وزیر کشور با بیان این که در حوزه مبارزه با مواد مخدر سمن‌ها باید به عنوان نهادی مردمی فعال شوند، گفت: بهترین راه برای معتاد نشدن، پیشگیری است و به این منظور باید شرایط فراغت و تفریح را فراهم کنیم.

به گزارش خبرنگار ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان که امروز (23 فروردین ماه) در استانداری برگزار شد، اظهار کرد: خوزستان برای ما استان مهمی است و باید تلاش کنیم که جایگاه این استان در حوزه های مختلف به خصوص حوزه های اجتماعی در بالاترین سطح قرار بگیرد.

وی بیان کرد: چهار جلسه در زمینه آسیب‌های اجتماعی با مقام معظم رهبری داشتیم و ایشان بر اهمیت توجه به این موضوع تاکید فراوان داشتند و پیگیر این موضوع بودند. ایشان تعبیر "کار فوق العاده" را داشتند و فرمودند که کار فوق العاده می‌خواهند. انتظار است که چنین کاری در استان خوزستان نیز انجام شود.

وزیر کشور عنوان کرد: در بحث شیوع‌شناسی که خود استان خوزستان انجام داده است، متاسفانه آمار و ارقام مناسب نیست. این آمار و ارقام در شان مردم خوزستان نیست و همچنین باید این موضوع را مدنظر داشته باشیم که تمام جوانان کشور، فرزندان ما هستند و ما نیز متولی اداره حکومتی کشور هستیم و این جوانان حق دارند که از ما مطالبه کنند و ما مسئول و متعهد هستیم و باید جواب دهیم.

وی افزود: باید به وجدان خود رجوع کنیم که آیا کاری انجام داده‌ایم یا خیر. به هر حال جدا از جلسات، باید به خداوند هم پاسخگو باشیم. آمار و ارقام برای من رضایت‌بخش نیست و توقع من برآورده نشده است. در جلسه صبح امروز نیز که در زمینه مبارزه با مواد مخدر در استانداری خوزستان برگزار شد، چند نفر غیبت داشتند؛ چه توجیهی برای این کار خود دارند و چرا از مسئولیت فرار می‌کنند؟ از استاندار می‌خواهم هر کسی که دلیل مشخصی برای غیبت خود ندارد، حتما توبیخ شود. باید گزارش‌ها دقیق و حساب شده باشد زیرا ما باید پاسخگو باشیم.

رحمانی فضلی گفت: این موضوع را هم مدنظر داشته باشید که امسال به صورت ماهانه گزارش ستاد مبارزه با مواد مخدر استان خوزستان را دریافت می‌کنم و این موضوع باید به صورت مستمر پیگیری شود.

وی عنوان کرد: در خصوص مبارزه با مواد مخدر باید از طریق اجتماعی کردن موضوع، کار کنیم. به این منظور می‌توانیم از ظرفیت آموزش و پرورش نیز استفاده کنیم. به طور مثال آموزش و پرورش باید متولی جامعه خود باشد و تمام معلمان و کسانی که در این حوزه هستند، باید نسبت به دانش‌آموزان احساس مسئولیت داشته باشند. همچنین دستگاه‌های مختلف، دارای بودجه و امکانات هستند و وظیفه ذاتی آن‌ها است که کار را انجام دهند و ستاد مبارزه با مواد مخدر کار هماهنگی، سیاست گذاری، نظارت و پیگیری را دارد.

رحمانی فضلی با بیان این که در حوزه مبارزه با مواد مخدر سمن‌ها باید به عنوان نهادی مردمی فعال شوند، افزود: بهترین راه برای معتاد نشدن، پیشگیری است و به این منظور باید شرایط فراغت و تفریح را فراهم کنیم. در هر صورت باید پیگیری‌ها را به شدت تقویت کنیم، آگاهی بخشی و آموزش دادن به مردم و خانواده‌ها بسیار مهم است و رسانه‌ها در این امر تاثیرگذار هستند.

وزیر کشور با اشاره به طرح جمع‌آوری معتادان متجاهر و خرده‌فروشان مواد مخدر در کشور گفت: جمع‌آوری معتادان متجاهر و همچنین خرده‌فروشان در 12 استان در دستور کار قرار گرفت که در این طرح، 20 هزار نفر را جمع‌آوری و ساماندهی کردیم. در این طرح، کار درمان هم انجام می‌شود که این برای ما بسیار مهم است.

وی خاطرنشان کرد: کار روانشناختی، تقویت فرهنگ‌پذیری، توانمندسازی و مجموعه کارهای اجتماعی نیز باید برای این قشر در نظر گرفته شود. روابط این افراد در خانواده‌هایشان نیز باید تقویت شود.

رحمانی فضلی بیان کرد: مقابله با مواد مخدر یک کار تخصصی است و این گونه نیست که مردم وارد شوند؛ این کار وظیفه اصلی نیروی انتظامی و وزارت اطلاعات است و قوه قضاییه نیز در این بخش بسیار موثر است. به هر حال دوستان باید بیشتر از این تلاش کنند.

وی عنوان کرد: مسیر ترانزیت مواد مخدر به سمت آب حرکت کرده است و دوستان باید کار اطلاعاتی و نفوذ و پیگیری‌های پنهان را داشته باشند. در دنیا چرخش مالی مواد مخدر بالا است و حتما باید با روش پیچیده و پنهان و کارهای اطلاعاتی با آن‌ها برخورد کرد.

