وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: وزیر حج عربستان با ارسال نامه ای از من دعوت کرد تا افرادی از ایران برای مذاکره در خصوص حج به این کشور سفر کنند که در صورت نتیجه بخش بودن مذاکرات حج برقرار خواهد شد، زیرا سیاست نظام جمهوری اسلامی ایران برقراری حج است درغیر این صورت عربستان مسئول «صد عن سبیل الله» خواهد بود.

به گزارش جماران، سید رضا صالحی امیری روز پنجشنبه دردیدار با آیت الله مکارم شیرازی ضمن ابلاغ سلام رئیس جمهوری به این مرجع تقلید اظهار داشت: در باره موضوع حج پنج نفر به سرپرستی آقای محمدی( سرپرست سازمان حج و زیارت ) با لحاظ شرایطی که در چارچوب تاکیدات رهبر معظم انقلاب است با مسئولان حج عربستان مذاکره می کنند و اگر نتایج حاصل شود حج برقرار خواهد شد.
وی همچنین اظهار کرد که کم مساله ترین دوران مطبوعات این دوره است که به دلیل نظارت و نگاه حرفه ای و نظم حاکم بر مجموعه کم ترین مشکل در این حوزه مشاهده می شود و نمایندگان دادستانی، حوزه علمیه و سایر دستگاه ها به ریاست بنده هرگونه مساله ای را دراین بخش مورد توجه قرار می دهند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تاکید کرد که ریشه ها و باورها و اعتقادات دینی ما به مبانی اسلامی برمی گردد که پرچمدار آن مراجع تقلید هستند.
**آرامش و ثبات در فضای فرهنگی و پرهیز از مناقشات 
وی ادامه داد: از روز نخستی که برای حضور بنده در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی طرح مساله شد، 2 نکته ایجاد آرامش و ثبات در فضای فرهنگی کشور و پرهیز ازمناقشات به خصوص در مباحث سیاسی مورد توجهم بود، چراکه کار فرهنگی باید در آرامش صورت گیرد.
وی اضافه کرد: نکته دیگر رفع دغدغه های رهبر معظم انقلاب و مراجع تقلید در حوزه فرهنگ بود که این مساله مورد تاکید دولت تدبیر و امید است.
صالحی امیری با تشکر از محبت ها، نصایح و نقدهای مراجع تقلید گفت: هویت دینی و انقلابی نظام ما مبتنی بر مبانی دینی است و جهت حفظ ارزش های اسلامی نهایت تلاش خود را به کار خواهیم گرفت.
وی گفت: در حوزه قرآنی مشکلی که وجود دارد وجود چندگانگی و حوزه های مختلف دراین عرصه است که کار ساماندهی آن را با مشکل مواجه کرده است به نحوی که با وجود تصویب 2 هزار میلیارد ریال بودجه از طرف دولت برای این بخش به دلیل عدم ساماندهی امکان جذب پیش نیامد.
وی افزود: اما خبر خوش آنکه با پیگیری های صورت گرفته سازمان استخدامی موافقت کرد تا حوزه فعالیت های قرآنی از تهران به سراسر کشور انتقال یابد و همه جا تشکیلات قرآنی داشته باشد بنابراین دولت در این زمینه قصوری نبوده است.
صالحی امیری در خصوص برنامه های فرهنگی کانون مساجد نیز گفت: 23 هزار کانون مساجد در کشور با بودجه 500 میلیارد ریالی تحت نظارت وزارت فرهنگ و راشاد اسلامی مدیریت و حمایت می شود که اقدام قابل توجهی است.
** اقدامات در راستای ساماندهی فضای مجازی 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص فعالیت های صورت گرفته برای ساماندهی فضای مجازی گفت: از زمانی که حقیر مسئولیت برعهده گرفتم، بحث صیانت و پالایش فضای مجازی در شورای عالی فضای مجازی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با جدیت دنبال می شود. 
صالحی امیری افزود: اکنون 160 هزار کانال فساد توسط کمیته منتخب دولت پالایش شده و در ماه گذشته تصویب شد تمام کانال های بالای پنج هزار نفر و بعد تمام کانال ها در سامانه ای مشخصات خود را ثبت کنند تا معین شود هر کسی در فضای مجازی چه کاری انجام می دهد و کسانی که ثبت نام نمی کنند و مسئولیت اجتماعی خود را بر عهده نمی گیرند به تدریج حذف خواهند شد.
صالحی امیری گفت: همچنین مقرر شد چند میلیون سیم کارتی که بدون هویت در دست مردم بود در روزهای آینده مسدود شود که این کار از انجام بسیاری از فسادها جلوگیری خواهد کرد.
وی بیان کرد: در دولت بنای صیانت فضای مجازی را داریم و تلاش می کنیم مشکلات در این قسمت و در زمینه ممیزی ها به حداقل برسد و تاکنون در این زمینه به نتایج خوبی دست یافته ایم.
 

