خبرنگار یک روزنامه به اطلاعاتی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد دلیل واقعی عدم‌برگزاری کنسرت طی روزهای اخیر، بالا رفتن افسارگسیخته قیمت سالن‌هاست و این مورد تنها دلیل برگزارنشدن کنسرت در پایتخت است.

به گزارش جماران؛ روزنامه فرهیختگان نوشت: 12 روز از اتمام ماه صفر می‌گذرد و این انتظار وجود داشت تا دوستداران کنسرت، پس از دو ماه، به بازاری که طی چهار ماه نخست امسال رونق کم‌سابقه‌ای پیدا کرده بود، شور و نشاط دیگری ببخشند و آمارهایی را رقم بزنند که راندمان اجرای زنده امسال را به یک عدد بی‌سابقه برساند. 

خبرنگار «فرهیختگان» به اطلاعاتی دست پیدا کرده که نشان می‌دهد دلیل واقعی عدم‌برگزاری کنسرت طی روزهای اخیر، بالا رفتن افسارگسیخته قیمت سالن‌هاست و این مورد تنها دلیل برگزارنشدن کنسرت در پایتخت است. 

 

افزایش قیمت سالن به شبی ۴۲۰ میلیون تومان!

 

اسپیناس‌پالاس، سقف قیمت سالن خود را از اول فروردین‌ماه مبلغ 280 میلیون تومان در‌نظر گرفته بود که با قیمت کنونی شاهد 50 درصد افزایش قیمت سالن هستیم که اگر این 50 درصد خود را در قیمت بلیت نشان دهد می‌بینیم که باید سقف قیمت بلیت یک میلیون و 50 هزار تومان باشد.  اما این تمام ماجرا نیست؛ چراکه این عدد تنها به چهاردیواری سالن اختصاص دارد و به این رقم، امکاناتی چون سالن پذیرایی، اتاق تشریفات، بیمه و... نیز افزوده می‌شود که درنهایت کار به‌جایی می‌رسد که هزینه یک شب اجرا در رویال‌هال اسپیناس‌پالاس به بیش از ۶۰۰ میلیون و در برج میلاد با ۱۴۰۰ صندلی که بخشی از آن اصلا دید ندارد به ۳۵۰ میلیون تومان می‌رسد.

 

ابداعات سالن‌داری اسباب گرانی کنسرت موسیقی

 

در تمام دنیا وقتی می‌گوییم اجاره سالن کنسرت، یعنی اجاره سالن با همه متعلقات نور، صدا، ال‌ای‌دی، اتاق تشریفات، اتاق میهمانان، اتاق خواننده، اتاق اعضای گروه، اتاق پذیرایی و... این یک روال است و اصلا وقتی معمارها، سالن کنسرت را می‌سازند آن را با همه این موارد می‌سازند. اینکه اینجا برخی سالن‌داران ما قسمت‌های سالن را به‌صورت جداجدا اجاره می‌دهند و پولش را می‌گیرند، موضوع نوظهوری است که در ایران اتفاق می‌افتد.

 

تغییر کاربری سالن‌ها از فرهنگی به تجاری

نکته عجیب ماجرا آن است که این سالن‌ها، نوبت صبح خود را به همایش‌ها اجاره می‌دهند و این قیمتی که اعلام شده، تنها قیمت شب سالن‌ها است تا متوجه شوید این سالن‌ها که شاید در باور ما، اماکنی فرهنگی هستند، بسیار بیشتر از سالن‌های تشریفات عقد و عروسی درآمد دارند و به‌نوعی کاربری فرهنگی خود را به تجاری تغییر داده‌اند. 

 

تاخیر کنسرت‌ها از کجا آب می‌خورد؟

در ایران این‌گونه است که غالبا صبح روز کنسرت، سالن را به یک برنامه و همایشی اجاره داده و رقم هنگفتی دریافت می‌کنند و توقع دارند وقتی سالن را ساعت سه تحویل می‌دهند، همه تجهیزات موسیقی ظرف سه تا چهار ساعت باقی‌مانده نصب شود و کنسرت هم سروقت برگزار شود، بنابراین یکی از دلایل تاخیر در اجرای به‌موقع کنسرت‌ها، دیر تحویل دادن سالن است.

 

کنسرت یک کالای لوکس باقی می‌ماند تا زمانی که... 

یکی از دلایلی که سبب می‌شود تا مدیران سالن‌های کنسرت، نسبت به افزایش چندباره قیمت در طول سال اقدام کنند، کمبود سالن و آگاهی آنان از این اصل است که کنسرت‌گذار به‌‌نوعی مجبور به همکاری با آنهاست و نکته دوم آنکه به‌دلیل محدودیت این سالن‌ها، چرخه آزادی در رابطه با عرضه و تقاضا شکل نمی‌گیرد و تهیه‌کنندگان به‌نوعی مجبور هستند با سالن‌دارها کنار آمده و تقاضای افزایش قیمت اجاره سالن را که سالانه اجتناب‌ناپذیر است با بالا بردن قیمت بلیت جبران کنند، بنابراین تا زمانی که چرخه با این منوال وجود دارد، کنسرت یک کالای لوکس است که بسیاری از طبقات اجتماع نمی‌توانند از آن برخوردار شوند.

 

مدیران ورود کنند

پیگیری خبرنگار «فرهیختگان» حاکی از آن است که برخی از مدیران سالن‌ها به‌دلیل روحیه محافظه‌کار خود ترجیح می‌دهند با بالا بردن افسارگسیخته قیمت سالن، تهیه‌کنندگان را مجاب کنند که کنسرت خود را به سالن دیگری ببرند تا حاشیه‌ای در جریان کنسرت‌ها رقم نخورد و آنها مجبور به پاسخگویی نشوند. این گمانه به تایید چندین تهیه‌کننده موسیقی نیز رسیده است و آنها عنوان کرده‌اند که برخی از مدیران، قیمت سالن‌ها را چنان بالا برده‌اند که هیچ اجرایی در آن برگزار نشود تا بدین‌ترتیب از تنبیه، توبیخ یا انفصال از خدمت احتمالی مصون بمانند.

انتهای پیام
این مطلب برایم مفید است
0 نفر این پست را پسندیده اند

موضوعات داغ

نظرات و دیدگاه ها

مسئولیت نوشته ها بر عهده نویسندگان آنهاست و انتشار آن به معنی تایید این نظرات نیست.