به گزارش جماران، اعتماد نوشت:

اصولگرایان در حالی قرار است پنجشنبه این هفته ٥ کاندیدای نهایی خود را معرفی کنند که روز گذشته اخبار ضد و نقیضی از نگارش برنامه‌های ریاست‌جمهوری و رزومه سیدابراهیم رییسی و پرویز فتاح دو کاندیدای احتمالی شاخص منتشر شد.

گمانه‌‌زنی‌ها درباره حضور سید ابراهیم رییسی در انتخابات ریاست‌جمهوری از هفته‌ها قبل آغاز شد و این روزها با شتابی ساعتی رو به افزایش گذاشته است تا آنجا که دیروز سیدمحمد حسینی، عضو هیات‌رییسه جبهه مردمی نیرو‌های انقلاب اسلامی اعلام کرد رییسی برنامه‌های خود برای ریاست‌جمهوری را هم به این جبهه ارایه کرده است. اظهاراتی که ساعت ٢٠ دیشب از سوی او تکذیب شد حکایت از این داشت که سید ابراهیم رییسی برنامه‌های خود برای ریاست‌جمهوری را در اختیار جبهه مردمی نیروهای انقلاب قرار داده است.

آینده اصولگرایان با رییسی

اگر رییسی به عنوان گزینه نهایی اصولگرایان وارد کارزار انتخابات شود باید در رقابت با حسن روحانی شرکت کند؛ رقابتی که سابقه روحانی در مبارزه‌های انتخاباتی نشان داده نه تنها آسان نخواهد بود که کاری سخت است. حسن روحانی با سابقه ٤ سال ریاست‌جمهوری به تمام جزییات امور اجرایی وقوف پیدا کرده و رییسی بدون این سابقه باید با رییس‌جمهور مستقر مواجه شود. از سویی تجربه مسوولیت ٨ ساله روسای جمهور نشان می‌دهد کسب اقبال عمومی برای رییسی کار آسانی نیست. او البته ممکن است از همین نقطه ضعف بتواند برای خود برگ برنده‌ای رو کند. نداشتن سابقه اجرایی باعث می‌شود تا نقدی نیز در این حوزه به او وارد نشود در عوض روحانی ٤ سال سکان اجرایی کشور را در اختیار داشته و عملکردش در بوته نقد قرار می‌گیرد.

سناریوهای رییسی
در صورت صحت اخبار مبتنی بر کاندیداتوری قطعی رییسی از سوی جمنا سناریوهای متعددی برای نحوه حضور وی مطرح شده که نشان می‌دهد حامیان او فکر کابینه‌اش را هم کرده‌اند.

یکی از سناریوها اعلام رسمی نام محمد باقر قالیباف، شهردار تهران و سیاستمداری اهل مشهد به عنوان معاون اول رییسی است. در این سناریو برای جلوگیری از کاندیداتوری دیگر اصولگرایان وزارت امور خارجه به سعید جلیلی و وزارت کشور به محسن رضایی پیشنهاد می‌شود. از دیگر کاندیداهای شاخص اصولگرا که ممکن است بازی انتخاباتی اصولگرایان را به هم بزنند نیز در کابینه معرفی شده از سوی رییسی استفاده خواهد شد.

دیگر سناریوی انتخاباتی رییسی حضور او به عنوان محور وحدت مصداقی میان اصولگرایان است. با اجماع روی رییسی او تا آغاز فرآیند ثبت نام از اعلام موضع خودداری کرده و در موعد ثبت نام با توجه به جایگاهی که در میان اصولگرایان یافته است از یک کاندیدا حمایت می‌کند تا از انشقاق میان اصولگرایان و چند کاندیدایی آنها جلوگیری شود.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.