حضرت زهرا در یکی از خطبه های خود بدون اینکه نظم جامعه را به هم بریزد هم مردم و هم حکومت را استیضاح می کند.
یک فعال سیاسی اصلاح طلب با انتقاد از اختلافات موجود در دنیای اسلام گفت: مردم چین و هند که صدها دین دارند یکدیگر را نمی کشند اما در خاورمیانه که یک خدا و قرآن و کعبه وجود دارد روزانه با نام خدا افراد زیادی کشته میشوند.
به گزارش جماران، حجت الاسلام والمسلمین محسن رهامی در مراسمی که به مناسبت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا برگزار شد با انتقاد از طرح برخی از مسائل نسبت به شخصیت حضرت فاطمه (س) در جلسات روضه و سخنرانیها اظهار کرد: متاسفانه معمولا در بسیاری از مواقع در بیان ویژگی های شخصیتی حضرت فاطمه زهرا، به مصائب ایشان اشاره می شود و در بسیاری از مواقع نیز در این مصائب اقرارهایی صورت می گیرد.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه معرفت دینی باید دقت بسیاری شود و جلساتی تخصصی و مفصل درباره رفتار و ویژگی های ائمه برگزار گردد، خاطر نشان کرد: چنانچه که بخواهیم برای جامعه اسلامی الگویی معرفی کنیم باید به ویژگیهای اخلاقی و اقدامات و آثار به جای مانده از این الگو بپردازیم. در این زمینه حضرت زهرا یک ویژگی تمام عیار برای زنان و دختران محسوب می شود. ایشان هم الگویی در جامعه و رفتارهای اجتماعی محسوب می شوند و هم به عنوان نمونهای در تربیت فرزندان قابل ارائه به عنوان الگو هستند. چرا که حضرت سیدالشهدا، امام حسن مجتبی و ام الکلثوم حاصل تربیت ایشان هستند.
عضو شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان در ادامه با انتقاد از اختلافات موجود در دنیای اسلام، با وجود دارا بودن خدایی واحد گفت: در چین و هند که چند صد دین و هزاران طایفه وجود دارد هیچ کدام دیگری را نمی کشند اما در خاورمیانه که یک خدا، یک قرآن و یک کعبه وجود دارد همه به خون یکدیگر تشنه اند و به نام خدا روزانه افراد زیادی کشته می شوند.
رهامی با بیان اینکه امروز دنیای اسلام یکی از بدترین دوره های حیات سیاسی خود را طی می کند ادامه داد: امروز مردم خاورمیانه برای فرار از این دنیای اسلام، خود را به دریای مدیترانه می زنند و می خواهند از این دنیا فرار کنند.
وی با طرح این پرسش که چرا دنیای اسلام به این نقطه رسیده است که مسلمانان از این دنیا فرار کرده و به دنبال مهاجرت به کشورهای غیر مسلمان هستند اظهار کرد: بخشی از این اتفاق به دلیل قرائت های نادرستی است که از اسلام و ائمه انجام می شود. متاسفانه به جای اینکه این قرائت ها ما را در جهت وحدت برساند، در جهت ایجاد کینه به کار می رود و این کینه به جایی رسیده است که سوریه و عراق را نابود کرده و امروز نیز یمن و لیبی و جاهای دیگر در حال نابودی هستند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب با اشاره به ماجرای کوتاه آمدن حضرت علی (ع) پس از رحلت پیامبر در موضوع رهبری مردم اظهار کرد: وحدت امت اسلامی در آن شرایط از دلایلی بود که باعث شد حضرت علی (ع) همکاری کند.
وی تصریح کرد: حفظ امت اسلامی و از هم نپاشیدن جامعه ای که پیامبر با تلاش و زحمات بسیاری آنرا ایجاد کرده بود یک استراتژی تقسیم شده ای میان اهل بیت است که همچنان ادامه دارد.
رهامی در بخش های دیگری از صحبت های خود با اشاره به آیات مربوط به حضرت فاطمه زهرا خاطر نشان کرد: مصداق بارز آیه انا اعطیناک الکوثر که مخاطب اختصاصی آن پیامبر اسلام است، وجود مبارک حضرت زهرا است. چرا که ایشان مصداق بارز خیر کثیر هستند.
رهامی با بیان این که در اسلام سه مقام نبوت، امامت و ولایت وجود دارد، تاکید کرد: حضرت فاطمه زهرا دارای مقام ولایت بودند. ایشان پیغمبر و امام نبودند اما براساس ادله موجود ولی خدا بودند و براساس روایات جبرئیل بر ایشان نازل شده است. حضرت فاطمه (س) به لحاظ علمی و براساس آیات قرآن دارای علم لدنی بودند.
رئیس بنیاد بین المللی صلح همچنین با تاکید بر اینکه امکان رسیدن به جایگاه ولایت در همه زمانها وجود دارد خاطر نشان کرد: چنانچه فردی در شرایطی که به بیت المال دسترسی داشت اما دستبردی به آن نزد و ظلم نکرد و شهوات دنیایی را کنار گذاشت و توانست نفس، چشم و زبان خود را مهار و کنترل نماید به درجاتی از ولایت دست خواهد یافت. بر اساس آیات قرآن زنان نیز میتوانند به این درجه نائل شوند و حضرت فاطمه زهرا (س)، حضرت مریم و همسر فرعون از جمله زنانی هستند که به این درجه نائل آمدند.
وی در پایان با تاکید بر لزوم مطالعه خطبه های حضرت فاطمه زهرا خاطر نشان کرد: ایشان در یکی از خطبه های خود بدون اینکه نظم جامعه را به هم بریزد هم مردم و هم حکومت را استیضاح می کند.