علی مطهری نایبرییس مجلس دهم در ارزیابی موضع ایران در قبال این تحولات نیز گفت: «موضع ایران در این روزها نشان داد که دخالتی در تحولات اخیر سوریه نداشته است. این موضع، کاملا به درستی اخذ شده است. این موضع کاملا عاقلانه بود چرا که اگر جمهوری اسلامی خود را وارد درگیریهای سوریه میکرد، جنگ بزرگی بین شیعه و سنی در میگرفت و برادرکشی بین مسلمانان اتفاق میافتاد.»
به گزارش جماران؛ خبرآنلاین نوشت: علی مطهری با اشاره به تحولات اخیر سوریه و سقوط دولت بشار اسد گفت: «ابتدا ما باید تحلیل درستی از تحولات سوریه داشته باشیم. اینکه ما همه مخالفان آقای بشار اسد را تروریست بنامیم، درست نیست. هسته اصلی مخالفان اسد، از جنس اخوانالمسلمین هستند که یک گروه مسلمان انقلابی و مخالف رژیم صهیونیستی به شمار میآیند. البته ممکن است که اینها ضد شیعه هم باشند اما این ضدیت آنان بیشتر ناشی از گفتار و رفتار برخی از شیعیان تندرو است. میتوان با اینها گفتوگو کرد و اینها را جذب کرد. با این حال ما باید تحلیل درستی از حوادث سوریه داشته باشیم.»
نایبرییس مجلس دهم در ارزیابی موضع ایران در قبال این تحولات نیز گفت: «موضع ایران در این روزها نشان داد که دخالتی در تحولات اخیر سوریه نداشته است. این موضع، کاملا به درستی اخذ شده است. این موضع کاملا عاقلانه بود چرا که اگر جمهوری اسلامی خود را وارد درگیریهای سوریه میکرد، جنگ بزرگی بین شیعه و سنی در میگرفت و برادرکشی بین مسلمانان اتفاق میافتاد.»
او خاطرنشان کرد: «این همان خواست آمریکا و اسرائیل است اما حالا ملاک ما این است که خواست اکثریت ملت سوریه را در نظر بگیریم. ایران هم همین کار را کرد و خود را در مقابل بخش عظیمی از مردم سوریه که طرفدار مخالفان اسد بودند قرار نداد. به همین دلیل است که میگویم سیاست ایران در این خصوص، به درستی اتخاذ شد.»
او گفت: «حکومت بشار اسد دارای ضعفهایی بوده که نمیتوان آن را مخفی کرد. سیاسیون ما هم باید در اظهارات خود به این موضوع توجه داشته باشند و سپس مواضع خود را اعلام کنند. بحث جنگیدن نیست. مقامهای سوریه از نظر اطلاعاتی غافلگیر شدند؛چراکه احتمال نمیدادند که چنین اتفاقی رخ دهد. ارتش سوریه هم اعتقادی به مبارزه با این مخالفان نداشته است.»
مطهری گفت: «دیدیم که پی در پی هم عقبنشینی کرده و اساسا ارادهای برای جنگیدن با آنها نداشت چون مطلع بود که بخش مهمی از مردم سوریه طرفدار همین گروه هستند. در اینکه ضعفهایی در حکومت بشار اسد وجود داشت حرفی نیست ولی وقتی خواست اکثریت مردم تغییر یک نظام باشد، باید به آن تن داد. سیاسیون ما هم باید این مورد را مدنظر قرار دهند.»
مطهری همچنین درباره آینده محور مقاومت باتوجه به سقوط دولت بشار اسد نیز گفت: به نظر من آسیبی به محور مقاومت وارد نخواهد شد و حتی ممکن است که این تغییر به ضرر اسرائیل باشد.»