​همزمان با آخرین ماه پاییز، مجله‌ی به گواهی اسناد «گواه» به بازار نشر رسید. این شماره مجله «گواه» با عنوان اصلی «دو چهره یک اندیشه؛ نیم قرن عقلانیت و مقاومت» در یازده بخش منتشر شده است.

به گزارش جماران، به نقل از مرکز اسناد انقلاب اسلامی، همزمان با آخرین ماه پاییز، مجله‌ی به گواهی اسناد «گواه» به بازار نشر رسید. این شماره مجله «گواه» با عنوان اصلی «دو چهره یک اندیشه؛ نیم قرن عقلانیت و مقاومت» در یازده بخش منتشر شده است.

در پرونده ویژه این شماره به شباهت‌ها و تفاوت‌های امام موسی صدر و شهید سید حسن نصرالله رهبران مقاومت لبنان پرداخته شده است. «نصر، پژواک صدای صدر»، «روحانیت لبنان و پیوستگی با سنت امام موسی صدر»، «روح‌القدس در دروازه قدس» و «بنی‌آدم اعضای یکدیگرند» از جمله یادداشت‌های این پرونده است.

«محرمانه‌های یک نظامی گریخته از وطن» خاطرات علیرضا عسگری، «جنگ و رسانه» ناگفته‌های سید عیسی طباطبایی و «آشتی‌کنان میان دو برادر» یادمانده‌های محمود هاشمی تاریخ شفاهی منتشرنشده‌ از تاریخچه مقاومت لبنان است که برای نخستین‌بار به مکتوب و منتشر می‌شود.

علاوه بر این، گفت‌وگو با صلاح فحص نماینده جنبش امل در تهران، محمدرضا زائری رایزن فرهنگی ایران در الجزایر و فعال رسانه‌ای و علیرضا سلطانشاهی از جمله عناوین قابل توجه این پرونده است.

 

شماره یکم مجله «گواه»؛ امام موسی صدر و سید حسن نصرالله؛ دو چهره، یک اندیشه

 

بخش دوم این شماره با عنوان «تسخیر زیر باران» به پرونده تسخیر لانه جاسوسی به روایت مطبوعات می‌پردازد. بخش سوم «حسینیه‌ای با صندلی» تاریخچه حسینیه ارشاد را ورق خواهد زد. «پوستین میش» عنوان یادداشتی در بخش چهارم است که کاپیتولاسیون را بررسی می‌کند.

در بخش پنجم فراز و فرودهای رابطه ایران و آمریکا با عنوان «چماق و هویج» مبتنی بر اسناد روایت می‌شود. مصاحبه با ابراهیم متقی از جمله گفت‌وگوهای ویژه‌ این بخش است.

بخش ششم این شماره مجله گواه با گفتاری از محمدرضا جوادی یگانه عضو هیأت علمی دانشگاه تهران به پروژه ناتمام اصلاحات در ایران می‌پردازد.

در بخش هفتم که به تاریخ دفاع مقدس اختصاص دارد عنوان «ظلمت جاویدان» برای واکاوی عملیات منافقین علیه مردم ایران پس از پذیرش قطعنامه ۵۹۸ انتخاب شده است.

«بر لبه شمشمیر» عنوان پرونده تاریخ و تجربه این شماره به ناگفته‌های حجت‌الله ایوبی از سال‌ها مدیریت در عرصه‌ فرهنگی و هنری اختصاص یافته است.

در بخش نهم و در پرونده تاریخ فرهنگ به پشت پرده ترویج فرهنگ در عصر پهلوی پرداخته شده و اسنادی از رضا قطبی، محمود حکیمی و پری صابری منتشر شده است.

در بخش دهم به طور ویژه به عرصه تاریخ‌نگاری پرداخته شده و دو گزارش و یک گفت‌وگو در این بخش به چشم می‌خورد.

بخش یازدهم و پایانی این شماره مجله گواه در فصل کتاب به نقد و بررسی جدیدترین آثار حوزه تاریخ معاصر پرداخته شده است.

علاقه‌مندان می‌توانند برای خرید نسخه شماره یک مجله گواه به صفحه فروشگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی در irdc.ir، دکه‌های مطبوعاتی و فروشگاه‌های معتبر فروش کتاب مراجعه کنند و با شماره‌ی ۰۲۱۲۲۲۳۴۰۲۰ تماس بگیرند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
2 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.