گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان امروز پنجشنبه با کاروانی از خودورهای حامل هوادارانش وارد کابل شد. او قرار است با اشرف غنی، رئیس جمهوری ملاقات کند.
به گزارش جماران ، این رهبر مجاهدان افغان که تا چندی قبل از مخالفان مسلح دولت به شمار میرفت، هفته گذشته پس از سالها زندگی در خفا، در ولایت لغمان در شرق افغانستان در انظار عمومی ظاهر شد.
قریب الرحمان سعید، سخنگوی حزب اسلامی افغانستان گفت، حکمتیار همراه با کاروانی از خودروهای حامل هوادارانش وارد کابل شده و به اقامتگاهش در منطقه دارالامان شهر کابل میرود.
به گفته وی، حکمتیار نخست با بزرگان حزب اسلامی و هوادارانش دیدار خواهد کرد و بعد به ملاقات محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان خواهد رفت.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان نیز اعلام کرده که بعد از ظهر امروز مراسمی با حضور حکمتیار برگزار خواهد شد.
گلبدین حکمتیار، رهبر حزب اسلامی افغانستان، پس از توافقنامه صلح با دولت افغانستان، در تاریخ ۹ اردیبهشت با شرکت در یک نشست عمومی در ولایت لغمان در شرق افغانستان، در انظار عمومی ظاهر شد.
حکمتیار به تازگی از ولسوالی علینگار ولایت لغمان به شهر مهترلام مرکز این ولایت رفت و مشخص نیست که قبل از آن او در کجا زندگی میکرده است.
او در نخستین سخنرانی در این ولایت گفت افغانستان به یک حکومت مرکزی نیرومند نیاز دارد.
او افزود که در افغانستان شرایط به گونه خاصی است و خودش برای ایجاد حکومت مرکزی قوی با تمام جناحهای حاضر، بدون گرفتن امتیاز و هیج گونه پیش شرط حاضر به همکاری است.
او از همه افغانها و از گروه طالبان خواست به روند صلح بپوندند و از تمام جناحها خواست با فراموش کردن گذشته، برای صلح پایدار دست برادری با هم بدهند.
او همچنین در بخشی از سخنرانی دوم خود در شهر جلال آباد ننگرهار به گروه طالبان تاخت و گفت که این گروه باعث شد که پای آمریکاییها به افغانستان باز شود. حکمتیار تاکتیکهای جنگی این گروه را هم اشتباه خواند.
به گزارش بی بی سی، حکمتیار و حزب اسلامی از جانب نهادهای حقوق بشری متهم به "موشکباران کور" کابل و دست داشتن در کشتار هزارها شهروند کابلی هستند که در جنگ قدرت میان جریانهای افراطگرا از سال ۱۹۹۲ تا ۱۹۹۶ کشته شدند.
حکمتیار یکی از طرفهای جنگهای داخلی به خصوص در شهر کابل بعد از پیروزی مجاهدین در سال ۱۳۷۱ بود.
توافقنامه صلح میان حزب اسلامی حکمتیار و دولت افغانستان در مهر سال گذشته به امضا رسید. بر مبنای آن حکمتیار به حامیانش دستور داد به شورش علیه دولت افغانستان پایان دهند. نام از او فهرست تحریمهای سازمان ملل حذف شده و دولت افغانستان زندانیان سیاسی این حزب را آزاد میکند.
دولت افغانستان روند مصالحه با حزب اسلامی حکمتیار را الگویی برای مصالحه با دیگر گروههای مخالف مسلح به ویژه گروه طالبان دانسته است. طالبان امضای موافقتنامه صلح حکمتیار با دولت را محکوم کرده و آن را معادل "تسلیم شدن" او به آمریکا خواند.