وزیر کشور بیان کرد: در سال گذشته در کشور 17 درصد افزایش کشفیات مواد مخدر داشته‌ایم و 706 تن مواد مخدر کشف شد. نیروهای ما در این بخش به خوبی کار می‌کنند، البته جا دارد بیش از این عمل کنیم. پیچیدگی بحث اعتیاد بسیار بالا رفته و به شدت به این پیچیدگی افزوده می‌شود. البته در دو سال اخیر گام‌های بلندی برداشته شده است.

وی خطاب به استاندار خوزستان گفت: استاندار نباید تعارف داشته باشد، برخی فرمانداران تعداد جلسات لازم را در بحث مقابله با مواد مخدر نداشته‌اند و کوتاهی آن‌ها در این زمینه برای من توجیه‌پذیر نیست. فرمانداری برای من محترم است که وظایف خود را انجام دهد.

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: رتبه استان خوزستان در حوزه مواد مخدر اصلا خوب نیست و در سال 96 باید این رتبه جبران شود.

وی افزود: در زمینه مبارزه با مواد مخدر در خوزستان به سه فرماندار نمونه استان پاداش داده شود و همچنین سه فرماندار پایین نیز تذکر کتبی داده شود و در خصوص سایر مسئولان نیز به همین صورت عمل شود.

شریعتی مطرح کرد؛ بیکاری، دسترسی آسان و دوستان معتاد، عوامل اعتیاد جوانان خوزستانی

 

استاندار خوزستان گفت: با انجام کار تحقیقاتی و پژوهشی با هدف بررسی زمینه ها و عوامل گرایش به مواد مخدر و میزان شیوع آن در مناطق حاشیه اهواز، مشخص شد که گسترش بیکاری، دسترسی آسان به مواد مخدر و ارتباط با دوستان معتاد از عوامل موثر در گرایش جوانان به مواد مخدر بوده است.

به گزارش جماران، غلامرضا شریعتی در جلسه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خوزستان که امروز (23 فروردین ماه) با حضور وزیر کشور در استانداری خوزستان برگزار شد، اظهار کرد: در سال 85 زمانی که مقام معظم رهبری سیاست های مبارزه با مواد مخدر را ابلاغ کردند، فرمودند که سیاست های کلی را ابلاغ کرده ام ولی این نگرانی همچنان باقی است که دست اندرکاران، مبارزه با بلای بزرگ و تهدید عظیمی که وجود دارد را به درستی برآورده نکنند و مشکلات روی هم متراکم شود لذا از آقایان محترم انتظار می رود که هر کدام سهم دستگاه خود را در اجرایی کردن این سیاست ها با قاطعیت و بدون فوت وقت به مرحله عمل برسانند.

وی افزود: نگرانی رهبری کاملا بجا بوده است. بعضا بی توجهی در دولت قبل وضعیت نامناسبی در مبارزه با مواد مخدر ایجاد کرده است که خوشبختانه دولت یازدهم در امر مقابله با آسیب های اجتماعی یکی از دولت های پیشرو بوده است.

استاندار خوزستان گفت: جمهوری اسلامی ایران همواره قربانی جرائم سازمان یافته و در صدر آن قاچاق مواد مخدر بوده است که با افزوده شدن پولشویی و قاچاق انسان و سایر موارد؛ تامین امنیت کشور، تامین امنیت اقتصاد و به طور کلی تامین امنیت همه جانبه نیازمند مقابله با این جرائم و ورود به همکاری های بین المللی در این زمینه  بوده است.

وی افزود: دولت یازدهم در این امر اهتمام جدی داشته است. در دوران حضور من در استانداری خوزستان نیز دستور انجام کار تحقیقاتی و پژوهشی با هدف بررسی زمینه ها و عوامل گرایش به مواد مخدر و میزان شیوع آن در مناطق حاشیه اهواز داده شد و مشخص شد که گسترش بیکاری، دسترسی آسان به مواد مخدر و ارتباط با دوستان معتاد از عوامل موثر در گرایش جوانان به مواد مخدر بوده است.

شریعتی بیان کرد: همچنین از دیدگاه مصرف کنندگان مواد مخدر و مشروبات الکی، مهم ترین دلایل مصرف شامل تفریح و لذت جویی با 28 درصد، فرار از مشکلات با 27 درصد و مخالفت با محدودیت های اجتماعی با 22 درصد سهم بوده است. در مجموع با کمک نتایج این پژوهش به نظر می رسد که فراهم کردن زمینه های پر کردن اوقات فراغت در فضای روستایی و اشتغال زایی می تواند نقش بسیار مهمی در کاهش گرایش جوانان به مواد مخدر ایفا کند.

استاندار خوزستان گفت: شاخصه ها و آمار نشان می دهد که وضعیت خوزستان در حوزه اعتیاد مطلوب نیست و نیازمند کمک و حمایت بیشتر است. اقداماتی که ما در این مدت سعی کردیم انجام دهیم، شناسایی کودکان معتاد در استان خوزستان بوده است که این موضوع در دستور کار قرار گرفت. همچنین تعداد کودکان بازمانده از تحصیل خوزستان حدود 7 درصد کل آمار کشور است.

وی گفت: در سال گذشته سه مانور انجام دادیم و همچنین کارهای ویژه ای در گلوگاه های استان انجام شد و در حد امکان تجهیز شدند و در گلوگاه اهواز-اندیمشک نیز اقداماتی انجام شد. همچنین در استان خوزستان در سال گذشته کشت خشخاش نداشتیم.

شریعتی افزود: به آموزش و پرورش نیز طرحی دادیم که در مقاطع اول و دوم دبستان و همچنین در مقطع پیش دبستانی، کار پیشگیری را آغاز کنند.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.