رئیس جمهوری در هند به عنوان بزرگترین دموکراسی جهان با بیش از 500 میلیون رای دهنده به صورت غیر مستقیم و با آرای نمایندگان مجالس علیا ،سفلی و ایالتی انتخاب می شود.

 

به گزارش جماران، هرچند رئیس جمهوری در هند جنبه تشریفاتی دارد، اما این سمت بالاترین مقام اجرایی و دارای اختیارات قانونی گسترده است به گونه ای که رئیس جمهوری رئیس رسمی قوای مقننه ،مجریه ،قضائیه و فرمانده کل نیروهای مسلح کشور را به عهده دارد.
براساس ماده 53 قانون اساسی هند ،رئیس جمهوری می تواند از اختیارات قانونی خود به طور مستقیم و به استنثنای موارد محدود استفاده کند.اختیارات رئیس جمهوری در بخش اجرایی بر عهده نخست وزیر گذاشته شده است.
انتخاب رئیس جمهوری از سوی پارلمان های علیا،سفلی و ایالتی به روش تناسبی است و هر یک رای دارای وزن خاصی است و هر فردی که بیشترین رای را کسب کند به عنوان رئیس جمهوری معرفی می شود.
رئیس جمهوری از میان نامزدهای معرفی شده احزاب با آرای نمایندگان مجالس علیا ،سفلی ،پارلمان قانون گذاری ایالتی و دو فرمانداری دهلی و 'پاندیچری ' برای مدت پنج سال انتخاب می شود.
در هند برای نامزد رئیس جمهوری دستکم 35 سال در نظر گرفته شده ولی محدودیتی از نظر حداکثر سن وجود ندارد.
رئیس جمهوری با درخواست خود و براساس اصل 61 قانون اساسی درصورت انجام اقدامی خلاف قانون اساسی توسط پارلمان برکنار می شود.برکناری وی مشروط به رای یک چهارم نمایندگان پارلمان خواهد بود .
'پرناب موکرجی' رئیس جمهوری فعلی هند که از ژوئیه سال 2012 تاکنون این سمت را در اختیار دارد پیش از این سمت وزارت دفاع،کشور و خارجه را درسالهای 2002 تا 2012 میلادی به عهده داشته است.
مراسم تحلیف موکرجی با حضور 'مانموهان سینگ ' نخست وزیر وقت و 'سونیا گاندی'رئیس حزب حاکم هند در کنگره ملی در سالن مرکزی ساختمان تاریخی مجلس هند برگزار شد.
بسیاری از مردم هند 'موکرجی' که فقط 152 سانتیمتر قد دارد را آچار فرانسه هند می دانند.پدر وی 'کاماداکمارموکرجی' در جنبش استقلال هند عصو حزب کنگره بود بیش از 10 سال را در زندان دولت انگلیس در هند سپری کرد.
رئیس جمهوری هند از دانشگاه کلکته لیسانس و فوق لیسانس حقوق و علوم سیاسی را دریافت کرد و دانشگاه انگلیسی 'ولوهمپون' نیز دکترای افتخاری به وی اعطا کرد.
در انتخابات ریاست جمهوری هند در سال 20122 میلادی، موکرجی که نامزد ائتلاف مترقی متحد این کشور بود،توانست بر 'پورنوسانگها' از نامزد ائتلاف ملی و رئیس سابق لوک سابها پیروز شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.