان تمدید دوره فعالیت پارلمان این کشور، قانونی است، اما در عراق این مسئله به هیچ وجه امکان پذیر نیست. مجلس نمایندگان عراق ممکن است دوره شوراهای استانها را تمدید کند. احتمالا انتخابات آینده شوراهای استان های عراق همزمان با انتخابات مجلس برگزار خواهد شد.

رئیس مجلس عراق درباره طرح های آشتی در این کشور گفت: پیگیری آشتی در عراق ادامه دارد و من دیداری با «سید عمار حکیم» رئیس اتحاد ملی در این باره داشتم. در هفته آینده ممکن است گام هایی در این زمینه برداریم. عملی شدن آشتی در عراق با طرح های ابتکاری امکان پذیر است که نتیجه آن اطمینان بخشی بین طیف های عراقی باشد. بخواهیم یا نخواهیم، فضای انتخاباتی در محافل سیاسی عراق ایجاد شده است.

سلیم جبوری افزود: در دیدار با هیئتی از تلعفر درباره آینده این شهر و تحقق آشتی در آن گفتگو خواهیم کرد. مسئله مهم برگزاری یک کنفرانس فراگیر ملی برای تقویت اصل همزیستی در عراق و آشتی بین همه مناطقی است که شاهد مناقشه هایی هستند. در صلاح الدین، دیاله و نینوا مشکلاتی وجود دارد که به راه حل های عملی و آشکار نیاز دارد.

جبوری در پاسخ به این سوال که آیا نبرد موصل پیش از ماه رمضان پایان خواهد یافت؟ خاطر نشان کرد: نشانه های اولیه نظامی حاکی از آن است که نیروهای عراقی به پیشروی در موصل ادامه می دهند، اما این پیشروی کند است. زیرا در این مناطق، غیرنظامیان زندگی می کنند و عملیات آزادسازی در این مناطق دشوار است. تروریست های داعش در این مناطق سرسختانه دفاع می کنند. عملیات آزادسازی ممکن است بیش از یکماه یا یکماه و نیم طول نکشد. البته هر چه به پایان عملیات آزادسازی نزدیک می شویم، هر روز پیچیدگی ها بیشتر می شود.

وی گفت: بسیاری از قوانین را به مرحله قانونگذاری رسانده ایم و این مسئله ما را به تلاش بیشتر تشویق می کند. اما توجه نمایندگان به حوزه های انتخاباتی شان، می تواند مسایل را دشوار کند. زمانی که به قوانین حساس برسیم، اختلاف نظرها بین طرف های سیاسی آشکارتر خواهد شد. ما به این نتیجه رسیدیم که نمی توان ایدئولوژی دینی را در صحنه سیاسی مطرح کرد. فعالیت های سیاسی باید مبتنی بر خدمت کردن به شهروندان و رویکردهای سیاسی غیردینی باشد. ما احساس می کنیم عملکرد ما بهترین پیامی است که می توان با آن شهروندان را قانع کرد. ما برای متحد کردن همه طرف های سیاسی به ویژه در استان هایی که شاهد حضور تروریست ها بودیم، تلاش می کنیم. بعضی از فراکسیون های سیاسی توافق و تشکیل ائتلاف با یکدیگر را آغاز کرده اند. ما با حدود ده تشکل سیاسی به توافق رسیده ایم و گفتگوها با دیگر طرف ها هم پیش از اعلام نهایی این توافقها ادامه دارد. پس از آن ائتلاف های تشکیل شده به مردم اعلام خواهد شد. تشکیل فراکسیون هایی فراتر از تقسیم بندی های طایفه ای، در حال بررسی است و البته هنوز تصمیمی در این باره اتخاذ نشده است. باید به فکر مرحله جدیدی باشیم. عراق آینده باید با عراق دیروز که زمینه ساز این مشکلات، تروریسم و طایفه گرایی شد، متفاوت باشد.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

  • کدخبر: 640974
  • منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
  • نسخه چاپی

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.