آیت الله مکارم شیرازی: کار وزارت ارشاد سنگین تر از وزارتخانه های دیگر است

 آیت الله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: بسیاری از وزارتخانه ها تنها به فکر حل مشکل مادی مردم هستند در حالی که وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی باید یک تنه مشکل معنوی مردم را هم حل کند به همین دلیل کار این وزارتخانه سنگین تر از وزارتخانه های دیگر است.

به گزارش جماران، این مرجع تقلید روز پنجشنبه در دیدار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و هیات همراه، ضمن پاسخگویی به سلام ریاست جمهوری که توسط وزیر ارشاد ابلاغ شد، افزود: توضیحات ارائه شده توسط وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیرامون فعالیت های صورت گرفته در حوزه فرهنگ موجب خوشبختی است؛ واقع مساله این است که نظام ما نظام جمهوری اسلامی است، اسلامیت آن وقتی درست می شود که مسائل دینی بر نظام حاکم باشد، غربی ها نظام دینی ندارند و فرهنگ آنها تضادی است بین فرهنگ دینی و لیبرالی، بنابراین باید مراقب بود نفوذ فرهنگ غربی غیر دینی در نظام ما نباشد.
وی بیان کرد: کار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بسیار سخت و حساس است، توجه به حوزه کتاب، فیلم، فضای مجازی، برنامه های قرآنی و مدیریت فرهنگی مساجد هر کدام سنگین و مسئولیت آفرین است.
وی ادامه داد: در مسائل فرهنگی بعضی ها می گویند در این زمان نمی توانیم خواسته های بعضی ها را عملی نکنیم و حد وسطی می گیریم میان اندیشه های مختلف تا همه را از خود راضی کنیم نباید فرهنگ و ارشاد سوپر مارکتی باشد که برای همه خورا ک دینی و غیر دینی دارد، باید با ادبیات دوستانه افراد را به سمت ارزش های دینی هدایت کرد.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: از اصول و ارزش های دینی نباید خارج شد، الان فیلم ها نقش موثری دارند، صحنه هایی که به نمایش می گذارند ممکن است در جامعه طلاق و تجمل را زیاد کند یا افراد را به سمت ازدواج و زندگی ساده هدایت کند. 
وی ادامه داد: گاهی با نظارت مختصر مشکل حل می شود مانند فیلم های مرتبط با سیره و زندگانی ائمه معصومین (ع) که مشکل نمایش چهره آن بزرگواران با نشان دادن در هاله ای از نور حل می شود.
این مرجع تقلید گفت: کتاب ها هم برای هدایت بشر بسیار مهم است، گاهی اوقات افراد ناشایست کتابی می نویسند برای یک صفحه که در آن با ارزش های دینی مقابله می شود مانند کتابی در حوزه جامعه شناسی که در زمان طاغوت آموزش داده می شد و در صفحاتی از آن با دین و ارزش های دینی مقابله می کرد؛ بنابراین کنترل حوزه چاپ و نشر با وجود حجم بالای کتاب ها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
وی افزود: فضای مجازی هم که مشکل عظیم و فضای فساد شده است، این که برخی از افراد گفتند 5 یا 10 درصد آن دچار فساد شده، اشتباه است، فضاهایی مانند تلگرام و اینستگرام بیشتر باطل است، پالایش خوب است اما باید برای این برنامه ها جایگزین درست کرد تا افراد جامعه احتیاجی به استفاده از این برنامه ها نداشته باشند.
وی ادامه داد: باید در برنامه ریزی های شبکه ملی فضای مجازی ویژگی های خوب برنامه های تلگرام و اینستگرام وجود داشته باشد تا افراد به سمت استفاده از آنها اشتیاق داشته باشند و این راه حلی است که کارشناسان این حوزه ارائه می دهند.
آیت الله مکارم شیرازی گفت: فضای مجازی در درون خود مشکل سیاسی، اقتصادی، دینی و اهانت به مقدسات دارد و هم فساد اخلاقی ایجاد می کند، کارهای منسجم و گروهی باید در این زمینه انجام شود تا نتیجه مشورت ها و راهکارها منطقی و عملیاتی باشد.
 وی افزود: دولت باید برای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با توجه به مسئولیت های سخت آن بودجه خاصی درنظر بگیرد، نظارت بر فیلم ها، فضای مجازی، کتاب و دیگر بخش های فرهنگی هزینه های سنگین دارد.
 

 

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.