محمدمهدی اسماعیلی وزیر ارشاد درباره بیانیه سینماگران گفت: آنچه که هفته گذشته در رابطه با بیانیه سینماگران رخ داد نمونه یک شیطنت رسانهای بود.آن چیزی که اتفاق اتفاده بود یک گشایش مهم در حوزه اقتصاد سینما بود.مدیر مربوط با سازمان سینمایی اعلام کرده بود فیلم هایی که عواملی اعم از بازیگر و کارگردان آنها دچار مشکلاتی هستند که نمی توانند در برخی فعالیت های عادی حضور داشته باشند، نمایش آن فیلم ها را منوط به این ممنوعیت نکردیم. به همین دلیل از ابتدای دولت جدید فیلم های متعددی به نمایش درآمده که عوامل آنها مشکل داشتند که اگر در گذشته بود آن فیلم نباید نمایش داده می شد ولی به نمایش در آمدند و این اتفاق مهم رخ داده و امروز حوزه سینما بهترین دوره خود را طی می کند. بیانیه نویس های سیاسی حتی یک بار به این موفقیت بزرگ اشاره نمی کنند.
به گزارش جماران؛ به نقل از ایلنا، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: من تمایل دارم دوستان دیروز و امروز ما با سینما آشتی کنند و با سینماکاران دوست باشند و به دنبال رونق سینما باشند و مانند سال گذشته در جشنواره بهدنبال حذف سینمای ملی نباشند، چتر فرهنگ و هنر ایران به اندازه کافی باز است از این رو جای نگرانی نیست و سینماگران جای آنها را تنگ نخواهند کرد.
محمدمهدی اسماعیلی (وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی) در حاشیه نشست هیئت دولت در جمع خبرنگاران گفت: در برنامه امسال ما برگزاری نمایشگاه مطبوعاتی قرار دارد. همکاران من در معاونت مطبوعاتی در حال انجام تمهیدات آن هستند و با خود اصحاب رسانه هماندیشی میکنند. چون یک وقتهایی است که توقعاتی دارند که در اجرا دچار مشکل میشود. این موضوع را به معاون مطبوعاتی اعلام کردم تا زمان برگزاری نمایشگاه را تا ده روز آینده با توجه به هم فکریها اعلام کند. خیلی دوست داریم که بعد از سالیان سال آن هم نزدیک به ۹ سال نمایشگاه مطبوعات را برگزار کنیم. همانطور که جشنوراه مطبوعات را در مرداد ماه امسال برگزار کردیم، این نمایشگاه را هم برگزار کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: در تعاملات شرکای راهبردی ما در مسائل اقتصادی و سیاسی، تاکید ما بر این است که همپای این تعاملات حوزه فرهنگ و هنر هم رشد کنند. همکاران من توافقات خوبی داشتند. تاکید داشتم که به زودی این تفاهمات اجرا شود. برخی از آنها اجرا شده است. ما به دنبال حضور فیلمهای ایران در زنجیره نمایش در چین هستیم. ۸۳ هزار سینما در آنجا وجود دارد. ما اگر بتوانیم فیلمهای خودمان را وارد آنجا کنیم، حتما اتفاقات خوبی خواهد افتاد. به زودی در حوزههای مختلف تبادل کارهای رسانهای این کار را اجرایی میکنیم. ذیل تفاهنمامه ۲۵ ساله با چین یک بخش از آن مربوط به فرهنگ هنر و رسانه است آن را هم نهایی میکنیم به زودی سفرهای متقابل صورت خواهد گرفت.
وی درباره سفر حج عمره گفت: ثبت جدید برای حج عمره نداریم تا بخش عمده ای از کسانی که سالیان سال منتظرند اعزام شوند. الان ۵ میلیون ۷۰۰ و خرده ای در صف عمره و یک میلیون نفر در صف حج واجب هستند. همکاران من در سازمان حج الان در عربستان مشغول رایزنی برای اجاره هتل و تمهیدات مقامات هستند. تامین هواپیما برای بحث حمل و نقل و همکاری خوب بانک مرکزی در تامین ارز در حال انجام است و مشکل نداریم و نگرانی ها مرتفع شده و دوست دارم که در اسرع وقت شاهد این اعزام ها باشیم.
