تولیت آستان قدس رضوی گفت: جایگاه علمی، معرفتی و ایستادگی حضرت رضا (ع) می تواند نقطه تعامل کشورهای اسلامی در استکبارستیزی، دشمن شناسی و دشمن ستیزی باشد.

به گزارش جماران، حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی دوشنبه شب در همایش راهکارهای تعامل حرم مطهر رضوی با فعالان فرهنگی بین الملل که در بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، افزود: ایران اسلامی به برکت حضرت رضا (ع) ملجاء و پناهگاه همه مظلومان و ستمدیدگان در عالم است.

وی اظهار کرد: بشریت بدون ارتباط با معنا و جامعیت انسان، در نهایت به توحش می انجامد و آن چه نبی مکرم اسلام و اولیای دین برای بشر به ارمغان آوردند، تکامل بشریت و دستیابی انسان به یک زندگی توام با رفاه و هدایت و تبدیل به خلیفه الله است.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی افزود: تعلیم و تزکیه غایت شریعت و شکل دادن مدنیت برای بشریت در پرتو تدین میسر است زیرا تمدن بدون تدین، تمدن پایداری برای انسان و بشریت نیست. 

وی بیان کرد: برای شکل گرفتن تمدن در پرتو تدین هم هجرت نبی مکرم اسلام (ص) و هم هجرت امام رضا (ع) از مدینه به مرو یک مهندسی الهی است و در این مهندسی آنچه بیش از همه مورد هدایت انسان می باشد؛ سخن توحیدی است.

تولیت آستان قدس رضوی علم، معنویت، زیارت و سیره حضرت رضا (ع) را چهار راهکار اساسی برای ایجاد تعامل حرم مطهر رضوی با کشورهای اسلامی ذکر کرد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی با بیان اینکه معنویت می تواند نقطه تعامل بین ملل با مضجع نورانی حضرت رضا (ع) باشد، افزود: گمشده ای که امروز غرب بعد از گذشت 400 سال از رنسانس با آن مبارزه می کند، معنویت است.

وی بیان کرد: محصول سیاست بدون معنویت، جنگ جهانی اول و جنگ جهانی دوم و بسیاری از جرم هاست که بر بشریت فائق آمده همان طور که فلسطین بیش از 70 سال مورد ظلم و ستم صهیونیست ها واقع شده است.

 وی اظهار کرد: زندگی ملل اسلامی می تواند در پرتو معنویت حضرت رضا (ع) شکل گیرد و فعالان فرهنگی در این عرصه می توانند ساز و کارهایی را برای شکل گیری ارتباط حول محور معنویت بیندیشند.

عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: پیام رهبر معظم انقلاب به جوانان غربی نیز در راستای شکل گرفتن معنویت در جهان غرب بوده زیرا غرب تلاش می کند معنویت را از زندگی انسان معاصر به حاشیه براند. 

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی اظهار کرد: امروز به برکت انقلاب اسلامی و نورانیت حضرت رضا (ع) و هدایت های ولی فقیه جامع الشرایط فضایی متفاوت در حال شکل گیری است و توجه به معنویت به ویژه اسلام ناب محمدی در بین جوانان مغرب زمین شکل گرفته است.

وی ادامه داد: راهکار دوم برای ایجاد تعامل بین آستان قدس رضوی و کشورهای اسلامی توجه به مساله علم و وجود عالم آل محمد (ع) از حیث ظرفیت علمی است زیرا آن حضرت بنیانگذار گفت و گو بین ادیان و بسیاری از علوم بودند.

وی افزود: با توجه به سبقه علمی و ظرفیت بالای مراکز علمی و فرهیختگان و دانشمندان متعدد در مشهد مقدس، این شهر می تواند به مرجعیت علمی در جهان اسلام دست یابد و محور تعامل بین آستان با کشورهای اسلامی در عرصه علم و دانش باشد.

تولیت آستان قدس رضوی سومین راهکار برای تعامل بین آستان و کشورهای اسلامی را موضوع زیارت ذکر و بیان کرد: معتقدیم همه کسانی که دل در گرو پیامبر اسلام (ص) و دین دارند؛ عاشق اهل بیت (ع) هستند و مقوله زیارت می تواند محوری برای دلدادگی زائر باشد.

حجت الاسلام و المسلمین رئیسی اظهار کرد: چهارمین راهکار برای تعامل آستان با کشورهای اسلامی تبیین سیره حضرت رضا (ع) برای مردم است زیرا سیره آن حضرت می تواند بهترین الگو برای زندگی انسان معاصر باشد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند
نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.