در آستانه سال جدید و پیش رو بودن دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری و پنجمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، محمدرضا عارف می‌گوید که اصلاح‌طلبان در انتخابات شوراها میثاقی محکم‌تر از مجلس خواهند داشت.

او همچنین به همه جریانات توصیه می‌کند که براساس مرٌ قانون عمل کرده و از هر گونه پیش‌داوری درباره نظارت بر انتخابات شوراها پرهیز کنند. 

به گزارش جماران، گفت‌وگو با محمدرضا عارف را در زیر می‌خوانید :

همانطور که مستحضرید بتدریج به زمان برگزاری دو انتخابات مهم شوراهای اسلامی  شهر و روستا و ریاست جمهوری نزدیک می‌شویم،  اما در مورد انتخابات شوراها برخی نسبت به عملکرد هیات نظارت بر انتخابات شورها ابراز نگرانی می‌کنند، با توجه این که وظیفه نظارت بر این انتخابات به عهده مجلس است و برخی از اعضای فراکسیون امید نیز عضو این هیات هستند، چنین اظهارنظر هایی را از هم اکنون چطور ارزیابی می کنید و فکر می‌کنید این فضاسازی‌ها چه تاثیری بر فضای انتخابات خواهد داشت؟

آن‌چه برای ما مهم است رعایت قانون است و می‌دانید که اکثریت هیات نظارت از اعضای فراکسیون امید هستند،‌ در واقع از یک هیات پنج نفره، سه نفر از فراکسیون امید بوده و دو نفر از سایر فراکسیون ها هستند.

توصیه همیشگی ما به برادران عزیزمان این است که واقعا براساس قانون و مرٌ عمل کنند و هرکسی شرایط کاندیداتوری را دارد باید تایید شود و مردم تصمیم گیری کنند؛ لذا خواهشم از عزیزان و دوستان این است که پیش داوری نکنند، کمک کنند هیات نظارت در همه استان‌ها و هیات‌های اجرایی طبق قانون عمل کنند تا ان شاءالله انتخابات پرشوری را داشته باشیم.

فکر می‌کنید این اظهارنظرها بیشتر نقد به عملکرد هیات نظارت است یا جوسازی‌های انتخاباتی است؟

بخشی از این مسائل انتخاباتی است، طبیعی هم است؛ زیرا کم کم فضای انتخاباتی گرم شده و بحث‌های سیاسی هم مطرح می‌شود. البته بخشی از این موضوع ممکن است ناشی از نگرانی باشد، ما این کار را تقدیر می‌کنیم؛ اگر نگران هستند هشدار دهند و تاکید ما هم بر اینست که هیات نظارت باید صد در صد قانونی عمل کند اما هنوز چون هیات نظارت خروجی نداشته نمی‌توانیم کار هیات را ارزیابی کنیم.

چندی پیش مطرح شد که جبهه اصلاحات لیست انتخابات شوراها را ائتلافی ارائه می‌دهد،‌ آیا این لیست ائتلافی با حامیان دولت یا اصولگرایان معتدل خواهد بود؟

تا به امروز روی ائتلاف هیچ بحثی نداشته‌ایم، تصمیم‌مان این است که لیست اصلاح طلبانه بوده و شورای عالی اصلاح طلبان آن را ببندد.

به هر حال باب مذاکره و ائتلاف را باز گذاشته‌ایم ، زیرا مانند انتخابات مجلس ممکن است پیشنهادات مفید و سازنده ارائه شود که باعث ارتقاء کیفیت لیست و تقویت حضور مردم  خواهد شد که استقبال می کنیم.

آیا لیست، حزبی بسته می‌شود؟

نه، ما راهبردمان در شورای عالی اصلاح طلبان هم در دوره قبل و هم این دوره،‌این است که به احزاب سهم نمی‌دهیم و براساس شاخص های کیفی، توانایی ها، شایستگی ها و سابقه کار و برجستگی ها ان شاءالله لیست را می بندیم که البته ممکن است چهره های حزبی هم در آن باشند و ممکن هم است که نباشند.

درصورت رأی آوری حداکثری لیست،‌ آیا در مورد انتخاب شهردار نیز تصمیم گیری می‌شود؟

دو نظر در این زمینه وجود دارد، یکی این که شهردار را معرفی کنیم و دیگر این که اصلا وارد بحث شهردار نشویم زیرا اگر شهردار را معرفی کنیم ممکن است بعدا شهردار به اعضای شورای شهر بگوید شما به خاطر من رأی آوردید. در این صورت این امکان وجود دارد که اصطکاک و چالش بین شورا و شهرداری بیش از الان شود.

شاید در نهایت شهردارمان را معرفی نکنیم اما با تک تک اعضایی که در لیست مان قرار می گیرند حتما میثاقی محکم تر از مجلس خواهیم داشت؛ باید تا پایان دوره شورا به تشکل و ائتلاف پایبند بوده  و تصمیم جمعی را پذیرا باشند که طبیعتا در این صورت در انتخاب شهردار عملکرد راحت‌تری خواهیم داشت.

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.