وی درباره آخرین وضعیت کاغذ گفت: من از دو سال پیش که کارم را در وزارت خانه شروع کردم، اعلام کردم که هدف ما خودکفایی در تولید کاغذ تحریر است. شاید دغدغه و نگرانی برخی از همکاران ما این بود که هدف خوبی است اما از لحاظ اجرایی امکان آن دشوار باشد. در روزهای اول چیزی نزدیک به حدود ۵ هزار تن کاغذ تولید میشد اما الان به آستانه ۸۰ هزار تن رسیده است و تمام نیازهای حوزه فرهنگی ما همین است. من به زودی راهی استان مازندران خواهم شد و انشاالله بخش دوم کارخانه فعال خواهد شد ما الان فناوری نوین را داریم مجموعه زاگرس در شیراز افتتاح خواهد شد که اصلا نیاز به چوب ندارد و با استفاده از همین ضایعات نزدیک به ۶۰ هزار تن کاغذ تولید خواهد شد. هدفگذاری ما در بحث کاغذ رسیدن به صادرات است که انشاالله در حوزه کاغذ تحریر این اتفاق رخ خواهد داد.
وزیر ارشاد درباره بیانیه سینماگران گفت: آنچه که هفته گذشته در رابطه با بیانیه سینماگران رخ داد نمونه یک شیطنت رسانهای بود.آن چیزی که اتفاق اتفاده بود یک گشایش مهم در حوزه اقتصاد سینما بود.مدیر مربوط با سازمان سینمایی اعلام کرده بود فیلم هایی که عواملی اعم از بازیگر و کارگردان آنها دچار مشکلاتی هستند که نمی توانند در برخی فعالیت های عادی حضور داشته باشند، نمایش آن فیلم ها را منوط به این ممنوعیت نکردیم. به همین دلیل از ابتدای دولت جدید فیلم های متعددی به نمایش درآمده که عوامل آنها مشکل داشتند که اگر در گذشته بود آن فیلم نباید نمایش داده می شد ولی به نمایش در آمدند و این اتفاق مهم رخ داده و امروز حوزه سینما بهترین دوره خود را طی می کند. بیانیه نویس های سیاسی حتی یک بار به این موفقیت بزرگ اشاره نمی کنند.
وزیر ارشاد ادامه داد: ما تصورمان این است که این جوسازیهای نادرست و کذب برای این صورت می گیرد که جلوی درخشش سینمای ایران که در حال وقوع است، گرفته شود. فیلم هایی امروز عرضه شده که جزو پر تماشاگرترین فیلم های تاریخ سینمای ایران شده اند و می خواهند این موفقیت دیده نشود.
وی ادامه داد : تلاش می کنند که با سرو صدا و ایجاد مباحث انحرافی و نادرست این موفقیت دیده نشود. من به این بیانیه نویسهای سیاسی توصیه می کنم که با معیشت سینماگرها وارد دعوا نشوند. ان شاءالله راه انصاف در پیش بگیرند و به اقتصاد سینمای ایران توجه کنند. چرا ناراحتند از این که اقتصاد سینما فعال است؟ چرا ناراحتند که اهالی سینما در حال فعالیتند؟ حالا اگر به لحاظ سیاسی ناراحتند چرا ناراحتی شان را در قالب بیانیه علیه سینمای کشور نشان می دهند. من تمایل دارم دوستان دیروز و امروز ما با سینما آشتی کنند و با سینماکاران دوست باشند و به دنبال رونق سینما باشند و مانند سال گذشته در جشنواره بهدنبال حذف سینمای ملی نباشند، چتر فرهنگ و هنر ایران به اندازه کافی باز است از این رو جای نگرانی نیست و سینماگران جای آنها را تنگ نخواهند کرد.
اسماعیلی درباره اعزام فعالان رسانهای به غزه گفت: ما در هفته گذشته اعلام کردیم بخشی از همکاران رسانهای ما برای بازتاب بهتر حوادث و اتفاقاتی که در فلسطین اشغالی و غزه افتاده را اعزام کنیم. یک کاروان از همکاران رسانهای به مرز اردن و عراق رفتند. فعالیت خوبی اتفاق افتاد. بخشی از آنان را به لبنان اعزام کردیم آنها در لبنان حاضر هستند. تعدادی از مدیران رسانهها و خبرنگاران برنامههای فشردهای دارند و جلسات هم اندیشی با اعضای رسانهای جبهه مقاومت دارند تا انشاالله این فضای تلخ و مظلومیت را انعکاس دهند. اسم کاروان روایت فتح است که حضور دارند. بخش دیگری از همکاران رسانهای همراه با کشتی حامل کمکهای جمهوری اسلامی و هلال احمر برای مردم غزه داوطلب حضور در این برنامه هستند. برنامههای دیگری برای همکاران پیشبینی کردیم تا برای بازتابهای بهتر و رساتر این اتفاق مهم رخ دهد.