وزیر بهداشت در آستانه انتخابات ریاست جمهوری به کاندیداها توصیه کرد با رفتارهای نادرست سیاسی به سلامت روان مردم آسیب نزنند.

به گزارش جماران ، سید حسن هاشمی در حاشیه مراسم روز جهانی سلامت که صبح امروز در وزارت بهداشت برگزار شد،  در خصوص تاثیر فضای انتخاباتی بر سلامت روان مردم گفت: ما در این موضوع می‌توانیم مثل هر مقوله دیگر باعث آسیب به سلامت روان مردم یا نشاط آنها شویم. کسانی که تخریب و تحقیر می‌کنند، گزارش خلاف واقع و وعده بیجا می‌دهند، امید بیجا ایجاد می‌کنند یا سطح توقعات مردم را بالا می‌برند، بر اعصاب و روان آنها اثر می‌گذارند. واقعیات و مشکلات را صادقانه بگوییم. توقع‌هایی که ایجاد می‌کنیم باید مطابق داشته‌ها و شرایط‌مان باشد. سال‌هاست نسبت به غربی‌ها انتقاد می‌کنیم اما الگوی ما در انتخابات مناظرات، رفتارهای سیاسی و نقد رقیبان مانند آنها است. باید متوجه شویم مسیری که در پیش گرفتیم اسلامی و به صلاح کشور نیست و با روح و روان مردم سر و کار دارد و به آن آسیب می‌رساند.

 

هاشمی همچنین اضافه کرد: ما در رسانه‌ها به طور دائم افکار متضاد می‌بینیم که این مردم را گیج می‌کند. باید به آموزش‌های دینی و سنت خودمان برگردیم که این کار به صلاح مملکت خواهد بود.

هاشمی با بیان اینکه بیماری‌های اعصاب و روان در جامعه ایرانی کمتر شناخته شده و از نظر تشخیص و درمان مورد بی توجهی قرار گرفته است، اظهار کرد: مردم اگر نسبت به آن موضوع آگاه باشند کمتر به گرفتاری‌های شخصی و اجتماعی مبتلا می‌شوند. رسانه‌ها به ویژه صدا و سیما نیز در این خصوص نقش بی بدیلی دارد که غیر قابل انکار است.

وی ضمن اشاره به شعار روز جهانی بهداشت که امسال «بیایید درباره افسردگی صحبت کنیم» انتخاب شده است گفت: ما خیلی توفیقی برای کاهش نرخ ابتلا به اختلالات روان در کشور نداشته‌ایم اما در عین حال باید گفت که آمار آن در کشور نسبت به جهان زیاد نیست. سیاستمداران و کانون‌های مختلف تصمیم گیری، قوه‌های مقننه و مجریه و مردم باید رفتارهایی را انجام دهند که باعث پیشگیری شود. نگرانی، ناامیدی، یاس اعتیاد و سوء مصرف مواد از جمله عواملی است که باعث ایجاد این اختلال می‌شود.

وزیر بهداشت همچنین اضافه کرد: فرد افسرده همیشه خسته است و روابط فردی او به طور جدی آسیب می‌بیند. باید اجازه دهیم مردم راجع به این بیماری و علائم آن بدانند. هر عاملی را که باعث می‌شود نشاط و امید کم شود از جامعه، رسانه و کانون‌های تصمیم گیری دور کنیم. تهمت، دروغ و غیبت که جزوگناهان کبیره محسوب می‌شوند و امروز به آن عادت کرده‌ایم خود عامل افسردگی و بیماری‌های اعصاب است. صداقت، اخلاص و امیدبخشی از دستورات دین ما است.

هاشمی ضمن اشاره به برنامه وزارت بهداشت در طرح تحول نظام سلامت برای ورود کارشناسان سلامت روان به نظام بهداشتی و درمانی بیان کرد: من در مفید واقع شدن این اقدامات تردید دارم چرا که تمام ارکان حاکمیت باید در این جهت حرکت کنند. ما به تفکیک استان‌ها آمار مشخصی درباره افسردگی معمولی و عمیق داریم، اما به نظر می‌رسد این حوزه نیاز به کار عمیق‌تری دارد که بخشی از آن مربوط به اقتصاد و بیکاری است.

وی افزود: اگر امسال رسانه‌ها به خصوص صدا و سیما اجازه دهد که اصحاب علم و فن بیشتر با مردم صحبت کنند و مردم به این موضوعات توجه کنند در سال‌های آینده شرایط بهتری خواهیم داشت. با توجه به تعارضات و گرفتاری‌هایی که در سیاست داریم باید قبول کنیم برخی از ما ندانسته بیمار هستیم. اگر در این بخش کم توجهی کنیم آثار جدی به کل کشور وارد می‌شود.

هاشمی در پایان به عنوان مسئول سلامت کشور در دولت یازدهم از همه درخواست کرد که به حوزه سلامت روان توجه بیشتری داشته باشند به خصوص رسانه‌ها، ائمه جمعه، نویسندگان و کسانی که فضای مجازی در اختیار آنها قرار دارد، چرا که آنها باید به نسل آینده نیز فکر و کمک کنند تا جامعه‌ای امیدوار و جوانانی محکم و با اراده داشته باشیم.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.